30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 18:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | RdK gaat raffinaderij zelf half jaar uitbaten

Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy in gesprek met Rick Hart

Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy

PdVSA zal de raffinaderij niet draaiende houden tot medio 2020. RdK gaat zelf de raffinaderij exploiteren tot eind juni 2020. Dat werd gisteren tijdens een persconferentie in de late avonduren bekendgemaakt.

Refineria di Korsou, RdK en de regering hebben tot gisteren geprobeerd een akkoord te sluiten met PdVSA zodat de Venezolaanse maatschappij de raffinaderij zou exploiteren tot de overname door Klesch Group.

- Advertentie -

Interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy legde na afloop van de persconferentie uit hoe de onderhandelingen met PdVSA verliepen.

Tijd: 4.16
.

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Rechtsstaat g schotte heeft 300 mljn en nog veel meer over de balk gegooid, p pis 200 mljn, tot nu toe, de raaf in de petoet , p pis krijgt geld voor z’n kabrieten geschreeuw, naast hem zie je g doran, weet op tv niet waar hij het zoeken moet, en weet niet wat hem overkomen is met dit salaris, het komu niet goed hier.

 2. Helemaal eens met ans; bij zowel isla als hbo zou je vanuit de vraag kant moeten werken en nagaan hoeveel werknemers er nodig zijn. Nu zijn er baangaranties wat efficiënter werken ontmoedigd en innovatie tegenhoudt.

 3. Heel met de grond in delen vergoede beslissing van de regering, gewoon alles naar de knopen laten gaan en die roestbak verkopen als oud ijzer. dan de grond schoon maken en de grond in delen verkopen brengt miljarden op en tig jaren werk op in de sector toerisme. Maar ja dat kan en mag niet van Het gespuis Cova, Amparo, Gerrit de Raaf en consorten.

 4. @de afbrekers:
  Toen mijn goede vriend Cooper dit laatst riep, werd hij voor gek verklaard.
  Nu zegt de premier het, en het wordt als zoete koek naar binnen gewerkt door de goegemeente op rechts.
  En waar komt het geld voor al die salarissen vandaan? Moet de burger er weer voor opdraaien?
  Wat een stelletje oelewappers ……

 5. RdK gaat raffinaderij zelf half jaar uitbaten.

  Haha de UWV van Isla werknemers.

  Zo dom dat ze het niet doen voor 70% van het laatstgenoten loon.

  Hup zo 50 miljoen over de balk (en dat is minimaal).

 6. Het is te idioot voor woorden dat de door en door verwende Isla werknemers morgen vele miljoenen aan cessentia uitbetaald krijgen, terwijl ze overmorgen weer gewoon met behoud van riante arbeidsvoorwaarden aan het werk gaan.

  Die arbeidsvoorwaarden omvatten gratis gebruik van luxueuze sportfacileiten en uitstekende medische voorzieningen.

  Zo uitstekend, dat als de byside van een Isla werknemer haar borsten wil vergroten en vervolgens die borsten op haar rug wil plaatsen. de raffinaderij daarvoor betaalt.

  Allemaal keurig geregeld door Terror Cova, die op eensgelijke wijze eerder al de ALM vakkundig om zeep heeft geholpen.

 7. Omdat deze raffinaderij allang niet voldoet, zwaar verouderd en vervuild is. RDK noch Curaçao hebben geld om mega investeringen te doen. De komende 6 maanden zijn bedoeld als een transitieperiode om de tent draaiende te houden en behoud van banen te garanderen tot dat Klesch gaat starten in juli 2020. Weliswaar een noodsprong, maar een moedige en alles beter dan dat niemand per 1 januari 2020 nog werk heeft. En nog zijn die vakbonden (met hun verborgen agenda en hun tegen beter weten in grote voorkeur voor PDVSA) en hun oerdomme leden niet tevreden.

  Ach, wie niet luisteren wil…….

 8. Waarom doet/heeft RDK in het verleden en heden dit sowieso niet? Als RDK de boel kan laten draaien zonder een partij als PDV, waarom niet?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -