28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

Hoyer2 | Dertien jongeren krijgen opleiding tot assistent visser

Marcel Pinedo in gesprek met Peter Eikelenboom

Vissers aan de Noordkust | Rubini ‘Didi’ Dometilie

Twaalf jongens en één meisje krijgen een opleiding van een jaar en hebben ze die afgerond dan zijn ze assistent visser. Dat legt projedcteleider van de stcihting LVV Marcel Pinedo uit.
Het gaat om jongeren die werkelooszijn of vallen onder de categorie drop-out. Ze hebben al een aantal basisvaardigheden als zwemmen geleerd en ook hebben ze ondertussen een EHBO-diploma. Onontbeerlijk om de zee op te kunnen gaan.
Hoewel het project ondersteund wordt door de ministeries van VVRP en GMN lijkt er weinig geld voor beschikbaar.

SOAW hielp met een startbedrag van 20 duizend gulden maar uit de woorden van Pinedo kan worden opgemaakt dat het project zichzelf nu moet bedruipen

TIJD: 4:08

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

6 reacties

 1. Woeha, 13 assistent visser voor een startbedrag van 260.000 gulden, wat een grap. Hebben ze ook al vissen leren tellen? Welke minister zit hier achter? We gaan vooruit ! Dat schiet sneller op dan een paar mondkapjes.

 2. Het is jammer dat het verhaal niet zegt of het hier om traditionele manier van vissen gaat of op een moderne manier van vissen met gebruik van ict middelen.

  Laatst zag ik een documentaire van vissers in Afrika die met dynamiet vissen, een beetje out of the box maar wel effectief.

 3. Assistent visser is dat ter land , ter zee ?
  Wist niet dat we een opleiding visser hadden .
  Bij wie gaan ze werken .
  Ook dit is vreemd , heel vreemd .

 4. Een startbedrag van 20.000 nafjes voor een basiscursus ‘hoe leer ik vissen’ waar 13 personen aan deelnemen. Wat kost dan 20.000 gulden?
  Is dat de mental coach die deze talenten moet ondersteunen? Is dat het stage-bedrag als salaris per deelnemer?
  Of
  Is de cursus voor gevorderden in Alaska voor deelname aan ‘the deadliest catch”?

 5. Leuk project om deze jongeren perpectief te geven. Toch verstandig dat vooraf gecontroleerd wordt of ze kunnen zwemmen. Een visser die niet kan zwemmen wordt vroeg of laat visvoer.

 6. “Ze hebben al een aantal basisvaardigheden als zwemmen geleerd”. Mijn dochter van 7 heeft alle zwemdiploma al. Het is triest dat jongeren zich laten aanpraten dat ze niets kunnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...