Hoyer2 | Bezorgde burgers: Geef Venezolaanse vluchtelingen tijdelijke status

Ieteke Witteveen in gesprek met Rick Hart

Ieteke Witteveen

Een groep bezorgde burgers doet een wanhopige oproep aan de Curacaose autoriteiten om iets te doen voor Venezolaanse vluchtelingen.

De groep vraagt zich af waarom er niet wordt gereageerd op de situatie in buurland Venezuela en de regering geen standpunt inneemt. ‘De autoriteiten moeten stilstaan bij hun historische verantwoordelijkheid bij deze menselijke tragedie’, zo schrijft de groep in een brief.

Ieteke Witteveen is initiatiefneemster en komt al jaren op voor minderheden binnen onze samenleving. Ze roept de overheid op om vluchtelingen een tijdelijke vergunning te geven in plaats van ze direct te deporteren. Het overgrote deel is volgens Witteveen economische vluchteling omdat de situatie in Venezuela steeds nijpender wordt.

Ze vertelt wat ze vanuit de overheid hoort over Venezuela.

Tijd: 3.43

Bron: Radio Hoyer 2

10 Reacties op “Hoyer2 | Bezorgde burgers: Geef Venezolaanse vluchtelingen tijdelijke status

 1. J.M. schreef;
  “Sommige mensen zijn echt compleet wereldvreemd en dit groepje is daar een goed voorbeeld van. Laat haar eerst maar eens de problemen op dit eiland oplossen, kijken we daarna we verder.”

  Precies! Dat valt mij ook op. Het lijkt alsof ze niet eens op Curaçao wonen.. Misschien dat er op Curaçao een stukje ‘buitenland’ bestaat? 😆

 2. @Brian schreef;
  “Mano, Illegalen doen het werk dat de YDK niet wilt doen!”

  Dat is niet helemaal waar. De illegalen doen het werk wel, maar voor een veel lager loon dan in de wet geregeld is. De Curaçaoënaars weigeren terecht voor minder loon te werken dan het wettelijk minimumloon voorschrijft. Trouwens, ook in andere landen, met name in Nederland werken illegalen voor minder dan het wettelijk minimumloon. Het verschil met Curaçao is dat in Nederland werkgevers die zich eraan bezondigen op fikse boetes kunnen rekenen. Op Curaçao mag het blijkbaar allemaal..

  Curaçao is veel te klein en breekbaar om zo’n free for all ratraceachtige economie te blijven volhouden. Het komt niet goed, de lokale Kurazoleño zal vanwege het gebrek aan verantwoordelijke politici blijven verarmen. Politici die behalve corrupt zijn ook nog niet voor hun eigen bevolking opkomen is funest voor het laagst opgeleide of ongeschoolde deel van de Curaçaoënaars… Dat zal vroeg of laat tot grote problemen leiden. Zelfs een leek als ik die eigenlijk weinig tot niets van economie begrijpt, ziet dat in.
  Eigenlijk heerst er op Curaçao een soort van wetteloosheid.

 3. Mano, Illegalen doen het werk dat de YDK niet wilt doen! Feit is dat er genoeg werk is op Curacao maar de YDK voelt zich te goed voor. De Latinos en Haitianen doen dat werk wel!
  Joep Meloen, Of hier nu 10000 Venezuezolanon gaan wonen of niet.. de YDK blijft hetzelfde.. Kinderen zullen zonder eten naar school gaan en de YDK blijft liever onder een boom hangen dan bv tuinen schoonmaken of in de bouw werken..

 4. De meeste die hier komen zijn criminelen!!!! Laat ze maar lekker wegblijven.

 5. Hahahaaaaaaaaaaaaa ja het is de schuld v/d oppositie, ze moeten maar accepteren dat Venezuela een 2e Cuba wordt dat haden jullie samen met Schotte ook geprobeerd.

  Respect voor de Venezolaanse bevolking ik zou zeggen vooral doorgaan met hun opstand, die rijke Venezolanen Chavistas zullen allemaal wereldwijd kaalgeplukt worden.

  Dit zal al voor het einde van dit jaar gebeuren.

 6. Letteke ik zou zeggen neem er een aantal in je huis en zet wat tenten in je tuin dan kunnen daar ook nog een paar en val ons niet meer lastig.

 7. Joep Meloen

  @ Mano,

  Ben het met je eens. Heb het interview met deze dame gehoord en vroeg me af van welke molen zij een klap van de wieken heeft gehad !
  Velen kunnen op Curacao amper rondkomen, veel kinderen gaan zonder eten naar school. De politici jatten al het geld dat nodig is voor de vooruitgang van onze eigen bevolking en deze dame wil dat het eiland politieke vluchtelingen op gaat nemen ? Wie gaat dat betalen ? En waar gaan we ze in hemelsnaam huisvesten.
  Dan hoor ik haar al zeggen dat dit best mogelijk is en dan geef ik haar gelijk. Laat haar groepje maar betalen en wanneer iedereen van dit groepje het huis openstelt voor ong 10 man dan kunnen we in no-time 100 man opvangen. Meer dan een symbool is het niet, maar zij blij en wij ook.
  Sommige mensen zijn echt compleet wereldvreemd en dit groepje is daar een goed voorbeeld van. Laat haar eerst maar eens de problemen op dit eiland oplossen, kijken we daarna we verder.

 8. @ericlaplas
  Maduro fan? De oppositie heeft het gedaan? Het land is failliet en de verdoemenis in gejaagd door een corrupte dictator, want dat is hij. Hij wil alleen nog meer macht naar zich toe wil trekken. Als men vervolgens gebruik maakt van het democratisch recht om daar tegen te protesteren, dan mag dat niet?

 9. Het is ook mogelijk dat deze mevrouw Curaçao verwart met Nederland. Curaçao kan nauwelijks haar eigen burgers onderhouden. 30% van de bevolking leeft in armoede, er is een werkloosheid van 35%. Dus hoe denkt ze dat werkgevers die economische vluchtelingen aan werk moet helpen? En al die werkloze Curaçaoënaars dan? Mevrouw heeft makkelijk praten. I.p.v. op Nederland een beroep te doen, zet ze druk op onze armoedige en armlastige regering om die mensen op te nemen. Als Nederland bereid is de kosten te dragen zou ik er best voor openstaan. Maar kom dit toch niet vragen van een eiland met zoveel lokale problemen, zoveel werklozen en waar zoveel armoede heerst.

 10. ericlapas

  Volgens mij spreekt deze mevrouw zichzelf tegen. Het standpunt betreffende economische vluchtelingen is duidelijk daar begint geen enkel land aan. Als hier Venezolanen zijn die legaal verblijven en bereidt zijn om hun landgenoten op te vangen in hun luxe villa’s is een andere zaak. Zolang de oppositie blijft demonstreren, moorden en het land destabiliseren komt er geen einde aan deze ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *