26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

HP deelt bezwaarschriften tegen bvz uit

Hustisia Penshonado (HP)
Hustisia Penshonado (HP)


WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP), een belangenvereniging voor gepensioneerden, helpt hen bij het indienen van een bezwaarschrift tegen de voorlopige aanslag van de basisverzekering ziektekosten (bvz), die onlangs door de belastingdienst is verstuurd.

Advertentie

- Advertentie -

Wij hebben het formulier al via de knipselkrant gedownload.
Wij hebben het formulier al via de knipselkrant gedownload.

Dat stelt HP-woordvoerder Omayra Leeflang in een persbericht.
De groep heeft een bezwaarformulier gemaakt dat gepensioneerden kunnen gebruiken bij het indienen van hun bezwaar bij de belastingdienst.
Een voorbeeld uit het bezwaarschriftformulier:

‘De wet is per 1 februari 2013 in werking getreden. Het is mij echter nergens uit gebleken op welke jaarinkomensgegevens de Premie Basis 2013 is gebaseerd.
Mijn bezwaar is dan ook gebaseerd op de hoogte van de aanslag.
Uitgaande van mijn inkomen over het lopende jaar 2013, moet ik in ieder geval concluderen dat de Premie Basis 2013 ruimschoots te hoog wordt gesteld.
Uitdrukkelijk verklaar ik graag bereid te zijn tot nakoming van mijn verplichting in dit verband, echter voor zover mij duidelijk wordt gemaakt dat het gebaseerd is op het daadwerkelijk door mij verschuldigde bedrag’.

De formulieren zijn doordeweeks tussen 9.00 en 12.00 uur verkrijgbaar bij het kantoor van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in het Statengebouw in Punda.
Het kantoor wordt bemand door Cor de Graaf en Nancy de Palm.
Op het formulier moet men zijn persoonsgegevens invullen en dit vervolgens inleveren bij het belastingkantoor.
De formulieren zijn gratis af te halen.

Intussen werkt ook advocaat Saran Inderson aan het verzoekschrift voor een kort geding dat deze maand zal worden ingediend.
HP is van mening dat de bvz gepensioneerden te veel belast.
Terwijl werknemers in loondienst maar 3 procent aan premie moeten betalen, moeten gepensioneerden 10 procent betalen.
Ook discriminatoir is het feit dat er onder de bvzpopulatie een onderscheid is gemaakt qua leeftijd en inkomen ten aanzien van het recht op brillen en tandheelkundige zorg.
Verder druist de hele opzet van de bvz in tegen internationale verdragen, terwijl er ook tal van negatieve adviezen tegen de wet zijn opgesteld, aldus HP.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -