26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 00:43

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHuur Casa Blanca met jaar verlengd

Huur Casa Blanca met jaar verlengd

Willemstad – De regering is akkoord gegaan met het aanbod van Stichting Monumentenzorg om het huurcontract voor Casa Blanca, het gebouw aan de Breedestraat in Otrobanda, waar Kranshi sinds 2002 is gehuisvest, met een jaar te verlengen.

Dat heeft minister Carlos Trinidad (PS) van Bestuur, Planning en Dienstverlening tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

,,Die beslissing is inmiddels genomen. We hebben formeel het advies van juridische zaken gevraagd, maar de beslissing om het contract met een jaar te verlengen is al genomen”, aldus de minister.

Tot gistermiddag had George Schmit, de directeur van Monumentenzorg, nog geen reactie gekregen van de overheid over een eventuele verlenging.

,,Wij hebben nog helemaal niks gehoord en er zijn ook geen besprekingen geweest. Zoals het er nu voor staat hebben ze tot eind deze maand om te verhuizen of om het contract te verlengen.”

Eerder liet Schmit al weten dat Monumentenzorg niet instemt met het verzoek van de overheid om het contract met Casa Blanca aan de Breedestraat met drie maanden te verlengen.

,,Wij zijn toch geen loterij?”, vroeg Schmit. ,,Nu willen ze een maand, dan nog één en daarna nog één. Wij willen ook zekerheid.” Monk liet toen weten dat volgens hem de ruimte moest bestaan om te onderhandelen, maar voor Monumentenzorg was verlenging van het huurcontract met drie maanden geen optie. ,,Of een jaar of helemaal niet”, aldus Schmit.

Al enige tijd heerst er chaos en onrust over de verhuizing van het Bevolkingsregister van het pand Casa Blanca naar het Sint Martinus (St. Thomas)-gebouw aan de Hoogstraat, ook in Otrobanda. Menigeen noemde de verhuizing ‘het Kranshimysterie’, mede doordat advocaat Marius Römer het schoolgebouw voor een onbekend bedrag had gekocht, om deze vervolgens door te verhuren aan de regering. De reden voor de verhuizing was voor velen onbekend, daar de nieuwe huur zou veel meer zal bedragen dan het huidige.

Maar, zo gaf minister Monk, die tot voor kort met de post van Bestuur, Planning en Dienstverlening was belast, aan: ,,Meerdere diensten zullen in dit pand worden gehuisvest.” Later bleek dat Dienst Rijbewijzen, Bentana di Informashon en de Vergunningendienst eveneens naar het gebouw van St. Thomas zouden gaan verhuizen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties