28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Crisis in coalitie vooralsnog gesust

Willemstad – Gerrit Schotte (MFK), Helmin Wiels (PS) en Charles Cooper (MAN) hebben gisteren besloten de strijd samen verder aan te gaan. Na een overleg tussen de drie voormannen gisterochtend in het huis van MAN-leider Cooper in Seru Fortuna hebben de drie mannen besloten om hun wegen toch niet te scheiden.

,,Wij hebben vandaag blijk gegeven van politieke volwassenheid”, aldus minister Cooper gisterochtend na het coalitieoverleg.

- Advertentie -

Afgelopen woensdagmiddag ontstond er een chaos toen het gerucht de ronde deed dat kabinet Schotte zou zijn gevallen. Tijdens een persconferentie die middag van zijn partij MFK liet premier Schotte weten dat de regering niet ten val was gekomen, maar dat er wel sprake was van een crisis. Hoewel er vanuit de kant van parlementariër Helmin Wiels geroepen werd dat hij zijn ministers terug zou trekken, hadden beide partijleiders (Wiels en Schotte) ermee ingestemd op de terugkeer van Cooper te wachten om dan samen aan tafel te zitten en te kijken of er nog iets te redden viel.

Cooper was op dat moment op dienstreis in Europa. ,,We hebben verschillende concrete akkoorden bereikt”, vertelde Wiels gisteren na het overleg. ,,Maar wat wij willen doen moet wel op structurele wijze gebeuren.”

Cooper en Schotte spraken beiden van het doel dat groter is dan alles of iedereen. ,,Het doel, in dit geval Curaçao, is groter dan ieder van ons”, aldus Cooper.

En Schotte: ,,Het doel is groter dan de totaliteit van negen ministers en alle parlementariërs.” Volgens premier Schotte hebben de drie bewindsmannen de tijd en ruimte gehad om verschillende punten te bespreken. ,,De basis is nu gelegd om verder te gaan”, aldus Schotte.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -