31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Cowboys in het verkeer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Frem Gonet aan het woord.

Alweer een overzicht van het aantal slachtoffers in het verkeer op ons eiland. Als yu di Kòrsou erger ik mij, net zoals velen, aan de onverantwoorde wijze waarop men zich gedraagt in het verkeer. Ik ga niet opsommen wat er allemaal gebeurt want dat weet u beter en net zo goed als iedereen die zich wel aan de verkeersregels houdt. U hebt het over de snelheid op dit eiland. Daarvoor moet je volgens mij op Curaçao geboren zijn om dit te weten. Ook is dit te vinden op internet onder de informatie over Curaçao.

In mijn optiek dient u veel meer te doen dan enkel camera- ’s en controle houden. Het zou goed zijn om ook snelheidsborden op het eiland te plaatsen. De vele toeristen nemen het gedrag over van onze cowboys. Wanneer ze aangesproken worden, is het antwoord altijd ‘waar dat wist ik niet’, dit geldt ook voor de Engels- en Spaansprekende toerist. Zelfs de yu di Kòrsou weet niet hoe hard ze mogen rijden heb ik uit eigen ervaring ervaren. Zelfs enkele rijscholen geven deze informatie niet consequent aan of rijden zelf te hard. Trailers met containers en andere vrachtwagen die goederen vervoeren, houden een wedstrijd op de wegen en willen je zelfs aan de verkeerde kant inhalen.

Ik wil het geeneens hebben over al die auto’s met het stuur aan de rechterkant. In een woord een wildwestfilm op de wegen. Iedere auto heeft een richtingwijzer die gebruikt dient te worden wanneer je van richting verandert. Alleen op Curaçao hoeft dat niet lijkt het. Het valt op dat de strepen op de weg amper zichtbaar zijn. Wat is hier de reden van? Voor eenieder onbekend.

Beste heer Huggins. Ik denk dat iedereen u wilt steunen in de aanpak van deze idioten, zoals u ze noemt. Het zou ook op zijn plaats zijn aandacht te besteden aan de voorwaarde scheppende zaken die duidelijk creëren in het verkeer op ons Dushi Kòrsou.

Frem Gonet,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Idem ingehaald op onverantwoordelijke wijze door:
  Grijze Mercedes SL 350,
  Rode Porche 911,
  Kaki Chevrolet Tahoo,
  Ambulance,
  Politie,
  Brandweer,
  Aqualectra,
  Blauwe tram,
  Bus 147
  en nog veel meer.
  Tja, ik reed natuurlijk wel een beetje langzaam.

 2. Vanmorgen op waanzinnige wijze ingehaald op de Schottegatweg door een pickup van Kortijn Ijs die vervolgens vol op de rem moest om de afslag Santa Rosaweg nog te kunnen halen.

  Als dit het niveau mensen is dat Kortijn Ijs in dienst heeft kunnen ze die toko beter opdoeken.

 3. Zolang de politie niet wil controleren op naleving van de verkeersregels zal het nooit wat worden.
  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat vrijwel alle motoren zonder uitlaat rondrijde ? Er staat toch duidelijk in de keuringseisen dat deze moeten zijn voorzien van een deugdelijke uitlaat.
  Feveren is officieel verboden, maar hoe kan het dan dat de politie lachend staat toe te kijken wanneer een paar motoren voor een bar hun rondjes draaien ?
  Hoe kan het zijn dat vrijwel half Curacao zit te appen, facebooken, bellen etc achter het stuur ?
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. De pakkkans is gewoon nul omdat de politie liever grote fuiken opzet, waar iedereen al weet van heeft via……..jawel, facebook.

 4. Helemaal mee eens.

  Borden met de maximale snelheid moeten overal komen, al is het maar omdat het voor niemand duidelijk is wat de bebouwde kom is waarvoor wettelijk een lagere maximumsnelheid geld, terwijl door die bebouwde kom wel de Schottegatweg loopt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...