26 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | ‘Waarden en normen naar hoger peil’

‘Waarden en normen naar hoger peil’ | Persbureau Curacao

Willemstad – Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie heeft de bevolking opgeroepen om discussies op niveau te voeren en ook de waarden en normen van het volk naar een hoger peil te tillen.

De minister reageert daarmee op uitlatingen die vorige week naar aanleiding van de Curaçao Pride zijn gedaan en op de kritiek van sommigen op de vergunning die de politie gaf om het evenement te houden.

,,Het onderwerp van de mars, in dit geval de rechten van de LGBT-mensen, staat niet ter discussie in onze wetten en de korpschef had geen enkele wettelijke basis om het verzoek (voor het houden van de mars, red.) niet te honoreren”, aldus de bewindsman, die erop wijst dat er strikte voorwaarden aan de mars waren gesteld. Zo mocht er bijvoorbeeld geen sprake zijn van zedenkwetsende voorstellingen of taal.

,,Het recht om te demonstreren is in de Staatsregeling opgenomen”, zo legt de bewindsman uit. ,,Alleen als de openbare orde in het gedrang is, kan het recht om te demonstreren niet meer gelden.” De minister schrijft dat het besluit om een vergunning voor de manifestatie af te geven, een juiste beslissing was op grond van de bestaande wetten.

Het feit dat het recht van de LGBT-gemeenschap om te demonstreren is gerespecteerd, wil nog niet zeggen dat de bewindsman het recht op een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht erkent, aldus Girigorie. De minister merkt op dat van de 195 onafhankelijke landen, er 21 het homohuwelijk hebben erkend.

,,Op Curaçao moet nog een debat worden gevoerd over het homohuwelijk. Dat debat moet met wederzijds respect, zonder woede en stigmatisering plaatsvinden.”

Ook wijst de Justitieminister erop dat 90 procent van de bevolking zichzelf als christen beschouwt. ,,In het volkslied wordt de Schepper erkend. In de Staatsregeling is er sprake van geloof in God. De waarden zoals liefde, respect voor elkaar en tolerantie moeten aan de basis staan voor welk debat dan ook dat in onze samenleving wordt gevoerd.”

De minister ageert in de verklaring ook tegen de denigrerende manier waarop bewindslieden vorige week tijdens de discussies zijn beledigd vanwege hun vermeende seksuele geaardheid.

,,De denigrerende manier waarop men zich uit over mensen met een andere seksuele geaardheid, en de vijandige sfeer waarin het debat over het homohuwelijk wordt gevoerd, staan haaks op de christelijke waarden. De samenleving moet zich hiervoor schamen”, aldus Girigorie.

Hij hoopt dat de mensen die over homoseksualiteit en de parade discussieerden, hun stem laten horen als het gaat om de hoge criminaliteit, onverantwoordelijk gedrag in het verkeer, hoge echtscheidingscijfers, misbruik tegen minderjarigen, agressie tegen vrouwen, corruptie, prostitutie en ander destructief en amoreel gedrag op het eiland.

,,Alleen wanneer het volk zich weet te verheffen, zal het land hoogstaande normen en waarden kennen, zal de productiviteit toenemen en zal de criminaliteit dalen. Dit land kan dan met gepaste trots aan de komende generaties worden toevertrouwd”, zo merkt de minister aan het eind van de verklaring op.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Sate batata, o jee, je bedoelde eigenlijk zijn linkerwijsvingertje… mijn fout. 😆

  Graag on-topic blijven heren.

  Met vriendelijke groet,
  KKC commentpolis

 2. @Sate batata schreef;
  “Sorry Mano, Ruggenaath’s wijsvingertje -die van zijn rechterhand dus- drukt niet op zijn tiet.
  Maarrrrrrrr als je naar Enri’s verrukte lach kijkt, weet je wel waar Ruggenaath zijn andere wijsvinger heeft gestopt.”

  Sorry beste sate b., dat het een tijd in beslag heeft genomen om jouw zienswijze van het geheel te doorzien. Komt omdat ik normaliter niet zit te denken aan (onbekende) ex forumleden die ik toch niet ken, ik mis namelijk niemand. Neem mij s.v.p. niet kwalijk.

  Maar ik moet toch wel erkennen dat jouw persoonlijke mening omtrent Ruggenaath’s rechterwijsvingertje, met name waar zijn rechterwijsvingertje zich op het moment van het nemen van bovenstaande foto bevond, best wel de juiste zou kunnen zijn… 😆

  Graag on-topic blijven heren.

  Met vriendelijke groet,
  KKC commentpolis

 3. @LaStiwz en @Herbie,
  De Schepper is Goed en accepteert en Doet alleen het goede. Die Troon (voetstuk) daar ben je, ongeacht het aanzien des persoon, al op geplaatst. Echter, de mens beschouwd zichzelf tegenwoordig als handelswaar, en dient/poogt zichzelf te verkopen als een product om deel uit te kunnen maken van de ‘moderne’ samenleving. Maar, aan ‘zien en gezien worden’ hoeft geen waardeoordeel gehecht te worden:

 4. @Herbie:
  neem van Mij aan dat Ik geen verantwoording aan eikelmans ga afleggen.
  Mocht Ik hem werkelijk tegenkomen, dan zal Ik dit kromdenkend, achterlijk geval eens goed de les lezen, van zijn troon aftrappen en daar Zelf gaan zitten.

  Het is niet moeilijk om het iets beter te doen.

  Nog nooit zo’n slechte directeur gezien (en Ik woon zelfs op Curacao).

 5. @mano – jij schrijft: “over die in groene trui met rood hoedje gesproken, is dat nou een vrouwelijke of een mannelijke gay? Het lijkt wel of het tieten heeft, hoewel hangend.. valse, of is het een buik?”

  Enri betreffende, is van het mannelijke geslacht en dat hangende wat je ziet is zijn buik.
  Sorry Mano, Ruggenaath’s wijsvingertje -die van zijn rechterhand dus- drukt niet op zijn tiet.

  Maarrrrrrrr als je naar Enri’s verrukte lach kijkt, weet je wel waar Ruggenaath zijn andere wijsvinger heeft gestopt.

 6. Ben het met Hoedanook eens. Een homoparade kan niet meeliften op Siman di Kultura, dat over iets heel anders gaat.

  Maar de oplossing is simpel: meelopen met CARNAVAL

  “De carnavalsviering is één grote aanwijzing voor het ontdekken van datgene, waarin de mens zich bewust of onbewust te kort gedaan voelt.
  De carnaval is de verklikker van het menselijk tekort, de onbewuste getuige van het menselijk streven, dat – zoals een Duits carnavalspamflet het uitdrukt – “mal nur Mensch sein”. Men zou zeggen, een bescheiden verlangen. De feitelijkheid wijst anders uit. Het betekent een verlangen naar een gemeenschapsvorm, die al het negatieve mist van de hedendaagse maatschappij” (bron: fenvlanderen.be)

  Dus beste bruinwerkers en schuurmeiden > meld je aan voor carnaval en loop mee.

  Iedereen vind het leuk. Twee vliegen in een klap. Dingen kunnen toch zo simpel zijn.

 7. @Sate batata,
  over die in groene trui met rood hoedje gesproken, is dat nou een vrouwelijke of een mannelijke gay? Het lijkt wel of het tieten heeft, hoewel hangend.. valse, of is het een buik? Hepa, zie ik nou Ruggenaath’s wijsvingertje stiekem drukken op de niet echt zichtbare tepel van die valse hangtietnicht? Of ben ik bijziend? ..vroeg ik me stilletjes mompelend af…. Dus mijn loep erbij gehaald én… ja hoor, inderdaad, Ruggenaath’s vingertjes bewegen zich, heel verdacht overigens, in nabijheid van dat wat blijkbaar voor tiet moet doorgaan. 😆

  P.S.,
  En wat ziet Ruggenaath er toch gelukkig uit, het is één en al glunder wat de man uitstraalt…. Onze glunderende min.president.. Zou hij ook? En waarom niet?! Alles kan. 😆

 8. Het verbaasd mij telkens dat wanneer een persoon zijn/haar opinie geeft over LGBT, dan wordt die persoon aangevallen en als niet meedenkt ouderwets iemand bekroond. Een ieder heeft recht zijn/haar opinie te geven. Echter er is maar één opinie die altijd geldt en dat is die van onze Schepper. Eenieder zal aan Hem verantwoording af moeten leggen.
  Maar laten wij dat even ter zijde laten. Velen zijn niet op de hoogte dat een volk een beroep kan doen op een vonnis van het EU-hof. Ja, ja, even, neem even de tijd om dit artikel te lezen.
  Het artikel begint als Volgt:

  European court of human rights finds that there was no violation of human rights for Austrian couple denied the right to marry.

  Thursday 24 June 2010 14.41 BST First published on Thursday 24 June 2010 14.41 BST

  In a key judgment issued today, the European court of human rights ruled on a complaint of a homosexual couple in Austria who were denied the right to marry. Although very recently (January 2010) Austria created the possibility to enter into a registered partnership for same-sex couples, marriage still is not possible.

  Lees verder via deze link.

  https://www.theguardian.com/law/2010/jun/24/european-court-of-human-rights-civil-partnerships

 9. Nee! @Brain S en @Quincy Girigorie, was het maar of/of helaas is het en/en.

  @Quincy
  Verontwaardiging had geen relatie tot ‘recht op demonstratie’. Dat is inderdaad voor Korps politie een kwestie van +jes en -netjes. De verontwaardiging was ten aanzien van het vervangen van de Curaçaose vlag in ‘Siman di Kultura’ met de regenboog vlag op de Wilhelmina Brug. Dat is in mijn boekje géén verheffing. Niet m.b.t. Siman di Kultura noch van de Curaçaose vlag.

 10. Verrrrek, voor diegene die nog niet wisten hoe Enri eruit ziet.

  Daar staat die op de foto, in het groen gekleed met rode hoed, naast Rhuggenaath.

  Deze genius blijft ook overal opduiken.

 11. ‘Ook wijst de minister erop dat 90% van de bevolking zich als christen beschouwt’. Deze mensen hebben een eeuwenoud boek, genaamd Bijbel, als leidraad voor hun leven . En als er dan ergens in dit tijdloze geschrift, namelijk het boek Leviticus, staat dat homoseksueel gedrag een gruwel is, was dit duizenden jaren geleden zo en gezien de tijdloosheid van diezelfde Bijbel, is dat ook vandaag de dag nog steeds zo. ‘Gij zult niet stelen’, gold toen en ook anno 2017. Dat wil niet zeggen, dat iedereen zich eraan houdt, maar je mag van die 90% niet verlangen dat ze hun beginselen verloochenen.

 12. ‘Waarden en normen naar hoger peil’ !?

  Blijkbaar sinds Curaçao niet op de route van Irma of Maria lag, probeert Girigorie samen met zijn politiek leider een eigen “Perfect Storm” te creëren. Vanaf het begin van de neoliberale tijdperk (PAR maar ook MFK zijn hier exponenten van) staan mechanismen t.a.v. sociale solidariteit en wederzijdse ondersteuning, evenals maatschappelijke betrokkenheid bij het bepalen van beleid, onder druk. In ‘elite’ kringen is er veel discussie over het gevaar van teveel democratie. De neoliberale programma’s zijn erop gericht om van mensen deelname aan de besluitvorming uit te sluiten en organisaties/verenigingen maar ook instituties en instellingen van het bestuur systematisch te verzwakken (wat sommige reaguurdes hier het in stand houden van ‘mondi-volk’ zouden noemen).

  Dus, Minister Quincy Girigorie, a.u.b. ophouden met verschuilen zich achter de gebruikelijke dooddoeners (hoge criminaliteit, onverantwoordelijk gedrag, agressie, corruptie enz.) en andere afleidingsmanoeuvres en graag helpen meewerken om het volk te helpen om zich te verheffen. De politieke agenda krijgt vorm door beleid dat door beleidsmakers en politici gedefinieerd wordt.

 13. Zolang er nog op politieke partijen ” zoals MFK / KFO , KdNT, MP, PS,PAS , met figuren cq leiders als Gerrit de Raaf? veroordeeld met 3 jaar gevang, Amparo Dos Santos? nooit verschijnen in de staten, maar 14.000,00 elke maand kassen dito Cooper?, Monky, ?PIK pisas, ?” kan worden gestemd, gaat dit eiland nooit en tenimer een stapvooruit?.

 14. Way to go Mr Girigorie…helemaal eens met je.
  Wordt tijd dat we met z’n allen een keer volwassen worden, en bouwen aan de toekomst van dit land.

 15. Een interessant lijstje van Tuna, “hoge criminaliteit, onverantwoordelijk gedrag in het verkeer, hoge echtscheidingscijfers, misbruik tegen minderjarigen, agressie tegen vrouwen, corruptie, prostitutie en ander destructief en amoreel gedrag op het eiland”.

  Als ik even stil mag staan bij prostitutie, volgens mij is de regering aandeelhouder in Campo Alegre. Wij zijn voor zover ik weet het enige land ter wereld waar de overheid een rol als pooier heeft. Veel van die hypocriete religieuze fanaten vreten van prostitutie en uitbuiting van vrouwen.

 16. Daar kan ik helemaal achterstaan, aan compassie en zeker ook een vorm van enig respect voor de ander schort het bij velen nogal, helaas ook op dit forum btw.

 17. “Hij hoopt (Girigorie) dat de mensen die over homoseksualiteit en de parade discussieerden, hun stem laten horen als het gaat om de hoge criminaliteit, onverantwoordelijk gedrag in het verkeer, hoge echtscheidingscijfers, misbruik tegen minderjarigen, agressie tegen vrouwen, corruptie, prostitutie en ander destructief en amoreel gedrag op het eiland.” Luister en lees je mee MOSES??

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -