28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Rhuggenaath: Tijdsdruk verzwakt onderhandelspositie voor overname raffinaderij

HomeMediaHoyer2 | Rhuggenaath: Tijdsdruk verzwakt onderhandelspositie voor overname raffinaderij

Eugene Rhuggenaath in antwoord op vragen van Rick Hart

Premier Eugene Rhuggenaath | Extra

Premier Eugene Rhuggenaath had liever meer tijd gehad voor de onderhandelingen voor overname van de raffinaderij. Dat zegt hij in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

De komende weken zijn cruciaal, zei Rhuggenaath tijdens een persconferentie. Dit verzwakt de onderhandelingspositie van de overheid. “We hebben te maken met tijdsdruk en dan ben je niet in je sterkste positie”, aldus de premier.

Rhuggenaath blijft positief aangezien er van beide kanten bereidwilligheid is en zowel Klesch-group als de overheid alles op alles willen zetten om zo snel mogelijk tot een degelijk akkoord te komen.

Rhuggenaath bevestigt dat de tijdsdruk de onderhandelingspositie van Curacao verzwakt.

Tijd: 4.04

.

Bron: Radio Hoyer 2

12 reacties

 1. “Gaat met alles zo, achteraf, laatste moment”
  klopt want wij weten nu al dat:
  * de AOV niet meer te betalen is
  * gezondheids kosten de pan uitrijzen
  * Girobank en ENNIA niet solvabel zijn
  * zeflverrijking heeft plaatsgevonden bij HNO project
  * Steven Martina niet integer is maar gewoon minister wordt
  maar doen helemaal niets aan deze issues!

 2. “We wisten in 2009 al dat het contract zou aflopen in 2019…” @Brian S Exact.
  Gaat met alles zo, achteraf, laatste moment

  Want we hebben geen visionaire en pro actieve ministers in de regering, maar vooral excuus en reactieve ministers

 3. Premier Eugene Rhuggenaath had liever meer tijd gehad voor de onderhandelingen voor overname van de raffinaderij.

  We wisten in 2009 al dat het contract zou aflopen in 2019…

 4. 10 jaar de tijd gehad om een overgang voor te bereiden, maar nee…………het was weer belangrijker om de eigen zakken te vullen, overal op kosten van de gemeenschap naartoe te reizen en vooral te zoeken naar partners die geen problemen ermee zouden hebben om politici en bestuurders te betalen.

  De vakbonden stellen zich op alsof de werknemers gaan bepalen wie of wat de raffinaderij mag overnemen en zo zijn we aangekomen op het punt dat ong 1 maand voor afloop van het contract er nog altijd geen partij is die de oude roestbak wil overnemen.

  Het eindresultaat ?

  De regering gaat op hangende pootjes terug naar PdVSA, scheldt de huurachtstand kwijt en bedelt om maar aub de raffinaderij in leven te houden.

  Nos mes por ?
  Ja, maar dan wel naar z’n grootje, want meer kunnen we toch echt niet.

  Ik weet dat ik het in mijn leven nooit ga meemaken, maar ik zou toch zo graag willen dat we hier OOIT een keer een integere regering krijgen, die de belangen van de gemeenschap BOVEN die van zichzelf plaatst.
  Het is verlangen naar Utopia, dat snap ik ook, maar dromen kost niets, dus gun mij die droom.

 5. ‘Tijdsdruk verzwakt onderhandelspositie voor overname raffinaderij.’ Het lijkt alsof Ruggenaath zich alvast aan het indekken is. Klesch-group is zo een kleine speler dat ze alleen een klein deel van de werknemers kan overnemen.

  Het zou best kunnen dat begin volgend jaar rond de 700 werkelozen erbij komen.

  Intussen is Koeiman als een kip zonder kop met allerlei projecten die miljoenen in zakken van een kleine groep steekt.

 6. Wat een heldere opmerking van Ruggie, je had beter kunnen zeggen, aangezien we deze levens gevaarlijke roestbak alleen kwijt kunnen aan de Klesch-Groep voor de prijs van 1 dollar ( net zo als ze hem hebben gekocht van Shel voor 1 florijn) zo niet gaat het niet door, of ze moeten ( de regering ) de opslag tanken op westpunt voor een paar knikkers per maand verhuren aan de Klesch-groep, Als het niet door gaat heeft die tuinkabouter cq liliputer Erol Cova zijn zin en zakken vol. miljoenen zal hij ontvangen van Maduro. PS Gerrit de Raaf ook aangezien die de baas is van Cova.

 7. onze premier is een groot visionair leider: ik had zelf nooit kunnen inzien dat als je de isla onderhandelingen tot het laatste moment zou uitstellen, je onderhandelings positie zwak zou worden

 8. Tja, hoe groot kan de open deur zijn die je intrapt? Gelukkig heeft onze vorige regering een zeer competente projectleider aangesteld (Werner Wiels) die alle kostbare tijd en geld heeft verspild. En altijd zitten we erbij en kijken we ernaar. Maakt niet zoveel uit welke partij aan de macht is. Krokodillentranen. De werknemers en contractors zijn de dupe. Onze ‘bon yu di korsou’ valt uiteraard niets te verwijten.

 9. Onderhandelen, daar is Klesch een meester in!
  Jullie kunnen niet onderhandelen. Het altijd maar naar de zin van een ander maken, twee spand en eigen belang. Daar zijn jullie goed in…. en Klesch maakt daar handig gebruik van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties