27 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Huiszoeking in woning ex-premier Gerrit Schotte

HomeMediaHuiszoeking in woning ex-premier Gerrit Schotte
De vader van Schotte (uiterst rechts) in gesprek met onder anderen Statenlid Charles Cooper (MAN).
De vader van Schotte (uiterst rechts) in gesprek met onder anderen Statenlid Charles Cooper (MAN).

WILLEMSTAD — De woning van ex-premier Gerrit Schotte en het hoofdkwartier van zijn politieke partij Movementu Futuro Kòrsou (MFK) in Saliña zijn vanochtend vroeg binnengetreden door de Landsrecherche, het Openbaar Ministerie en het Recherche Samenwerkings Team (RST).


Daar zijn enkele documenten en een computer in beslag genomen.

De autoriteiten lopen met een telmachine de woning van Schotte binnen.
De autoriteiten lopen met een telmachine de woning van Schotte binnen.

Getuigen hebben ook gezien dat de autoriteiten later met een telmachine de woning van Schotte zijn binnengegaan, wat duidt op de vondst van een grote hoeveelheid geld.
Terwijl de onderzoeken bij zijn huis en in het MFK-gebouw gaande waren, is verder een onderzoek verricht bij het Postkantoor, waar Schotte een postbus huurt.
Ook de woning van Papito van der Dijs aan de Dr. J. Eyckmanweg en diens bedrijf aan de Schottegatweg Noord werden binnengetreden.
Daarnaast werd het Statengebouw in Punda, waar Schotte zijn kantoor gevestigd is, ook doorzocht.
De doorzoeking in de kantoorruimte van de Staten vond plaats na overleg met de voorzitter van de Staten en in aanwezigheid van de Griffier van de Staten.
Het gehele gebouw was in verband hiermee afgesloten, waardoor de medewerkers tot na het middaguur hun kantoren niet mochten binnentreden, meldden bronnen.
Er deden eerder op de dag geruchten de ronde in de media dat de onderzoeken mogelijk in verband met de moord op Helmin Wiels zijn verricht, maar OM-woordvoerder Norman Serphos heeft deze geruchten vrijwel direct weersproken.
Het OM verklaart middels een persbericht dat de aanleiding van deze huiszoekingen een strafrechtelijk onderzoek is, naar een verdenking van witwassen van geld, in combinatie met ‘delict(en) valsheid in geschrifte’.

Advocaten Chester Peterson en Eldon Peppie Sulvaran (niet op foto) waren, net als Papito van der Dijs ook aanwezig bij Schottes woning, terwijl het onderzoek gaande was.
Advocaten Chester Peterson en Eldon Peppie Sulvaran (niet op foto) waren, net als Papito van der Dijs ook aanwezig bij Schottes woning, terwijl het onderzoek gaande was.

Dit onderzoek is gestart in opdracht van de procureurgeneraal Dick Piar (PG) in verband met een tweetal aangiften die in het najaar 2012 werden gedaan bij het Openbaar Ministerie en waarbij het vermoeden werd geuit dat Schotte zich had schuldig gemaakt aan voornoemde overtredingen. Daarbij werd informatie verstrekt die betrekking had op zogenoemde Meldingen Ongebruikelijke Transacties (MOT).
Nadat deze aangiften door de PG waren beoordeeld, heeft deze de Landsrecherche van Curaçao in februari van dit jaar opdracht gegeven tot een nader feitenonderzoek.
De resultaten hiervan zijn voorgelegd aan de PG en hebben vervolgens geleid tot een opdracht aan de Landsrecherche voor het uitvoeren van een opsporingsonderzoek.
De doorzoekingen die vanmorgen hebben plaatsgevonden zijn onderdeel van dit opsporingsonderzoek.
Tijdens de doorzoekingen zijn documenten en gegevensdragers in beslag genomen die van belang kunnen zijn voor het verdere onderzoek.
Er zijn geen aanhoudingen verricht.
De komende periode zal verder onderzoek worden gedaan naar de in beslag genomen documenten en proces-verbaal worden opgemaakt.
Op dit moment is nog niet bekend hoe lang het opsporingsonderzoek zal voortduren.
Nadere mededelingen over het lopende opsporingsonderzoek worden momenteel niet gedaan.

Reden uitstel zaak FAS-OM

Het heeft er alle schijn van dat de reden van het uitstel waar het Openbaar Ministerie (OM) om vroeg inzake de behandeling van de klacht van Fundashon Aktion Sivíl (FAS) met betrekking tot het niet oppakken van een aantal aangiften (MOT-meldingen) tegen onder anderen Gerrit Schotte vandaag duidelijk is geworden. Het OM vroeg de burgerbelangenvereniging in november om meer tijd en zag dat verzoek gehonoreerd. De reden voor dat uitstel werd niet gecommuniceerd met de pers. Uit betrouwbare bron en uit de gebeurtenissen van vandaag kan geconcludeerd worden dat de aangiften inzake de MOT-meldingen wel degelijk door het OM zijn opgepakt. In november stuurde FAS een brief naar het ministerie van Financiën, de Inspectie der Belastingen en het Openbaar Ministerie waarin zij vragen stelde over de belastingafdrachten van de inkomsten van Schotte, die vallen onder ‘ongebruikelijke transacties’.

Bron: Amigoe

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties