29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

Ingezonden | 300 gulden boete

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

De verkeersofficier van het 0M heeft geconstateerd dat vele bestuurders van de dodelijke ongevallen de veiligheidsriem niet om hadden en heeft vervolgens de boete voor het niet om hebben van de veiligheidsriem verhoogd tot 300 gulden. Het is nu alweer meer dan een maand geleden dat er een Week van Veilig Verkeer was en daarin is afgesproken dat besloten is tot een interministeriële aanpak!

Vraag is dan: wat is er gebeurd in de afgelopen maand? Ik hoor en lees echter niets. In deze maand heb ik onderweg vele foto’s kunnen maken van verkeersongevallen. Doelstelling was toch om ons verkeer veiliger te maken? Als eerste gaat het erom dat we de veiligheidsriem en of de airbag niet nodig zouden moeten hebben.

Onze verkeersmentaliteit is fataal. We rijden te hard, we houden geen afstand, we rijden massaal met groot licht en mistlampen. Moeten deze boetes dan ook niet verhoogd worden? Bepaal dat 80 km/uur de hoogste maxi- male snelheid op dit eiland is, bepaal waar en vervolgens een boete van 1000 gulden. Wie is bezig met het herschrijven van de wegenverkeersverordening? Wat zijn de maximale snelheden? Hoeveel ongelukken hebben er na de veiligverkeersweek plaatsgevonden? Wat doen we aan massaal rijden met groot licht? Waar blijft de verkeerspolitie? Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

Ons onveilige verkeer heeft echter vele zwakste schakels en niet alleen het niet om hebben van de veiligheidsriem. Aan alleen een Week van Veilig Verkeer hebben we niets. Over de hele linie moeten alle zwakke schakels aangepakt worden. Alle ministers zouden zich bezig moeten houden met het onveilige verkeer. En wat doen jullie daaraan?

Statenleden, wakker worden! Wie is de trekker van een veiliger verkeer? In mijn ogen de minister—president! Niet alleen minister- president voor alle inwoners met betrekking tot gelijke rechten, maar ook streven naar een veilig verkeer. Tientallen jaren hebben we het laten liggen. Publiceer elke maand de ongevallencijfers.

1200 botsingen per maand moet ten minste naar de helft! Aan de pers het verzoek om elke week opnieuw aan de regering te vragen hoe het staat met de maatregelen rond een veiliger verkeer.

Henk Pasman,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Er rijden teveel mensen rond die geen verzekering hebben-dat is alom bekend-maar er word niets aan gedaan en de slachtoffers zijn weer de dupe.
  Veel haitianen en andere buitenlanders in zeer gammele pick-ups zonder rijbewijs of verzekering-laat staan een keuring–maar weer word er niets gedaan.
  Wil het land geld verdienen-dan hard optreden tegen deze lui–niet betalen verkoop de voertuigen openbaar tegen opbod-krijg je nog wat geld binnen-en 10%$ naar het Politiekorps.

 2. Gisteren nog op de Snipweg.

  Een politie auto met 2 agenten beiden zonder gordels aan.

  Bestuurder gaf geen richting aan.

  Bestuurder haalde in waar een inhaalverbod is (overgang Biesheuvel – Snipweg).

  En om je humeur nog verder te bederven kom je dan ook nog Peppie van het ratvocatenduo Peppie en Kokkie daar tegen, joggend met zijn verlopen tattoo fully displayed.

 3. Mee eens Henk! We moeten de oorzaak veel harder aanpakken, dan alleen het verzuim erger te voorkomen. Als iemand je met 80 frontaal aanrijdt omdat hij weer eens, in een al dan niet RHD, op Whatsapp zit of een vrachtwagen met volle vaart zich aan de bestuurderskant op je inrijdt, heeft een riem helemaal geen zin.

  Verhoog ALLE boetes enorm en niet alleen rijden zonder riem met 400% EN het belangrijkste handhaaf en in die boetes die uitgeschreven worden.

  Maar zolang er een agent achter me rijdt, veel te dicht op mij, van richting of baan verandert zonder richting aan te geven, zonder riem en op continu op z’n telefoon zit, is het einde erg ver te zoeken.

 4. We rijden te dicht op elkaar ?
  Was het maar waar, want dan zouden we nog eens kunnen doorrijden. De meesten staan te slapen bij het stoplicht, waardoor er al snel tussen iedere auto 100 – 200 meter overblijft. Soms komen maar 3 auto’s door het groene licht, de rest (welke eerst stond te slapen) rijdt dan vervolgens door oranje en rood.

  Maar alle gekheid op een stokje, de rijlessen stellen niets voor, geen hond kan anticiperen, geen hond heeft ook maar enig verkeersinzicht, men is massaal aan het facebooken of telefoneren, kinderen spelen los op de achterbank, er wordt gegeten, make up wordt bijgewerkt, men is in hevige discussie met anderen in de auto, kortom, we zijn met van alles bezig, behalve met deelnemen aan het verkeer.
  De boetes mogen inderdaad fors omhoog, maar dan moet de politie ook eens gaan handhaven. Niet ergens met 100 man een fuik opzetten, nee, gewoon bestuurders aan de kant zetten wanneer iets opvalt tijdens een normale patrouille. Probleem is echter dat de gemiddelde agent totaal niet op de hoogte is met de verkeersregels en daarom ook niemand zal aanhouden. Oftewel, ook daar moet de opleiding worden verbeterd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -