RTL | Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

Harrie, Mariesja, Marjolein en Jean-Louis waren positief getest op corona, maar zijn nu weer genezen

Marjolein, Jean-Louis, Mariesja en Harrie kregen de afgelopen weken allemaal hetzelfde te horen: je bent positief getest op het coronavirus. Maar ze beleefden het ziekteproces ieder op een andere manier. Nu ze allemaal weer beter zijn, doen ze hun verhaal aan RTL Nieuws.

Marjolein is nog herstellende: ‘Ik was in een gevecht met iets dat heel krachtig was’

Ze was aan het trainen voor een marathon, was dus topfit en had nog nooit in haar leven een echte griep te pakken gehad. Tot Covid-19 voorbij kwam. Marjolein Delahaye (42) uit Leusden liep het coronavirus vermoedelijk op tijdens een vakantie in Rome. “Toen ik me daarna niet lekker voelde, nam ik contact op met de GGD. Aanvankelijk vonden ze een test niet nodig, Rome was toen nog geen risicogebied. Even later heb ik contact gezocht met het RIVM. Zij waren het met me eens dat een test wél nodig was. Die kreeg ik en toen bleek ik inderdaad besmet te zijn.”

Marjolein had anderhalve week koorts, keelpijn, hoofdpijn en een broeierig gevoel in haar luchtwegen. Daarnaast verloor ze haar reukvermogen. “Dat was heel bijzonder, je hebt geen idee hoe bizar het is om niets te ruiken.”

Lees ook: Verlies van reuk en smaak mogelijk signaal corona

Gelukkig is Marjolein nu weer aan de betere hand, maar ze is nog wel aan het herstellen. “Ik heb nog nooit zo sterk het gevoel gehad dat ik in gevecht was met iets dat echt heel krachtig is. Ik ben nu ook nog behoorlijk moe.” Ze vindt het ‘onbegrijpelijk, intens dom en erg pijnlijk’ om te zien dat er nog zo veel mensen buiten op straat lopen en doen alsof het virus niet bestaat.

Jean-Louis net ontslagen uit het ziekenhuis: ‘Het gaat stapje voor stapje beter’

Jean-Louis de Bont (57) uit Uden voelde zich al weken niet lekker. “Maar in het weekend van 1 maart kreeg ik echt hoge koorts.” In de media werd er toen al volop geschreven over het coronavirus, maar Jean-Louis was niet in een coronagebied geweest. Toch ging hij voor de zekerheid de volgende dag naar de huisarts. Daar werd hem gezegd dat hij twee weken thuis moest uitzieken. Als het daarna nog niet over zou zijn, moest hij terugkomen.

“Donderdag 5 maart kreeg ik extreem hoge koorts, zo’n 39,5 graden. ‘s Avonds ben ik daarom naar de huisartsenpost gegaan. Ik werd direct opgenomen in het Bernhoven Ziekenhuis en ben voor allerlei dingen getest. Zaterdag kwam het verlossende woord: je hebt corona.”

Hoeveel Nederlanders zijn al genezen?

Het RIVM kan op die vraag geen antwoord geven. Zij houden namelijk niet bij hoeveel Nederlanders weer genezen zijn van het coronavirus, omdat dit niet verplicht is om aan het RIVM te melden.

In andere landen zijn die cijfers wel bekend. Zo zijn er in de provincie Hubei, waar de crisis begon, al ruim 60.000 mensen genezen. In Italië gaat het om ruim 7000 mensen, in Zuid-Korea 3500 mensen en in Spanje zijn ruim 3000 mensen weer beter.

Hoe Jean-Louis zich voelde? “Ik had hoge koorts, moest gigantisch veel hoesten, had last van zweetaanvallen. En na een paar dagen kwam daar misselijkheid en braken bij. De koorts liep op tot wel 40 graden.”

Na tien dagen voelde Jean-Louis zich weer íets beter. Hij moest het ziekenhuis vanwege ruimtegebrek daarom verlaten. “De eerste twee dagen waren thuis een ramp. Ik had nog veel last van koorts en zweetaanvallen. Ik heb zelfs nog een keer 112 gebeld. Maar nu ik een week thuis zit, voel ik me stapje voor stapje weer iets beter. Alles kost nog wel enorm veel moeite en ik heb nog geen energie in mijn lichaam, maar ik ben wel koortsvrij en kan weer gewoon eten.”

Mariesja en Harrie kregen corona op vakantie: ‘We zijn de thermometer gaan haten’

Na hun vakantie in het Oostenrijkse Ischgl, ruim twee weken geleden, hadden Mariesja (46) en haar man Harrie thuis in Zwijndrecht nog niet gelijk door dat er in hun lichamen een vervelend virus actief was. De vuile was werd nog even weggewerkt, boodschappen werden weer in huis gehaald. Het stel voelde zich aanvankelijk kiplekker. “Maar ‘s avonds kreeg een bericht in de groepsapp van onze skivakantie met de vraag hoe wij ons voelden. Gek, want ik voelde me inderdaad niet zo lekker worden. Ik kreeg koude rillingen en toen mijn man Harrie thuiskwam, controleerden we onze temperatuur. We hadden allebei zo’n 39 graden koorts, foute boel dus.”

Vanaf dat moment ging het steeds slechter met Mariesja en haar man. De temperatuur bleef oplopen, ze kregen flinke hoofdpijn, spierpijn en ze hadden geen idee dat hun matras zo veel vocht kon opnemen.

“De volgende dag belden wij de huisarts en binnen een mum van tijd stond de GGD op de stoep. We werden getest en we bleken het coronavirus te hebben.” Daar schrok het stel wel van. “Daar zaten we dan, twee coronapatiënten op de bank.”

Miniatuurvoorbeeld Volg het liveblog:

59 patiënten erbij op intensive care, totaal nu op 546

Mariesja en haar man zijn flink ziek geweest. Maar na twee weken namen de klachten gelukkig wel af. Dit weekend zijn Mariesja en Harrie coronavrij verklaard.

“Maar eigenlijk voelt het virus net als een loterij. Eén van onze skivrienden ligt namelijk op dit moment aan de beademing in het ziekenhuis. En ik geloof niet dat hij er meer aan had kunnen doen dan dat wij hebben gedaan. Het gaat goed komen met hem hoor, maar wij hebben dus wel echt geluk gehad.”
Mariesja en haar man Harrie op skivakantie. Mariesja en haar man Harrie op skivakantie.

Bron: RTL Nieuws

18 Reacties op “RTL | Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

 1. Meloen.. ik heb al weer een heel roeptoeter verhaal klaar staan zou stawitz zeggen. Kan ik los laten en het zal voor sommigen onsamenhangend zijn maar voor anderen niet.
  Kort door de bocht, je moet personen die je verzorgings staat in stand houden niet frustreren. Anders slepen ze je ook aan een paarde staart door de mundi.
  Dan verzuip je zelf ook.

 2. Meloen, er is geen directe oplossing voor virussen. Voor de economie wel. Voordeur open.
  Die virussen zijn er al miljarden jaren en zullen er blijven ook 99% kennen we niet eens . Hebben ook een functie.
  Vaccinatie is leuk maar die dingen muteren heel rap en voor de eerst ontdekte sars variant is er ook nooit 1 gevonden. En ja mensen gaan dood.
  Door de vergrijzing is er gewoon een hele grote groep gekomen die met veel vertrouwen leven met een medicijn carrousel en bypass operaties. Veelal dikker dan goed. En jaren lang gerookt en lekker gezopen.
  Noemen ze leven. Dus ja als er dan iets voorbijkomt wat dat zelfvertrouwen een deuk geeft ja dan vallen er ineens als domino’s meer.

  Waarom er daar artsen dood gaan. Geen idee moet je met meer data komen. Niet slapen is ook dodelijk. Gamers doen dat vaak… Of te veel red bull drinken…. Insufficiënt data. Verslaving is ook hoog onder artsen… De ouwe Taams moest je altijd een kratje bier schuiven dan opereerde hij beter. En er liepen ook dronken cardiologen rond in het ouwe sehos.
  Meloen cherry picken…. Noemen zed at.

  Met normale griep die er ook gewoon tussen kan zitten worden veel meer kinderen besmet. Nu nauwelijks. Er is iets aparts dat in Italië dingen heel erg anders zijn dan in Duitsland. Net zo als dat in New York een nadere zwakke groep buiten proportioneel wordt getroffen. Vette mannen ook in NL
  Duurt een paar jaar en dan weten we dat ook wel.
  Ik ondersteun Bash wel die virussen(meerdere) zijn niet helemaal kosher. Sterke aanwijzingen voor en het past prima in de china tactiek. Heb ik ook al meerdere keren geschreven.

  Dus die virussen…. Ouder worden en dat alles blijft leven. Is heel begrijpelijk en mooi maar heeft ook zo z.n nadelen. We repareren ons zelf genetisch de grond in. De survival of de fittest gaat voor ons steeds meer in technologie zitten dan ichamelijke aanpassing. En we groeien en vreten ons in d rondte.

  Maar keerzijde van al die groei is dat je moet het ook financieren.
  Nou hier op Curacao gaat dat niet door de voordeur op slot te houden en of als een choller je handje op te houden. Punt.

  Ik heb al berichten uit China gekregen dat ze dol graag naar dit Corona vrije spotje zouden willen komen en heel veel andere miljonairs ook weet ik zeker.

  Investeren in testen bij de voodeur. Als Colombia dat kan mij de Venezolaanse grens waarom wij niet. En zo.n face scanner temperatuur meter die duizenden per uur kan verwerken die zijn helemaal niet zo duur ook. Ik weet wel wie ze kan leveren ook. En Bata wie de testen kan leveren…
  Kan jij lekker thuis opgesloten blijven… Je kan onlijn bestellen en we bezorgen alles wel voor je.

  Maar door een stelletje corona schijtlijsters hier houden we alles op slot en verzuipt iedereen.
  In the movies offeren mensen zich op voor het voortbestaan van de groep vinden we prachtig om naar te kijken. Nou op deze egocentrische piraten klip doen we daar totaal niet aan mee dus.
  Dus ze ik niet zo.
  real story Heineken tegen Budweiser
  Bud be wiser drink Heineken

 3. Zoals ik al eerder een theorie had over de mogelijke oorsprong van de uitbraak, gaat nu de inlichtingen dienst USA gaat onderzoek doen naar uitbraak virus in provincie Wuhan.
  https://nos.nl/artikel/2330667-vs-onderzoekt-eventuele-rol-van-instituut-in-wuhan-bij-corona-uitbraak.html

 4. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Afgelopen 24 uur 30 artsen in Italië overleden aan corona, waaronder 5 huisartsen. Geen was op hoge leeftijd.
  Dit gebeurt ook bij een normaal griepje ? 30 artsen op 1 dag ?

  Maar los van dat, wanneer kom je nu eens vertellen hoe jij het aan zou pakken, want in alle tekst die je schrijft komt niet 1 keer jouw aanpak naar voren. Je hebt alleen maar kritiek op wat men nu hier doet, wat de wereld doet, maar nog NOOIT hebben we jouw voorstel gehoord. Dislect heeft wel de moeite genomen om wat te verzinnen en hij verdient daarvoor een compliment.
  Dus……………..wanneer kom jij nu met jouw, werkende, aanpak ? Oftewel geen ondoordacht verzinsel waarbij duizenden doden moeten worden geaccepteerd omdat ze in jouw ogen al economisch afgeschreven zijn.

 5. @Maurice. Voor de goede orde. Ik ben geen een of ander persoon die Baselmans heet.
  Ik heb niet geschreven dat het bewust gebeurd is.
  Het is een kwestie van de puzzelstukjes op de juiste plaats leggen.
  Zie mijn onderstaande theorie.
  Puur vanwege het feit dat China de boel stil wou houden. Heel toevallig staat er in de provincie Hubei, op 30 km afstand van de stad Wuhan een laboratorium die naar mijn bescheiden mening dit virus per ongeluk heeft laten ontsnappen nadat er getest is proefdieren. De arts in China die aan de bel trok werd de figuurlijk de mond gesnoerd. China kon niet meer anders omdat het uit de hand ging lopen (dwz. Men had de snelheid van verspreiden niet meer in hand) en men wel de wereld moest informeren. Men zag de ernst in en begonnen met isoleren van de provincie. Als het virus minder gevaarlijk zou zijn, had men werelwijd deze maatregelen niet genomen. Er ontstaan wel vaker virussen.

 6. Theorie van John Bash alias John Baselmans is dat de Chinezen het virus bewust verspreid hebben, in eigen land in een gecontroleerde regio dus met weinig schade, om daarmee op schijnbaar onschuldige wijze de westerse economieen te ontwrichten.

  Voordeel: Chineze bedrijven winnen de concurrentieslag van verzwakte westerse bedrijven en kunnen de westerse bedrijven, door ingestorte aandelenkoersen voor een appel en een ei overnemen.

  Brilliant!

 7. @Ambulant. Oh,oh,oh. Wat heb ik een verschrikkelijk medelijden met je.
  Ik maak uit je woorden op dat je ouderen niets gunt en dat ze maar moeten ophoepelen, zodat jij egoïstisch kan profiteren. In de dierenwereld geldt de survival of the fittest. In de mensenwereld geldt helpen. Dus als ik jou was, zou ik verhuizen naar de dierentuin of de savanne in Afrika. Veel succes.

 8. Meloen italie heeft er zelf een puinhoop van gemaakt en als t leger half verhongerde oudjes vind dan zegt dst alles.
  Die pizza spagetty eters overdrijven alles.
  Dus dit ook.
  25.000 doden 2 keer in de laatste 4 jaar.
  Maar toen heette het griep.
  En wat als covid 20 komt.
  Kijk de echte statistiek eens een keer.
  Maar dat doe je niet.
  Alleen maar brullen dat t zo erg is.
  Nou dat is t helemaal niet.

 9. Die oudjes hebben al van alles en nog wat
  En als die niet zo egocentrisch egosentrisch waren wordt t verhaal heel anders.
  We laten ons gijzelen door een piep klein groepje. Die wel moeten snappen dat als eten en geld weg valt bij de rest dat dingen dan heel anders worden.
  Survival of the fittest wordt t dan.
  Mensen zonder geld en honger.
  In colombia zijn super markten al bestormd.

 10. Voor Bert geldt een mensenleven boven de aow leeftijd niet.

 11. Hadden ze gezegd je hebt een griepje dan hadden ze verder nergens last van.
  Nu zeggen ze corana en ze zitten nog na te trillen. En xd bellen 112
  De angst maakt 10 keer zieker.

 12. @Bert: je kunt wel blijven roeptoeteren dat ik dat ergens gezegd zou hebben, maar dat maakt het nog niet waar.

 13. William, de gemiddelde leeftijd van de patienten waar jij aan refereert is niet relevant. Want de jongere patienten lopen binnen enkele dagen fluitend het ziekenhuis uit.

  De ernstige gevallen zijn de sterfgevallen, en die zijn gemiddeld 82.

  Allemaal langer AOW geconsumeerd dan hun premie reikte, zoals LaStiwz ons voorrekende.

 14. Trui ook.

 15. Bert wel hoor.

 16. Joep Meloen

  @ Bert,

  Dit zijn degenen die het hebben overleefd en ik kan dit niet echt een ‘griepje’ noemen.
  Gezien de beelden van overvolle ziekenhuizen in Italië, Spanje, Frankrijk en nu zelfs Nederland kun ook jij niet vol blijven houden dat dit een gewoon ‘griepje’ is.
  Of wil je dat nog steeds vol blijven houden ?

 17. Past niet in het Doom & Gloom plaatje van onze Joep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *