31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | RdK gaat raffinaderij zelf half jaar uitbaten

HomeMediaHoyer2 | RdK gaat raffinaderij zelf half jaar uitbaten

Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy in gesprek met Rick Hart

Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy

PdVSA zal de raffinaderij niet draaiende houden tot medio 2020. RdK gaat zelf de raffinaderij exploiteren tot eind juni 2020. Dat werd gisteren tijdens een persconferentie in de late avonduren bekendgemaakt.

Refineria di Korsou, RdK en de regering hebben tot gisteren geprobeerd een akkoord te sluiten met PdVSA zodat de Venezolaanse maatschappij de raffinaderij zou exploiteren tot de overname door Klesch Group.

Interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy legde na afloop van de persconferentie uit hoe de onderhandelingen met PdVSA verliepen.

Tijd: 4.16
.

Bron: Radio Hoyer 2

10 reacties

 1. Rechtsstaat g schotte heeft 300 mljn en nog veel meer over de balk gegooid, p pis 200 mljn, tot nu toe, de raaf in de petoet , p pis krijgt geld voor z’n kabrieten geschreeuw, naast hem zie je g doran, weet op tv niet waar hij het zoeken moet, en weet niet wat hem overkomen is met dit salaris, het komu niet goed hier.

 2. Helemaal eens met ans; bij zowel isla als hbo zou je vanuit de vraag kant moeten werken en nagaan hoeveel werknemers er nodig zijn. Nu zijn er baangaranties wat efficiënter werken ontmoedigd en innovatie tegenhoudt.

 3. Heel met de grond in delen vergoede beslissing van de regering, gewoon alles naar de knopen laten gaan en die roestbak verkopen als oud ijzer. dan de grond schoon maken en de grond in delen verkopen brengt miljarden op en tig jaren werk op in de sector toerisme. Maar ja dat kan en mag niet van Het gespuis Cova, Amparo, Gerrit de Raaf en consorten.

 4. @de afbrekers:
  Toen mijn goede vriend Cooper dit laatst riep, werd hij voor gek verklaard.
  Nu zegt de premier het, en het wordt als zoete koek naar binnen gewerkt door de goegemeente op rechts.
  En waar komt het geld voor al die salarissen vandaan? Moet de burger er weer voor opdraaien?
  Wat een stelletje oelewappers ……

 5. RdK gaat raffinaderij zelf half jaar uitbaten.

  Haha de UWV van Isla werknemers.

  Zo dom dat ze het niet doen voor 70% van het laatstgenoten loon.

  Hup zo 50 miljoen over de balk (en dat is minimaal).

 6. Het is te idioot voor woorden dat de door en door verwende Isla werknemers morgen vele miljoenen aan cessentia uitbetaald krijgen, terwijl ze overmorgen weer gewoon met behoud van riante arbeidsvoorwaarden aan het werk gaan.

  Die arbeidsvoorwaarden omvatten gratis gebruik van luxueuze sportfacileiten en uitstekende medische voorzieningen.

  Zo uitstekend, dat als de byside van een Isla werknemer haar borsten wil vergroten en vervolgens die borsten op haar rug wil plaatsen. de raffinaderij daarvoor betaalt.

  Allemaal keurig geregeld door Terror Cova, die op eensgelijke wijze eerder al de ALM vakkundig om zeep heeft geholpen.

 7. Omdat deze raffinaderij allang niet voldoet, zwaar verouderd en vervuild is. RDK noch Curaçao hebben geld om mega investeringen te doen. De komende 6 maanden zijn bedoeld als een transitieperiode om de tent draaiende te houden en behoud van banen te garanderen tot dat Klesch gaat starten in juli 2020. Weliswaar een noodsprong, maar een moedige en alles beter dan dat niemand per 1 januari 2020 nog werk heeft. En nog zijn die vakbonden (met hun verborgen agenda en hun tegen beter weten in grote voorkeur voor PDVSA) en hun oerdomme leden niet tevreden.

  Ach, wie niet luisteren wil…….

 8. Waarom doet/heeft RDK in het verleden en heden dit sowieso niet? Als RDK de boel kan laten draaien zonder een partij als PDV, waarom niet?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties