HvN | In 24 uur 63 nieuwe doden door coronavirus

Er zijn sinds gisteren 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus, daarmee komt het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus op 5560.

De afgelopen 24 uur zijn er 63 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus. Daarmee stijgt het dodental naar 276. Dat meldt gezondheidsorganisatie RIVM op haar website.

Er zijn sinds gisteren 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus, daarmee komt het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus op 5560. Onder hen zijn 1495 patiënten in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.

Het RIVM brengt dagelijks rond 14:00 nieuwe cijfers naar buiten over het coronavirus in Nederland. Het RIVM benadrukt in haar communicatie dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt dan wordt gemeld. Dit omdat niet iedereen met mogelijke besmetting wordt getest.

Bron: RIVM

Bron: Hartvannederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *