30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Huur Casa Blanca met jaar verlengd

Willemstad – De regering is akkoord gegaan met het aanbod van Stichting Monumentenzorg om het huurcontract voor Casa Blanca, het gebouw aan de Breedestraat in Otrobanda, waar Kranshi sinds 2002 is gehuisvest, met een jaar te verlengen.

Dat heeft minister Carlos Trinidad (PS) van Bestuur, Planning en Dienstverlening tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

- Advertentie -

,,Die beslissing is inmiddels genomen. We hebben formeel het advies van juridische zaken gevraagd, maar de beslissing om het contract met een jaar te verlengen is al genomen”, aldus de minister.

Tot gistermiddag had George Schmit, de directeur van Monumentenzorg, nog geen reactie gekregen van de overheid over een eventuele verlenging.

,,Wij hebben nog helemaal niks gehoord en er zijn ook geen besprekingen geweest. Zoals het er nu voor staat hebben ze tot eind deze maand om te verhuizen of om het contract te verlengen.”

Eerder liet Schmit al weten dat Monumentenzorg niet instemt met het verzoek van de overheid om het contract met Casa Blanca aan de Breedestraat met drie maanden te verlengen.

,,Wij zijn toch geen loterij?”, vroeg Schmit. ,,Nu willen ze een maand, dan nog één en daarna nog één. Wij willen ook zekerheid.” Monk liet toen weten dat volgens hem de ruimte moest bestaan om te onderhandelen, maar voor Monumentenzorg was verlenging van het huurcontract met drie maanden geen optie. ,,Of een jaar of helemaal niet”, aldus Schmit.

Al enige tijd heerst er chaos en onrust over de verhuizing van het Bevolkingsregister van het pand Casa Blanca naar het Sint Martinus (St. Thomas)-gebouw aan de Hoogstraat, ook in Otrobanda. Menigeen noemde de verhuizing ‘het Kranshimysterie’, mede doordat advocaat Marius Römer het schoolgebouw voor een onbekend bedrag had gekocht, om deze vervolgens door te verhuren aan de regering. De reden voor de verhuizing was voor velen onbekend, daar de nieuwe huur zou veel meer zal bedragen dan het huidige.

Maar, zo gaf minister Monk, die tot voor kort met de post van Bestuur, Planning en Dienstverlening was belast, aan: ,,Meerdere diensten zullen in dit pand worden gehuisvest.” Later bleek dat Dienst Rijbewijzen, Bentana di Informashon en de Vergunningendienst eveneens naar het gebouw van St. Thomas zouden gaan verhuizen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -