33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Huurachterstand Stichting Jacinta Constancia

HomeNieuwsHuurachterstand Stichting Jacinta Constancia

 

WILLEMSTAD — Stichting Jeugd-, Volwassenen Bemiddelings- en Servicebureau loopt maanden achter met de huur van een pand aan de Roodeweg in Otrobanda. Ook zijn de rekeningen van UTS en Aqualectra al maanden niet betaald. Dat meldt verhuurder Bert Rens. De stichting staat bekend als Fundashon Jacinta Constancia. Oprichter is de huidige minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Scoop-Constancia (MFK).

Haar gezicht prijkt groot op een schandbord met daaronder het woord failliet. Scoop- Constancia heeft inmiddels haar advocaat op de zaak gezet. Volgens verhuurder Rens heeft hij diverse keren bij de minister aangeklopt. In totaal moet de stichting 8700 gulden aan achterstallige huur betalen. Ook heeft Rens de rekening van Aqualectra ter waarde van 900 gulden voorgeschoten. Daarvan heeft de stichting slechts een deel terugbetaald. Rens wacht nog op de resterende 400 gulden. Inmiddels heeft hij het huurcontract met de stichting vorig jaar november opgezegd. De sloten van het pand zijn vervangen. Niemand kan er zonder zijn toestemming in. Zijn geduld is op. Volgens Rens werd hij door de stichting aan het lijntje gehouden. Een intensieve mailwisseling met de minister heeft niet mogen baten. Ook zijn er diverse ontmoetingen afgezegd.

Tijdgebrek

De stichting die door Scoop- Constancia in 2005 is opgericht is inmiddels opgeheven, zegt de minister. Toen zij na de Eilandsraadsverkiezingen van 2010 gedeputeerde van Gezondheid en Sociale Zaken werd, nam ze afstand van het voorzitterschap. Vervolgens nam Enid Martis het stokje over. Scoop-Constancia heeft vanwege tijdgebrek besloten de stichting op te doeken. Zowel zij als de nieuwe voorzitter heeft een drukbezette agenda. Bovendien is het laatste project van de stichting vorig jaar niet doorgegaan. De stichting zou de openbare toiletten in Punda en Otrobanda gaan beheren. De kosten daarvoor waren geraamd op 795.945 gulden.

De stichting zou daarvoor subsidie krijgen, maar nadat het ministerie van Financiën erop stond dat overheidsaccountantsbureau Soab eerst een onderzoek zou doen naar het financieel beleid van de stichting, heeft Scoop-Constancia de stekker uit het project getrokken.

Rekening

Volgens de minister is het een kwestie van tijd voordat de schuld is afbetaald. “De bank heeft de rekening van de stichting gedeactiveerd. Daardoor kon Usona het subsidiegeld niet op onze rekening storten. Zodra de rekening weer actief is, betaalt de stichting de drie maanden huurachterstand en Aqualectra- rekening”, aldus Scoop- Constancia.

In het verleden voerde de stichting diverse sociale projecten met SEI-gelden uit waaronder het Schooladoptieplan en Bou di Palu pa Palu di Homber.

In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat dat het doel van de stichting is ‘het bevorderen van resocialisatie en rehabilitatie van exgedetineerden in de ruimste zin des woords’.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties