Ingezonden: ‘Amigu’ van de mens

Brief

Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ch. F. Osepa aan het woord

Robin Williams verzamelde domme uitspraken van politici, vooral president Busch jr. om leuke stand-up comedy mee te brouwen. Ik verzamelde vroeger domme uitspraken van onze politici omdat ze vaak ook linguïstisch interessant waren. Helaas werd het bijna een dik boekwerk dat makkelijk depressie kan opwekken, dus ben ik al jaren gestopt en probeer zo min mogelijk te letten op deze domme uitspraken.
Maar de laatste tijd wordt het toch wel te gortig. Vooral minister Balborda maakt het met zijn boodschap aan alle ‘amigunan’ wel heel erg bont.
Is er iemand die met kinderlijke eenvoud aan de minister kan uitleggen hoe de voedselketen in mekaar zit? En passant ook misschien wat meer informatie geven aan de minister over het scheppingsverhaal?
Denk de minister echt, dat als de mens al het groen om zich heen heeft platgewalst, en de hele natuur heeft bebouwd met huizen, alle diertjes wegjaagt uit hun woongebied, de lucht en de zee vervuild, dat de o zo belangrijke en machtige mens die autoriteit heeft gekregen om over de wereld te regeren nog in leven kan zijn?
Ik nam niet voor mogelijk dat de minister dit dacht, maar helaas ik hoorde hem net weer een speech afdraaien en …zucht…
Minister Balborda, ik probeer het heel simpel te zeggen. Als er geen natuur (planten, aarde, zee, dieren) is waarover de machtige mens moet regeren, komt dit omdat de machtige belangrijke mens er ook niet meer zal bestaan
Amigu di Tera en Defensa Ambiental blijf strijden voor onze mooie natuur. Waar o waar zou Curaçao zijn geweest zonder jullie. Wechi is een prachtig natuurgebied, hopelijk blijf er een plukje groen van over.
Met z’n allen moeten wij de minister vergeven voor zijn uitspraken, immers hij weet niet wat hij zegt.

Door: Ch. F. Osepa
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *