29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Vrouwenorganisaties hekelen houding politie

HomeMediaCuracao.nu | Vrouwenorganisaties hekelen houding politie

Persbureau Curacao

Agenten moeten volgens de organisatie beter worden opgeleid om om te gaan met huiselijk geweld en misbruik en mishandeling van vrouwen en kinderen.

Willemstad – Vrouwenorganisaties, verenigd in een Aliansa, gaan opnieuw aandacht vragen voor geweld op vrouwen in Curaçao. Reden is de lakse houding van de politie voor en na de moord op Dayanira Eisden.

Zij werd dinsdag doodgeschoten op haar balkon door de vader van haar drie kinderen. Afgelopen weekend was Dayanira al mishandeld en gestoken door haar ex.

Agenten moeten volgens de organisatie beter worden opgeleid om om te gaan met huiselijk geweld en misbruik en mishandeling van vrouwen en kinderen.

Bron: Curacao.nu

4 reacties

 1. Ik wil niet zo ver gaan om te zeggen dat deze domme vrouwen schuldig zijn aan deze moord maar zij hadden het wel kunnen voorkomen. Het lijkt alsof ze meer met naamsbekendheid bezig zijn dan met het echte onderwerp, waarschijnlijk overwegen ze een stap naar de politiek.

  De Curaçaoënaar voelt zich dankzij de hulp van Nederland ver verheven boven de rest van andere nationaliteiten hier in de regio.

  Onlangs nog is een Venezolaanse vrouw hier door haar partner met messteken om het leven gebracht, de ziekenwagen liet op zich wachten waardoor een vriendin de slachtoffer naar het ziekenhuis heeft gebracht waardoor ze in de auto is doodgebloed.

  Als deze vrouwen toen het fatsoen hadden om met hun pannen en potten de straat op te gaan om lawaai te maken, waren de autoriteiten waarschijnlijk wakker geschud en was deze moord misschien niet gebeurt want dan was de politie gewaarschuwd.

  Maar ja, voor deze vrouwen geldt nou voor een Venezolaanse vrouw valt voor hen geen eer te behalen, moet ik nou nog erbij zeggen hoe walgelijk ik deze vrouwen vind? Van mij mogen ze hun alliantie in hun r**t stoppen.

 2. Het blijkt dat ook deze lesbische vrouwen niet weten waar ze het over hebben, dan heb ik zoiets van ga een sok breien of een taart bakken en laat dit over aan mensen die wel weten waar ze het over hebben.

  Dat de politie laks en lui is weten we intussen wel aan de hand van de vele slachtoffers die gevallen zijn en dan heb ik niet over alleen slachtoffers van vrouwen mishandeling.

  Vrouwen mishandeling is iets van generaties lang, het begin meestal met stemverheffing, een klap en uiteindelijk met fysiek geweld met soms de dood als gevolg.

  Wellicht herinneren wij ons James Murray nog die een meisje verkracht en met messteken om het leven heeft gebracht, hij kreeg levenslang en heeft in 25 jaar geen enkele behandeling gehad.

  Belangrijk is dat vrouwen de signalen leren herkennen maar daar is geen data om conclusies te trekken want de daders worden opgesloten zonder psychische begeleiding. Er zijn zelfs gevallen van daders die na een gevangenisstraf weer de fout in zijn gegaan.

  Zelf ben ik heel trots hoe wij dit probleem thuis hebben aangepakt als de buren ruzie hebben dan bespreken wij het met onze dochter erbij dat het niet normaal is.

  Het heeft soms natuurlijk een nadeel dat onze dochter soms s’ochtends boos is en niet met ons wilt praten dan moeten we vaak uitleggen dat niet altijd als ze mama hoort schreeuwen dat papa haar pijn doet maar het is omdat mama het fijn vindt. Mij vrouw is namelijk een schreeuwer.

 3. Geweld tegen vrouwen kan tot bijna nihil gereduceerd worden als vrouwen niet meer met de eerste man het bed induiken.

  Laat allereerst mannen met dreadlocks, tattoos, piercings, gouden tanden en oorbellen eens gewoon links liggen.

  Dan is 80% van het geweld al voorkomen,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties