AD | Brief Stella van Rijn ‘Rojer functioneert niet’

Brief SG Stella van Rijn: Menki Rojer functioneert niet

Willemstad – De brief die secretaris-generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken op 26 mei over Meindert ‘Menki’ Rojer schreef, is niet mals. ,,Hij vertoont een dusdanig slechte werkattitude dat hij mogelijk überhaupt niet geschikt is voor een overheidsdienst.”

De brief, in het bezit van deze krant, is gericht aan directeur HRO Celeste Johannes van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Van Rijn wil ‘zo spoedig mogelijk’ advies over welke stappen zij moet nemen om Rojer te kunnen laten overplaatsen, ontslaan of een disciplinaire maatregel op te leggen.

,,Op basis van ervaringen sinds 2010 en na vele pogingen tot hulp en bijschaven, rijst bij mij de vraag of de heer Rojer nog geschikt is voor de functie HR accountmanager”, schrijft Van Rijn.

Premier Ivar Asjes had het ontslag van Rojer aan de Raad van Ministers voorgelegd, waarna de Raad akkoord ging met zijn ontslag afgelopen woensdag. Vervolgens kwam er kritiek vanuit de partij van Asjes, Pueblo Soberano, die wil dat het ontslag wordt teruggedraaid. Ook huisadvocaat Glenn Camelia van de regering zou de premier inmiddels hebben geadviseerd het ontslag komende woensdag in de Raad van Ministers in te trekken.

Asjes had het ontslag echter niet hoeven voorleggen aan de Raad van Ministers. HRO had in juli namelijk, naar aanleiding van de brief van Van Rijn en andere ingediende documenten, voldoende bewijslast voor het ontslag van Rojer. Dat is aan de ambtenaar meegedeeld, op basis waarvan hij zeven dagen de tijd had om aan te tonen dat hij wel geschikt was voor zijn functie.

Zijn verweer zou echter een onbeschofte brief zijn geweest aan het adres van de premier en de secretarisgeneraal, waarin hij niet zou hebben aangetoond dat hij wel zou functioneren. Daarop had de premier HRO weer moeten schrijven en dan was het ontslag rond geweest, maar in plaats daarvan ging Asjes naar de Raad van Ministers en kwam de hele kwestie in de publiciteit.

De opsomming van de secretaris-generaal in de brief van afgelopen mei over het functioneren van Rojer is vrij ernstig. Zo zou hij meerdere fouten in zijn werk hebben gemaakt. Zo zou hij maanden hebben gedaan over het schrijven van een ‘incorrect advies’ zonder enige informatie te hebben opgevraagd. Een andere medewerker heeft uiteindelijk het advies moeten schrijven op basis van bestaande regelingen die bij Rojer bekend hadden moeten zijn, schrijft Van Rijn.

Naast fouten in zijn werk noemt de secretaris-generaal een tweede minpunt: Rojer heeft geen kennis van de werkzaamheden HR. ,,De heer Rojer heeft er keer op keer blijk van gegeven dat hij niet begrijpt wat het werk van een accountmanager human resources inhoudt. Ik heb allerlei acties ondernomen om hier verbetering in aan te brengen”, aldus Van Rijn. Zo heeft ze hem verschillende workshops gegeven. ,,Hij heeft er geen blijk van gegeven te begrijpen wat de andere activiteiten die in de activiteitenplanning zijn opgenomen inhouden.”

Een derde punt waaruit zou blijken dat Rojer niet zou functioneren, is het feit dat hij zou verzaken in zijn plichten als ambtenaar. ,,Vrijwel alle werkzaamheden ten aanzien van HR binnen de ministeriële staf worden verricht door een collega HR-medewerker, het is onduidelijk met welke werkzaamheden de heer Rojer zich bezighoudt.”

Ook neemt de heer Rojer vele pauzes, laat hij zich negatief en schofferend uit tegenover de regering en individuele ministers en werkopdrachten blijven liggen. Sinds december 2013 moet Rojer het Jaarplan en Jaarverslag voorbereiden, zo blijkt uit de brief. ,,Tussen december 2013 en heden heeft dit nog geen letter resultaat opgeleverd.”

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Brief Stella van Rijn ‘Rojer functioneert niet’

 1. Ze functioneren beide niet.

 2. v. Rijn met zichzelf de spiegel voorhouden ( de lachspiegel). Schaamteloos mens, werkelijk.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Menki Rojer is een luie nietsnut, maar what about Stella van Rijn zelf?

  Baan gekregen door Schottes kont te likken en doordat ze daardoor door niemand serieus genomen werd onder werktijd een proefschrift kunnen schrijven.

  Zo lang dit wijf in Forti zit neem ik de huidige regering niet serieus,

 5. Zo is van Rijn, zelf niet fijn op de graat zich rotlachend op de plek waar zij zit op kosten van de belastingbetaler. Uitgekozen door haar maffiose vriend Gerrtit. Jaren geleden werd onder haar bezielende “leiding” al gesproken over het Pyongyang van de Forti.
  Je afvragen waarom zij op die plek “nog” zit hoef je niet zolang Heerenveen van Inselair de leden van deze regering gratis vervoerd.

 6. ,,Hij vertoont een dusdanig slechte werkattitude dat hij mogelijk überhaupt niet geschikt is voor een overheidsdienst.”
  De zwakheid zit in het woord “mogelijk”, en zeer zeker in het licht van reeds 27 jaar bij de overheid werkzaam te zijn geweest. Verder is dit gewoon weer een domme zet van van Rijn, het zal automatisch geassocieerd worden met het er uit werken van hen die niet de juiste manier van denken hebben, of beter; de `gewenste` manier van denken hebben en dus hun mond dichthouden.

 7. Ik hoop echt dat deze Stella ook eens ontslag gaat krijgen.
  Als maffia vriendinnetje van Schotte heeft ze heerlijk meegeprofiteerd van al die snoepreisjes over de hele wereld 1e klas hotels en restaurants.
  Ze zou zich kapot moeten schamen…maar dat woord kent ze niet…

 8. Van Rijn de fasal van Schotte. Zit duidelijkp een plek waar zij niet thuishoort. Het is dat er een claim op de regering zou liggen anders was ze al lang eruit geknalt.
  Wat een schande dat mens.

 9. Abraham Mossel

  Ongelofelijk het mantelpakje is ook weer eens in opdracht van!!, onder haar steen uit gekropen, het is weer tijd om te gaan reizen op kosten van de arme sloebers die amper te vreten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *