25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Grote interesse verwacht voor proces Magnus

©2013 Bea Moedt
©2013 Bea Moedt

Willemstad – Het gerecht op Curaçao verwacht grote belangstelling van de media voor het proces in verband met de Magnusstrafzaak na de moord op 5 mei dit jaar op de toen actieve parlementariër Helmin Magno Wiels.

Advertentie

Daarom treft het Hof van Justitie allerlei voorbereidingsmaatregelen, waaronder richting de pers. Op woensdag 18 december vindt de eerste behandeling plaats van de strafzaken tegen de personen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij onder meer de moord op Statenlid Wiels.
De Curaçaose parlementariër was ten tijde van de moord leider van de grootste regeringspartij, Pueblo Soberano, die samen met PAIS, PNP en het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een coalitie vormen, nadat PS eerder – vlak voor de geboorte van het Land Curaçao op 10-10-’10 een regering vormde met MFK van premier Gerrit Schotte en MAN.
De strafzaken zullen gezamenlijk worden behandeld en zullen op 18 december om halftien aanvangen, aldus persrechter Mauritsz de Kort.
Gelet op de te verwachten verhoogde belangstelling van zowel de media als het publiek, heeft het gerecht een aantal besluiten moeten nemen voor een ordentelijk verloop van het proces.
Zo zal er in de zaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de pers.
De leden van de media kunnen vanaf halfnegen terecht bij het Stadhuis om, na een veiligheidscontrole, plaats te kunnen nemen in de zaal.
De toegang tot de zaal is alleen mogelijk via de centrale deur van de publieke tribune, met andere woorden: de zijdeur in de gang kan dan niet worden gebruikt.
In verband met de veiligheidscontrole dienen journalisten een legitimatiebewijs mee te nemen waaruit het liefst ook blijkt voor welk mediaorganisatie de verslaggever werkzaam is.
Gelet op het beperkt aantal plaatsen voor de media, zal er van elk medium maar één vertegenwoordiger worden toegelaten.
Indien er meer leden van de pers komen dan er plaatsen in de zaal beschikbaar zijn, zullen de parketwachters hen doorverwijzen naar de publieke tribune.
Doorverwijzing vindt overigens alleen plaats indien er nog plaatsen beschikbaar zijn op de publieke tribune. Een andere voorbereidingmaatregel van het gerecht is dat de werkzaamheden van de rechter- commissaris in verband met de verlenging van de detentie van verdachten in andere zaken op die dag elders – dus niet op het Stadhuis – zullen plaatsvinden.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -