Hoyer2 | Advocaat Giro Bank: ‘Volgende veiling Plaza met garantiestelling’

Arnold Huizing in gesprek met Rick Hart

‘Zo snel mogelijk nieuwe veiling’ | Jeu Olimpio

Bij de volgende veiling van het Plaza Hotel, hoogstwaarschijnlijk begin oktober, zal wél een onherroepelijke garantiestelling worden geëist. Dat zegt advocaat van de Giro Bank Arnold Huizing.

Volgens de raadsman is een garantiestelling bij de eerdere veiling waarbij John Burcham van Allied United Financial Corporation het hotel zou kopen over het hoofd gezien. “Men was zo blij dat er een koper was, dat niet gedacht is aan zo’n garantiestelling”, zegt hij.

Huizing vindt niet dat dit de Giro Bank te verwijten valt aangezien er maar één koper was. Bij meerdere kopers was er wel een bankgarantie gevraagd, maar in dit geval was men opgelucht dat het hotel verkocht was.

De kosten van de veiling en 12% boete zullen verhaald gaan worden op Burcham, maar de vraag is of er geld is, of zoals Huizing zegt, “van een kikker kun je geen veren plukken.”

De advocaat vertelt waarom de koop niet is doorgegaan.

Tijd: 5.05

Bron: Radio Hoyer2

7 Reacties op “Hoyer2 | Advocaat Giro Bank: ‘Volgende veiling Plaza met garantiestelling’

 1. @Lastiwz, De bank is de opdrachtgever, De Notaris organiseerd de veiling en komt met de veilingsvoorwaarden, hij dient geinteresseerde te informeren en hij dient vast te stellen of het bod geldig is.. dus de notaris die er was zou ik zeker niet meer nemen!

 2. “Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels”

 3. Wanneer is die bank eindelijk eens van de door megafraudeurs Eric Garcia en Stephen Capella achtergelaten puinhoop af?

  Deze veiling is echt een blamage voor Girobank.

 4. caribbeancynic

  Er was maar één koper bij de vorige veiling. Waarom denken ze dat er nog kopers overblijven voor de volgende veiling? 1-1=0

 5. @Brian S: een notaris is lijdend, wat inhoudt dat deze doet wat zijn opdrachtgever zegt (mits binnen het wettelijk kader).

  De Girobank is een professionele partij (lol). Als zij de garantiestelling (geen woord overigens) niet als een van de veilingvoorwaarden opgenomen wilden hebben, komen ze er niet in.

  De schuld in deze ligt dus volledig bij de “deskundige” Girobank.

 6. Ik zou maar een andere notaris nemen voor de volgende veiling.

 7. “Men was zo blij dat er een koper was, dat niet gedacht is aan zo’n garantiestelling”. Wat een stelletje prutters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *