30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 19:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Dakloze drugsverslaafden veroorzaken overlast bij de pompstations

Olga Kostrzweski in gesprek met Peter Eikelenboom

Mr. Olga Kostrzweski

De politie moet harder en sneller optreden tegen dakloze drugsverslaafden bij de pompstations. Dat zegt advocaat Olga Kostrzweski die namens een aantal pomphouders een brief heeft gestuurd aan minister van Justitie Quincy Girigorie.

Reageert de bewindsman niet dan loopt hij zelfs de kans voor de rechter te worden gesleept over de kwestie. De drugsverslaafden veroorzaken problemen voor het personeel en vallen mensen die staan te tanken lastig

- Advertentie -

TIJD: 4:56

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

21 reacties

 1. Laat het grote kapitaal maar mooi zelf door investering , hoe dan ook zelf oplossen, zeker vddis. Chi chi is daar toch directrice, geld moet rollen deed haar partner de raaf toch ook, van ‘t eiland.

 2. Beste @Mike, ze mogen best iets teruggeven aan de samenleving. Laten we eerlijk zijn het is met hun benzine dat automobilisten anderen doodrijden.

 3. het is al jaren bekend dat zwervers bij pompstations staan te bedelen of auto’s wassen. Het is gewoon weer één lul verhaal van deze advocaat clown, in dienst van de land onder mijnende tuinkabouter onderkruipsel Gerrit de Raaf. Wat is hij stil hé, is hem de laan aan gezegd van nog één keer zeiken en dan ga je naar het Rode Panne of Nieuwersluis gevang in NL.

 4. De pompstationhouders kunnen het niet oplossen zonder de politie. Als je een zwerver weg stuurt is hij na 5 minuten terug. Zo blijft het een kat en muis spelletje.

  Koffieruimte voor ze plaatsten? Dan ga je ze toch juist aantrekken? Voordat je het weet heb je ook de dealers op je terrein en een gebruikersruimte…

 5. 1. Lijkt mij niet primair een zaak van politie (repressie), maar van het maatschappelijk werk;
  2. In het kader van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) mogen de pomphouders ook best een sociale inspanning doen.

 6. “Het is wel apart dat een advocaat de kant van het grote kapitaal kiest, meestal verdedigt een advocaat de slachtoffers, de minder bedeelden.”
  LOL! Ik ken op Curacao geen enkele advocaat die geen grote graaier is, neem Kuhneman als voorbeeld met zijn vage RVC preken

 7. Moet @ Eric hier meegeven dat hij een punt heeft dat er niet echt iets wordt gedaan of geprobeerd.

  Verslaafden kunnen soms idd erg vervelend zijn en erg veel (over) last veroorzaken op plekken waar ze “congregeren”

  Maar kan er werkelijk niets werkbaars of creatiefs bedacht worden door Ministers of andere experts op dit gebied om hier voor een praktische en werkbare oplossing te komen om deze realiteit in het straatbeeld wat meer te sturen? Niet dat daarmee alle overlast zou verdwijnen, sommige gevallen zijn idd kaso perdido, maar men kan er in elk geval wat proactiever mee omgaan.

  En van de pomphouders mag in zijn alfemeenheid ook best een beetje verwacht worden dat ze wat teruggeven aan de maatschappij middels een social effort om het voor iedereen wat leefbaarder te maken. De maatschappij waar ze zo aan verdienen. Niet dat dat hun plicht is, maar het is de right thing to do, om soms ook iets meer te doen dan van je verwacht wordt.

 8. Kunnen we in dit land niet een beetje lief zijn voor elkaar? Alle pomphouders zijn miljonair, het is een kleine moeite om een kleine ruimte in te richten waar verslaafden even met een kopje thee of koffie en een gebakje even op verhaal kunnen komen.

  Wellicht kan Olga Kostrzweski, die steeds meer op een heks lijkt, dit aan zijn cliënten overbrengen.

 9. Ethos is bovenal waar het aan ontbrak bij mensen die dit pad op gingen, maar dat geld ook voor de regering en de parlementariers die het pad van corruptie, onbetamelijkheid of eigenbelang inslaan.

 10. Naast de bestaande verslaafdenproblematiek is er ook een explosieve toename jeugdige delinquenten en verslaafden die het bijproduct zijn van decennialang wanbeleid van Ministers van justitie, Sociale zaken, gezondheid, en onderwijs. Minister van onderwijs zit momenteel meer buiten Curacao dan op Curacao .
  de rest kijkt er naar en ziet het gebeuren, maar er wordt niks contsructiefs gedaan. De jeugd wordt pas geholpen als ze al in handen van Justitie zit

 11. De junkies zijn inderdaad heel vervelend. Op Pietermaai en Punda vallen ze ook toeristen lastig. Bij mij begon een junk aan mijn kleding te trekken toen ik hem geen geld gaf.

  De politie stond een paar meter verder maar die lachten erom.

 12. @Esther, het is juist de uitdaging van een coherent denkende Minister van Justitie om beleid te fabriceren die dit probleem in de wortel treft.
  Anders kunnen we de Ministerpost net zo goed afschaffen ?

 13. @Henk1 permiteer me een moment om de comment nader toe te lichten
  Minder “doekjes voor het bloeden” beleid Ministers die met “mosterd na de maaltijd” acties komen.

  Verslaafde oppakken als ze al overlast bezorgd hebben en 100 m verder weer loslaten is een “verschuif het probleem naar het volgende slachtoffer” beleid.

  Meer preventive measure beleid waarbij de Minister zorgt dat er structurele controls worden ingezet die uitmonden in lange termijn oplossingen.
  Girigori is een brandje blus en doekje voor het bloeden beleid Minister

 14. Het is wel apart dat een advocaat de kant van het grote kapitaal kiest, meestal verdedigt een advocaat de slachtoffers, de minder bedeelden.

  Het doet een beetje denken aan de tijd dat winkeliers in Punda, rattengif in prullenbakken gooiden om junkies uit het straatbeeld te krijgen.

  Punda ligt nu op zijn gat en we kunnen de junkies daar niet de schuld van geven.

 15. Het klopt dat veel drugsverslaafden overlast veroorzaken. Zoals ik een tijd geleden op het forum meldde stond er bij vD Caracasbaaiweg toen ik tankte een verslaafde met zijn aansteker te vogelen, aan/uit aan/uit. Met moeite kregen wij hem weg, en werd de polis uiteindelijk gebeld. Overigens was de man niet echt jong zover ik mij herinner, dus waar de eerdere reacties opslaan is onduidelijk.

 16. Nou trolletje, geef de schuld niet aan de ministers maar aan het asociale/criminele deel van het volk, dat zich ook nog voortplant als konijnen.

  Sorry, Hettie Hanninck.

 17. Minister van Justitie Quincy Girigori wekt steeds sterker de schijn dat hij een typische affirmative action case.

  { cynical mode on} Sorry Henny Harrinck, {cynical mode off}
  maar hij brouwt er niet veel van.
  De criminaliteit rijst de pan uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -