25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 02:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Grote interesse verwacht voor proces Magnus

©2013 Bea Moedt
©2013 Bea Moedt

Willemstad – Het gerecht op Curaçao verwacht grote belangstelling van de media voor het proces in verband met de Magnusstrafzaak na de moord op 5 mei dit jaar op de toen actieve parlementariër Helmin Magno Wiels.

Advertentie

Daarom treft het Hof van Justitie allerlei voorbereidingsmaatregelen, waaronder richting de pers. Op woensdag 18 december vindt de eerste behandeling plaats van de strafzaken tegen de personen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij onder meer de moord op Statenlid Wiels.
De Curaçaose parlementariër was ten tijde van de moord leider van de grootste regeringspartij, Pueblo Soberano, die samen met PAIS, PNP en het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een coalitie vormen, nadat PS eerder – vlak voor de geboorte van het Land Curaçao op 10-10-’10 een regering vormde met MFK van premier Gerrit Schotte en MAN.
De strafzaken zullen gezamenlijk worden behandeld en zullen op 18 december om halftien aanvangen, aldus persrechter Mauritsz de Kort.
Gelet op de te verwachten verhoogde belangstelling van zowel de media als het publiek, heeft het gerecht een aantal besluiten moeten nemen voor een ordentelijk verloop van het proces.
Zo zal er in de zaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de pers.
De leden van de media kunnen vanaf halfnegen terecht bij het Stadhuis om, na een veiligheidscontrole, plaats te kunnen nemen in de zaal.
De toegang tot de zaal is alleen mogelijk via de centrale deur van de publieke tribune, met andere woorden: de zijdeur in de gang kan dan niet worden gebruikt.
In verband met de veiligheidscontrole dienen journalisten een legitimatiebewijs mee te nemen waaruit het liefst ook blijkt voor welk mediaorganisatie de verslaggever werkzaam is.
Gelet op het beperkt aantal plaatsen voor de media, zal er van elk medium maar één vertegenwoordiger worden toegelaten.
Indien er meer leden van de pers komen dan er plaatsen in de zaal beschikbaar zijn, zullen de parketwachters hen doorverwijzen naar de publieke tribune.
Doorverwijzing vindt overigens alleen plaats indien er nog plaatsen beschikbaar zijn op de publieke tribune. Een andere voorbereidingmaatregel van het gerecht is dat de werkzaamheden van de rechter- commissaris in verband met de verlenging van de detentie van verdachten in andere zaken op die dag elders – dus niet op het Stadhuis – zullen plaatsvinden.

bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -