30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

PBC | Javier Sylvania ontstemt over cadeaubonnenverzoek vakbond

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister van Financiën Javier Silvania heeft felle kritiek geuit op het vakbondsverzoek van ABVO. Die verzocht om alle overheidsmedewerkers die niet aanwezig zijn bij...

PBC | Olie uit tank 9099 heeft mogelijk geen ontheffing sancties Amerika

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Problemen met de herkomst van de olie die ligt opgeslagen in tank 9099 op Bullenbaai zorgen ervoor dat de inmiddels wel betaalde olie niet...

ParadiseFM | Superjacht Barbara in Curacaose haven

Een superjacht van bijna 89 meter dobbert in de Sint Annabaai. Gisteren arriveerde het luxe superjacht Barbara in de Curaçaose haven. Het schip voer vanuit de Bahama’s...

ParadiseFM | Nina Ansary verliest rectificatiezaak

Nina Ansary heeft aan het kortste eind getrokken. De centrale bank hoeft niet te rectificeren. De rechter oordeelde onlangs dat de persberichten van de centrale bank, waarin...

ParadiseFM | Zomercarnaval op internationale Unesco-lijst

Het Zomercarnaval is op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is een internationale lijst met belangrijke tradities en gewoontes. Op die lijst staan bijvoorbeeld ook...

ParadiseFM | Ministerraad akkoord met nieuwbouw Kraamkliniek

Als het aan minister Silvania ligt komt er een nieuwe kraamkliniek. Maandag maakte de minister van Gezondheid bekend dat de ministerraad akkoord is gegaan met nieuwbouw. De...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Regering: 280 ontslagen en Paul de Geus blijft

HomeNieuwsHoyer2 | Regering: 280 ontslagen en Paul de Geus blijft

Zita Jesus-Leito in gesprek met Rick Hart

Regering: 280 ontslagen en Paul de Geus blijft

280 Ontslagen en Paul de Geus blijft zitten waar hij zit. Dat is het standpunt van de regering en daar valt niet aan te tornen. Dat zegt minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning Zita Jesus-Leito.

De regering wil wel met de vakbonden praten, maar als er water bij de wijn gedaan moet worden, dan moet dat van twee kanten, zegt de bewindsvrouw. Vanmiddag praatte Jesus-Leito weer met de bonden.

Tijd: 4.46

Bron: Radio Hoyer2

16 reacties

 1. Heb begrepen dat de directie van Insel Air niet het risico wilt lopen om maar één maand salaris in geval van een faillissement te verliezen, dus hebben ze geëist om aan begin van de maand betaald te krijgen.

 2. @Joep, Op dit moment waren er vrijwel geen anderen. Aruba – Curacao vloog niemand en Bonaire was alleen Divi. Sxm vloog niemand. En mvt Miami AA gooide meteen de prijzen omhoog.

  Op zich kan ik de lening wel voorstellen maar ze hadden idd schoonschip moeten maken! Duur en falende management eruit gooien en zeker geen nieuwe kwasten binnenhalen voor een gigasalaris (apart als je eigenlijk failliet bent!).

 3. @ Brian S,

  De deal met Insel werd gesloten omdat Ys (en de regering) van mening was dat Curacao niet zonder Insel kon overleven. Insel bediende zeer veel routes en die zouden wegvallen.

  Nu even fast forward:

  Insel kreeg het geld, maar de internationale routes vielen toch weg. Het eiland viel niet om en veel routes zijn inmiddels overgenomen door andere maatschappijen.
  Dus dat argument kan de prullenbak in.

  Wat doet Insel dan wel ? Vervoer tussen de eilanden, maar ze zijn niet in staat om dit op een rendabele manier te doen.

  Waarom niet ?
  Omdat Insel nog altijd een waterhoofd heeft oftewel veel te veel chiefs, maar ook nog eens veel teveel Indians. Men heeft nog veel personeel voor de MD nog op de payroll staan, terwijl die kist niets, maar dan ook niets bijdraagt aan het resultaat van Insel.
  Anders gezegd, Insel draait iedere maand fors verlies en de reden is weer hetzelfde als de vorige keer: MISMANAGEMENT.

  Straks sluit Insel de deuren en geloof me, dat gaat gebeuren, is het eiland 33 miljoen kwijt, maar ook alle niet afgedragen belasting etc. Dat is een immens bedrag, waar het eiland veel mee had kunnen doen.

  Had Insel kunnen overleven ?
  In principe was dat mogelijk geweest wanneer men rucksichtlos schoon schip had gemaakt en met zo min mogelijk personeel was begonnen met de inter insulaire vluchten. Die had men goed rendabel moeten krijgen en pas wanneer alle obstakels voor hervatting van de langere vluchten waren weggenomen en er ook uitzicht was op genoeg passagiers…………..pas dan had men uit moeten breiden.
  Voor dit scenario had men geen peperduur management nodig gehad, had men ook geen overbetaalde figuren uit het buitenland hoeven halen oftewel er had behoorlijk wat bezuinigd kunnen worden.

  Maar, men heeft Insel simpelweg wederom de grond in geholpen en dit was volledig te voorzien. Ik heb het vorig jaar al gemeld en het ziet er naar uit dat ik gelijk ga krijgen.
  Hadden ze wellicht toch beter mij kunnen inhuren. Ik heb nog wel wat oud collega’s voor de andere departments, dan was het nog wat geworden. Maar ja, er is een verschil tussen gezamenlijk meer dan 200 jaar ervaring in de luchtvaart en een clubje zonder ervaring.

 4. @Sander. Het geldt niet alleen voor de dames, maar voor iedereen binnen de PAR. Inclusief Rhuggenaath. Hij heeft de middelen vrijgegeven aan Insel. De effecten voelen we nu.

 5. dat de dames van de PAR niet deugen is al 10 jaar duidelijk.
  ze vinden zichzelf te chique om zelf even de handen uit de mouwen te steken.
  het is een grote kostenpost voor Curaçao.
  ik hoop dat Rughenaath dit ook gaat inzien en ze heel snel op regiem gaat zetten.
  Curaçao is nog te redden…maar gaat niet gebeuren met de zogenaamde dames van PAR…die zijn alleen bezig voor zichzelf een leuk leventje te leiden ten koste van het volk.
  Maar mensen we mogen niet verwachten dat na 6 jaar maffia regeringen te hebben gehad, dat deze problemen in 1 of 2 jaar opgelost kunnen worden.
  Geef Rughenaath de kans….hij is duidelijk hard aan het werk…
  alle problemen die nu spelen zijn in de afgelopen 6 jaar ontstaan.

 6. @oompie. Niets aan toe te voegen aan jouw commentaar. Nu wachten op het alternatief. Het liefst niet over drie jaar.

  Helaas is er geen enkel ander alternatief.

 7. Ericlapas, als het waar is van de man van lolo Leito en zijn pastechi bij het Multi Disciplinair Team, waar naar verluid de schreeuwende tuinkabouter Errol Cova 0ok zijn zakken vult, is het schandaal rond lolo Leito compleet.

  Wanneer wordt Wacko Werner Wiels trouwens vervolgd?

 8. @ Plasje vergeet niet dat de vazal en hooft Troll van de stakingen ook lid is van die club en dito 500o,oo in de tas steekt, dat vind ik veel corrupter, hij staat te schreeuwen, en tevens het eiland te proberen te destabiliseren en volop te terorriseren, en dat alles in opdracht van zijn slaven meester Gerrit de (roofvogel) Raaf.

 9. @ Plasje, inderdaad het lijk de regering van Gerrit de (roofvogel)Raaf wel, alleen die was nog ff 200% erger, die gaf alleen de Van DER DIJSjes al 15 dik betaalde bij baantjes.

 10. Beste Hans, vergeet niet dat de man van Zita Leito ook naast zijn pensioen bij het Team Multi diciplinario is aangeschoven voor zijn 5000 gulden in de maand.

 11. Lolo Leito zorgt beter voor haar familie (benoemde haar zus in TWEE overheidsbaaantjes) dan voor de werknemers van UTS,

  Intussen reist Senora Snoepreis, AlcaLM Walle, belastingmiddelen verkwistend de wereld rond en benoemt Gijsbertha zijn dochter als dikbetaald medewerkster.

  Waar is de verandering die PAR/MAN/PIN beloofde?

  Ook Ruggenaath presenteert zich tot dusver als waardig opvolger van de rugggengraatloze juffrouw Alexadra Rosaria.

 12. Het kabinet is wel consistent, dat moet je ze nageven.

  Insel air de grond in geholpen door figuren als Heerenveen en Lippinkhoff. Krijgt 33 miljoen belastinggeld, maar de beide jokers mogen blijven zitten en doen het nu nog even dunnetjes over. Eindresultaat ? Insel alsnog failliet en de belastingbetaler zijn geld kwijt.

  Studiefinanciering ? Miljoenen over de balk gedonderd, veel te veel personeel op de loonlijst, ook nog eens gefraudeerd met subsidies uit Nederland. Deze juffrouw is dan wel weg, maar hoeft niets terug te betalen.

  Multi Disciplinaire team voor de ISLA. In 4 jaar tijd er 19 miljoen doorgejast, geen enkel resultaat, behalve dan een stel op sprong contract met een failliet Chinees bedrijf. Wiels wel weg, maar hoeft geen cent terug te betalen.

  Plaza hotel met veel bombarie verkocht aan een Amerikaanse investeerder. Blijkt achteraf weer ‘too good to be true’ en komt het eiland erachter dat Martina heeft liggen slapen door geen Due Dilligence te doen. Martina blijft natuurlijk zitten.

  2 ministers benoemen familieleden en vrienden op niet bestaande functies, uiteraard weer tegen veel te hoge salarissen en emolumenten. 1 minister vliegt vorstelijk heen en weer tussen Nederland, Brazilië, Barbados oftewel is amper op het eiland. Jast er voor het gemak maar enige tonnen door aan fun tripjes, maar haar departement heeft geen cent om de kont te krabben.

  Onze blaaskaak Ruggenaath maakt het echter helemaal bont, door op een speciale avond van professor Pinedo te verschijnen en te doen alsof hij zo trots was. Terwijl tegelijkertijd de, in januari toegezegde, subsidie van de overheid voor het zeer belangrijke werk van fundashon prevenshon, nog altijd niet is uitbetaald, waardoor het voortbestaan van deze fundashon wordt bedreigd.

  En er zijn nog wel meer wantoestanden te vinden waar Ruggenaath een eind aan zou maken, zo had hij beloofd.

  Over 3 jaar bestaat de PAR dus ook niet meer, dan kunnen de kiezers op zoek naar een partij die wel woord kan en wil houden.

 13. Het blijkt dat deze mevrouw totaal geen verstand heeft van wat ze het over heeft. Het blijft altijd hetzelfde verhaal, een kleine groep die elkaar leuke banen toeschuiven en bij slecht of niet functioneren elkaar de hand boven het hoofd houden. De rest mag stikken!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties