28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 21:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | MAN-fractie nog niet zeker over inleveren salaris

Wimbert Hato in gesprek met Rick Hart

Wimbert Hato | Extra

Politieke partij MAN is er nog niet over uit of ze daadwerkelijk salaris gaan inleveren. De partij kwam medio vorige maand met het voorstel om de salarissen van Statenleden verplicht met 10 procent te korten, maar de motie haalde het niet.

De regering kondigde zware bezuinigingsmaatregelen aan en de partij wil solidair zijn.

- Advertentie -

De motie om vrijwillig 10 procent in te leveren haalde het wel, maar of de MAN dat ook echt gaat doen, daarover is de partij nog in beraad, zegt MAN-Statenlid Wimbert Hato.

Volgens de parlementariër is zijn partij daartoe bereid, maar vindt hij dat alle Statenleden dat zouden moeten doen. Statenleden van andere partijen vinden dat er op hele de begroting van het parlement bezuinigd moet worden.

Hato vertelt wat hij ervan vindt dat de Statenleden niet solidair zijn.

- Advertisement -

Tijd: 1.35

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @ Norbert George,

  Ik zeg niet dat je de oorzaak bent, ik zeg dat je mede schuldig bent aan de huidige situatie en wel om twee redenen.
  Niemand van de personen, die ten onrechte geld hebben ontvangen van de overheid, vinden dat ze schuldig zijn. Het zijn altijd ‘de anderen’ die schuldig zijn, maar wanneer puntje bij paaltje komt mag de belastingbetaler de rekening betalen en zij dus niet.
  Ten tweede toont het een bepaalde mentaliteit aan, de mentaliteit van ‘het is niet mijn schuld, ik kan er niets aan doen, het zijn anderen oftewel het oude ‘het mes heeft mij gesneden’.
  Jarenlang heb je in de Tropen gezeten tijdens werktijd en dus geen prestatie geleverd voor de maandelijkse betaling die je ontving. Jij vindt dat heel normaal, maar eenieder die gewoon wel moet werken voor zijn geld, is dit een hele onrechtvaardige situatie. Wij moeten allemaal werken voor ons geld en dan iemand te zien die werkelijk geen enkele aandrang voelt om ook maar iets te doen voor het geld dat hij ontvangt……….dat zit niet lekker.
  En ja, jij bent niet de enige die deze mentaliteit heeft, het zijn duizenden Norbert George’s die exact dezelfde mentaliteit hebben. Wel geld opstrijken en geen prestatie daarvoor leveren.

  Wanneer je niet begrijpt dat jij mede schuldig bent aan de huidige financiele situatie van het eiland dan toont dat haarfijn aan waarom het nooit wat zal worden met dit eiland. Jij, en vele anderen, denken dat er ergens een boom met geld staat, waar je ongelimiteerd uit kunt plukken.
  Laat ik je uit de droom helpen…………….die boom bestaat niet. Al het geld dat jullie achterover drukken wordt opgebracht door mensen die keihard werken voor hun geld, die hun belasting betalen en vaak nog meer betalen wegens allerlei onterechte aanslagen.

  Nu kun je wel gaan schermen met allerlei zaken die niet zijn afgerond, maar wat denk je zelf……..dat de financiele situatie van het eiland beter zou zijn geweest wanneer die wel zouden zijn afgerond ? Ooit gehoord van ‘zinloze projecten’. Een groot aantal van hetgeen jij opsomt kun je onder die noemer vatten: ‘volstrekt zinloos’ en ‘onbetaalbaar’.
  Het ‘fraude onderzoek’ ligt stil ? Serieus ? Jij vindt natuurlijk dat jij daar niet onder valt, maar laat ik je uit de droom helpen. Als ambtenaar heb je niet voldaan aan de voorwaarden van je contract, dus fraude en het maakt mij geen reet uit of je van mening bent dat het de schuld van een ander is.

  En wanneer ik verder lees dan heb je alleen maar profijt gehad van het stilleggen van al die ‘plannen’, dus hou aub op met klagen.

  Doe ons allen eens een lol en vertel ons eens tot wanneer jij geld hebt ontvangen van de overheid voor het niet aanwezig zijn op de werkplek. Het zou me niets verbazen wanneer je nog steeds op de payroll staat.

 2. Carolina is al een geval op zich! Een agressief figuur die dochterlief afranselde met een riem, ontslagen KOC, vastgezeten, talloze bijbaantjes (!) etc etc.
  Lekkere jongen dus. Kortom een pret Staten van uiterst fijne mensen??

  @Norbert George, waarom zou je je moeten verdedigen op dit forum of überhaupt, laat ze de pest krijgen allemaal.

 3. Ik zou Millerson, Roosendaal, Mc William, Plet, Hato, Cleopa, Pauletta, Seferina, Obispu, Doran, Cordoba, Dos Santos, El Ayoubi, Calmes aan die lijst zien toegevoegd.

  Van Carolina, ehhh is pas komen kijken.

 4. In ieder geval goed dat Norbert zijn verhaal hier doet. En onder zijn eigen naam reageert.

  En gezien zijn bijdragen zou ik hem liever in de Staten zien dan Mozes, Rojer en Walroud.

 5. Joep Meloen, taai af! Als jij van mening bent dat ik de oorzaak ben van de(ze) financiele situatie, dan wordt het tijd dat je of naar de dokter gaat, of je medicijnen neemt, of mij voor het Gerecht daagt. Ik heb in iedergeval geheel niets (NAf. 0,0) terug te betalen, en jouw mening hierover kan me aan m’n reet roesten. Het Gerecht was het hier geheel mee eens.

  Hans, in tegenstelling tot Tilly, ben ik nimmer veroordeeld voor fraude, valsheid in geschrifte en corruptie. Ik had een arbeidsconflict met mijn werkgever, en hiervoor heb ik (dus niet andersom) het Land voor het Gerecht gedaagt. Het Gerecht besloot dat vanwege het feit dat voor een aanstelling als ambtenaar een landsbesluit wettelijk vereist is, en mijn aanstelling (toen) alleen nog maar door de Raad van Ministers was goedgekeurd, ik helaas (nog) geen ambtenaar was ondanks alle verrichte werkzaamheden. Einde verhaal. Hier moet je dan ook absoluut niet mij (ik heb namelijk geen invloed op dit aanstellingsproces), maar de minister op aanspreken.

  Vanaf het moment dat ik van het Land (de vijfde minister voor SOAW waaronder ik heb gedient) te horen kreeg dat geen ambtenaarsverhouding tot stand was gekomen, heb ik mijn werkzaamheden gestaakt en is:

  – Mijn ingediende bezwaar tegen de wijziging van het in uitvoering zijnde businessplan van het ministerie van SOAW stil gelegd, hebben anderen de gehele structuur van het ministerie kunnen aantasten, is een – extra – directeur in dienst hebben genomen (met bijbehorend salaris), en draait het ministerie niet meer
  – Door mij opgestelde overzichten van “taken en verantwoording” voor elke ambtenaar binnen het ministerie, beginnend in de top, stil gelegd. Hierdoor wordt evenmin overzichtelijk gemaakt wie nu precies wat doet, wanneer en hoelang hij/zij erover heeft gedaan.
  – De op mijn voordracht ingestelde Taskforce Labour Development, stil gelegd en tot op heden niet meer opgepakt, waardoor er geheel geen (structurele) uitvoering meer wordt gegeven aan het in – 2008 – geproduceerde rapport Labor force development plan curacao
  – Richtlijnen voor de afhandeling van Ontslagaanvragen stil komen te liggen
  – Het beleidsdocument Beloning in de Horecasector stil komen te liggen
  – De aangepaste Ontslagwet komen stil te liggen
  – De aangepaste Landsverordening Arbeidsgeschillen komen stil te liggen
  – De door mij voorgedragen permanente COA-onderzoek komen stil te liggen
  – De medegeldigheid van de Convention 183 maternity protection komen stil te liggen
  – Mijn wijzigingsvoorstel LB-ham Uitzendbureaus, ter deugdelijke uitvoering van de wet, komen stil te liggen
  – De beleidsnota arbeidsparticipatie voor personen met een functiebeperking, komen stil te liggen
  – De landsverordening nieuwe arbeidsmarktbeleid komen stil te liggen (met alle gevolgen van dien, zie vandaag de dag)
  – Het fraude onderzoek binnen de Sector Arbeid stil gelegd (daar de directeur en overige managementteamleden hier niets van wilden horen)
  – Et cetera.

  Dus kom maar op met jullie kleingeestig klaaggezang terzake door mij uitgevoerde (of afgedragen) taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Mijn trackrecord is vastgelegd, evenals het feit dat het ministerie van SOAW o.m. haar beste Secretaris-Generaal is kwijtgeraakt, zo blijkt ook uit de kwaliteit en capaciteit die er na mij heeft gezeten of zit!

 6. Toen de Antillen nog bestond hadden wij 21 parlementsleden (nodig)? om al het werk te verrichten nu
  bestaat dat niet meer Curacao en Sint Maarten.daarom vind ik 21 te veel van het goede zie ook niet waarom wij deze gasten nog moeten laten zitten dat moet gehalveerd worden naar 11 bv.Ze kosten de gemmenschap handen vol met geld en ze presteren niet.

 7. @ Norbert George,

  Ook jij bent oorzaak van deze financiële situatie. Jij hebt jarenlang geparasiteerd op de bevolking van het eiland. Dus ook jij moet nu solidair zijn en dat geldt terugbetalen. Het maakt geen donder uit of je van mening bent dat je een excuus hebt. Je hebt geprofiteerd, net zoals vele anderen, en daarmee heb je bijgedragen aan de huidige situatie.
  Inleveren dus.

 8. Dit is een oud parlementair trucje, kennen we al vanaf de tijd van Juancho Evers, Boy Rozendal, Godett, enz. Een voorstel lanceren waar bij van te voren bekend is dat geen meerderheid voor is. It’s a cheap trick.

 9. Volgens de parlementariër is zijn partij daartoe bereid, maar vindt hij dat alle Statenleden dat zouden moeten doen. Statenleden van andere partijen vinden dat er op hele de begroting van het parlement bezuinigd moet worden.

  Geef gewoon het goede voorbeeld…

 10. Wat een ongelooflijk gelul, je bent solidair of je bent dat niet. Kom (nu) niet aanzetten met talrijke smoesjes die niet terzake doen, anders had je geen enkele motie moeten indienen (laat staan steunen) die uitgaat van korten op je salaris. Overigens dient de Staten (of het Parlement), ook eenzelfde motie in te dienen wat betreft het salaris van ministers, daar zij nog meer schuldig zijn aan de situatie waarin Curacao verkeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -