31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | TUI: CTB moet meer helpen nieuwe toeristen aan te trekken

HomeMediaHoyer2 | TUI: CTB moet meer helpen nieuwe toeristen aan te trekken

Arjan Kers in gesprek met Rick Hart

Shop van luchtvaartmaatschappij TUI op Hato

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft gisteren een nieuw kantoor geopend op het vliegveld. Het realiseren van het gebouw heeft een tijd in beslag genomen, maar general manager van TUI Nederland Arjan Kers is niet ontevreden over de samenwerking met de overheid.

2019 is een lastig jaar geweest voor de luchtvaartmaatschappij, zegt Kers. Mensen waren terughoudend in boekingsgedrag door de warme zomer in Nederland en de Boeing MAX 737 kwam stil te staan. Er bleven dus 3 toestellen van TUI aan de grond te staan. Volgens de general manager laat TUI op Curacao desondanks groei zien.

TUI pleit voor meer samenwerking met het Curacaose toeristenbureau CTB. Er moeten volgens de general-manager meer nieuwe toeristen aangetrokken worden en daar ligt ook een taak voor het CTB.

Kers vertelt wat zijn ervaring is met het realiseren van het nieuwe gebouw.

Tijd: 4.12

Bron: Radio Hoyer 2

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Bestuurlijke vaardigheden (kunde & kennis), Integriteit en incasseringsvermogen.

  Vaak ontbreken bestuurders één of meer van de bovengenoemde eigenschappen.

  Je mag hier nog steeds niet hardop zeggen dat een hoogwaardigheidsbekleder of superieur gebrekkig functioneert, althans niet zonder ad hominem aanvallen en repercussies.

  Een lange tenencultuur is een obstructieve cultuur en staat structurele voortgang in de weg.

 2. “Doch helaas hebben we hier zulke lange tenen dat we alles blijven ontkennen, zelfs wanneer de waarheid ons in de ogen staart.”
  Helemaal mee eens: zag laatst weer zo’n feel good post op Curacao op social media langskomen, en heb toen gereageerd met een link naar het artikel van de stagaire die ternauwernaud de dood is ontsnapt. Ipv een reactie als “criminaliteit is inderdaad een zorgpunt voor ons eiland, hier moeten wij iets aan gaan doen”, kwam de reactie “dit soort dingen gebeuren ook op andere eilanden”. Als je niet in staat bent objectief te reageren op kritiek, kom je als eiland nooit verder

 3. Misdaad heeft vooral te maken met een “arme” moraal, Een gebrek aan ethische waarden en normen.

  Kan bij arm en rijk voorkomen.
  Zie de vele (corrupte) politici, directeuren, advocaten, accountants, rechters etc die genoeg naar binnen harken en meer dan voldoende middelen hebben maar ook stelen / roven / oplichten / corrupt zijn etc.

 4. @ Henk1,

  De criminaliteit op dit eiland heeft helemaal niets te maken met armoede. Dat is de eeuwige dooddoener om het echte probleem niet te hoeven benoemen.
  Stelen is hier gewoon een volledig geaccepteerd gedrag, sterker nog, men vindt het vreemd dat anderen dit niet normaal vinden.

  Wat hier ontbreekt is een compleet besef aan normen en waarden. Men heeft geen idee wat wel en wat niet acceptabel is. Dat je met je tengels van de eigendommen van een ander af moet blijven is een concept dat voor het grootste deel van het eiland echt een brug te ver is. Kijk naar de zogenaamde politici (en hun meelopers) en je weet dat ik gelijk heb.

  Pas op het moment dat we dit durven te gaan benoemen zullen we in staat zijn om een stap voorwaarts te maken. Doch helaas hebben we hier zulke lange tenen dat we alles blijven ontkennen, zelfs wanneer de waarheid ons in de ogen staart.

 5. Ook het CTB is zwaar getekend door de vele door vrienjes geplaatste “directores inutiles” die extravagante salarissen naar binnen geharkt hebben maar waar je geen tegenprestatie van terugherkend in interdisciplinair lange termijn beleid.

 6. De nederlandse en duitse kranten staan de laatste jaren / maanden vol met gratis advertenties waar onder beroving, verkrachting cq moorden op lokale personen als buitelandse vakantiegangers om naar Duschi curacrim te komen. De gevangenis zit vol zodat het dieven gilde vrij rond blijven lopen.

 7. Goed strategisch denken van TUI: een “forward handling location” om de toestroom af te handelen, wanneer de exodus begint.
  Vakbondsleiders, gelieve vooraan aansluiten.

 8. TUI pleit voor meer samenwerking met het Curacaose toeristenbureau CTB. Er moeten volgens de general-manager meer nieuwe toeristen aangetrokken worden en daar ligt ook een taak voor het CTB.

  Met moordpogingen op jonge meiden zal dat niet snel gaan

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties