27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Aangifte bij bedreigingen niet mogelijk?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

- Advertentie -

Op 30 maart zijn wij s avonds in onze woning opgewacht mishandeld en met de dood bedreigd door twee mensen die ons bekend zijn. Ook zijn er spullen vernield.

We hebben meerdere keren aangifte geprobeerd te doen bij de politie van bedreiging tegen deze mensen, maar dit werd niet geaccepteerd omdat er niet specifiek gezegd werd wat ons dan aangedaan zou worden. Ook op de voiceopname die we hadden opgenomen en we hadden gevraagd of de geuitte woorden dreigementen waren en deze persoon aangaf dat we dat zeker zo moesten opvatten was voor de politie geen bewijs.

De foto’s die hij stuurde met motorbende leden die wel eens even bij ons langs zouden komen om het op te lossen waren volgens de politie ook geen dreigementen, want er stond niet wat ze kwamen doen als ze bij ons langs kwamen.

Tot uiteindelijk het moment aanbrak dat we daadwerkelijk in ons huis werden mishandeld en bedreigd met de dood. Toen hebben we 911 gebeld en is de politie gekomen. We kregen te horen dat de politie toen een fout had gemaakt door de daders niet meteen op te pakken. We moesten de dag erna aangifte gaan doen op het bureau.

Toen kwam de periode dat de recherche aan het staken was en onze zaak niet opgepakt werd. Iedere dag zitten we in angst omdat de dreigementen steeds erger werden en deze personen dus zeker agressief zijn. Leuke feestdagen vieren in de stad of uitgaan is er niet meer bij voor ons.

Inmiddels zijn wij gehoord oor de recherche en zouden de verdachten worden opgepakt. Dit is al ruim twee weken geleden en de recherche heeft verder nog niets gedaan. Wanneer we bellen is het druk en wordt de hoorn opgegooid. De daders lopen nog steeds vrij rond en kunnen verder doen en laten wat ze willen. Wij zitten af te wachten tot hun volgende actie. Misschien voegen ze dan ook de daad bij hun woord zoals ze al eerder hebben laten blijken.

We voelen ons gigantisch in de steek gelaten door politie hier op curaçao. Ook hebben we dit neergelegd bij het OM (jurist van dienst) maar deze kan ook niets betekenen.

We zijn helemaal radeloos, misschien dat een artikel in de krant de mensen hier eens een beetje wakker kan schudden want we zijn vast niet de enige die hiermee te maken hebben.

Naam bekend bij de redactie,
Curacao

Naschrift KKC

Eventuele reacties van lotgenoten naar de schrijvers worden door de redactie rechtstreeks doorgezonden. Emailadres: [email protected]

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Mijn advies niet het bijltje erbij neergooien. Blijf het in de pers houden! En terecht zoals Ronald aangeeft neem contact met het OM. Maar helaas zijn de uitgezonden OMers niet altijd de allerbesten. De juiste reden laat zich vaak raden. Het enige goed werkend app hier is de RST.

 2. Blijf zeker de betrokkenheid van de media te behouden. Want voordat je het weet is je aanklacht verdwenen.
  Soms lijkt het wel alsof de politie onder druk staat, geleid wordt door sterke hoge rijke tja….
  Ontgaat ons iets?

 3. Tja, stel je voor men zou eens een aangifte op papier moeten gaan zetten, nee hoor veel te moeilijk, dus het slachtoffer krijgt een scala aan smoesjes te horen en.. er gebeurt helemaal niets. Het zal wel overwaaien is de achterliggende luie en incompetente gedachte.

 4. Zelf geen slechte ervaringen met de politie.. Ik denk dat de schrijver gewoon dikke pech heeft gehad en bij de verkeerden terecht is gekomen. Afschuwelijk dit allemaal. Toch niet erbij laten zitten.
  En het hogerop zoeken, H de Jong de hfd off v Justitie adieren, alhoewel een onaangenaam mens, maar je weet maar nooit!!

 5. Onze ministers en statenleden geven miljoenen aan belastinggeld liever uit aan hun eigen snoepreisjes dan aan ordehandhaving in de vorm van extra politie. Laat de burger maar stikken.

 6. Heftig, zelf ook iets dergelijks meegemaakt, je wil niet weten hoe ik afgesnauwd werd door ‘n rechercheur. Toch zijn ze niet allemaal zo. Diegene was zelf hopeloos door iets.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -