26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 00:52

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaHoyer2 | Nog geen duidelijke stellingname PAR over topsalarissen overheidsnv’s

Hoyer2 | Nog geen duidelijke stellingname PAR over topsalarissen overheidsnv’s

Ana Maria Pauletta in gesprek met Rick Hart

Ana-Maria Pauletta | Extra

Politieke partij PAR durft nog geen duidelijke politieke stelling in te nemen ten aanzien van de topsalarissen van directeuren overheidsnv’s. PAR-fractievoorzitter Ana Maria Pauletta vindt de salarissen wel te hoog, maar wil zich nog niet uitspreken over het gepaste niveau van salarissen van topmensen van deze overheidsgerelateerde entiteiten.

Het wordt volgens Pauletta tijd dat er invulling wordt gegeven aan de landsverordening gelieerde entiteiten en dan met name aan de salarissen van bestuurders van de entiteiten. Ze vindt de huidige salariëring absurd hoog.

Pauletta betreurt het dat de salarissen in de openbaarheid zijn gekomen. De documenten zijn vanuit de belastingdienst gelekt en zij vindt dat verschrikkelijk. De burger moet er volgens het Statenlid op kunnen vertrouwen dat informatie veilig is bij de belastingdienst.

Tijd: 4.34

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra

SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Foto Extra

BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

 

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

16 reacties

 1. “Ja bij de wisseling van de wacht zouden ze wel eens in aanmerking kunnen komen voor datzelfde top salaris waar nu zoveel ophef over is.”
  @Knoek-koe: dat zouden onze integere politici nooit doen! Neem meneer Ys als voorbeeld

 2. Ze vinden het voorál erg dat de informatie gelekt is.

  Over de ernst van de hoogte van de salarissen houden ze zich voorzichtigheidshalve maar een beetje van de domme.

  Ja bij de wisseling van de wacht zouden ze wel eens in aanmerking kunnen komen voor datzelfde top salaris waar nu zoveel ophef over is.

 3. De top van dit eiland vertoont bavianen gedrag. Het gaat continu om de tegenpartij te overtroeven en om indruk te maken. De mooiste auto, een indrukwekjende woning, de meeste vrouwen en dienstreizen maken.

 4. Waarom is de landsverordening overheidsentiteiten nooit ingested?

  Antwoord is simpel: omdat de PAR dat tegenhield. Deze vier grote graaiers zijn PAR vriendjes of coalitie vriendjes.

  Fraudeur en oplichter Franklin Sluis is zelfs door PAR partij coryfee, de immer integriteit acterende Omayra Leeflang benoemd!

  Zou Franklin iedere maand 10% van zijn salaris overmaken naar Omayra?

 5. De overheid kan geen maatregelen treffen die de beurs van de gewone bevolking aantasten. Eerst de astronomische salarissen aan de top aanpakken. Want anders breekt de hel los. Wat denken die gasten wel?

 6. De Par wat durft niet……. wat een verassing. Wie hier durft wel zijn familie, vriendjes, byside etc etc aan te pakken. Niemand!!!!
  Precies de reden dat het hier nooit wat wordt.
  Nos mes por… hahaha

 7. Bij monde van Paulette durft de PAR nog geen duidelijke politieke stelling in te nemen ten aanzien van de topsalarissen van directeuren overheids nv’s. Mijn hemel wat een mens is dit zeg uitermate onsmakelijk allemaal. De PAR jaren aan het roer gestaan en heeft ook onder deze partij het pastechi gebeuren een super sprong gemaakt. Men springt van partij naar partij, scheidt zich af en begint weer een new party met dezelfde mensen, er is dus in jaren niets verandert.
  Schaamteloze subjecten allemaal.

 8. Je bent integer of niet, je kan het niet een beetje zijn.

  PAR laat zien dat ze het niet zijn, vooraf roepen dat integriteit in het vaandel hebben en vervolgens zich niet uitspreken over dit soort situaties. Ze wisten er zeker van maar keken weg.

  De geest lijkt uit de fles, het kan niet zo zijn dat een groepje mensen zich verrijkt en anderen ervoor laat opdraaien.
  Er is teveel technology om dat ongezien (helaas nog niet ongestraft) te kunnen doen.

  Advies is nu : get you act together !

 9. Pauletta betreurt het dat de salarissen in de openbaarheid zijn gekomen. De documenten zijn vanuit de belastingdienst gelekt en zij vindt dat verschrikkelijk. De burger moet er volgens het Statenlid op kunnen vertrouwen dat informatie veilig is bij de belastingdienst.

  Ze betreurd dat ze niet snel voor haarzelf zo’n baantje had kunnen regelen want als alles geheim blijft dan kan je lekker samen alles regelen. En de PAR doet daar ook altijd aan mee!

 10. PAR, zogenaamd de partij van de ethiek, hou op: als die salarissen nooit gelekt waren, hadden jullie helemaal geen actie ondernomen. Zelfde verhaal met HNO, pas als het in de openbaarheid komt dan komt er een halfslachtige actie.

 11. Sinds deze vrouw in het parlement zit, wordt ze dikker en dikker dus zij is niet de geschikte persoon om antwoord te geven op de vraag of iets gedaan moet worden aan deze megasalarissen.

  Mevrouw vreet zich liever vol dan dat ze haar dikke luie reet in beweging brengt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties