25 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Hopelijk ook dit jaar minder afval na Fuikdag

HomeMediaHopelijk ook dit jaar minder afval na Fuikdag

Vrijwilliger Josette Kölker-Boomgaart:

Vele handen maken licht werk. Zo ook vorig jaar. “Maar feitelijk moet gewoon iedereen zijn eigen afval meenemen naar huis en niets achterlaten. Dan blijft Fuik mooi en Fuikdag een geweldig evenement.” Aldus Kölker-Boomgaart.
Vele handen maken licht werk. Zo ook vorig jaar. “Maar feitelijk moet gewoon iedereen zijn eigen afval meenemen naar huis en niets achterlaten. Dan blijft Fuik mooi en Fuikdag een geweldig evenement.” Aldus Kölker-Boomgaart.

WILLEMSTAD — Vorig jaar is er 200 kilo minder afval aangetroffen en verzameld – in vergelijking met 2012 – na het geliefde feest op het water waar jaarlijks vele bezoekers en boten op afkomen, Fuikdag.

Advertentie

Vuil in de mondi bij Fuik na Fuikdag vorig jaar
Vuil in de mondi bij Fuik na Fuikdag vorig jaar

Dit ondanks de aanwezigheid van meer boten en mensen, zo laat Josette Kölker-Boomgaart, die zich jaarlijks met haar gezin vrijwillig inzet om de natuur van Fuik na het feest te ontdoen van massaal gedumpt afval, desgevraagd weten.
Kölker-Boomgaart hoopt dan ook ‘dat deze positieve bewustzijnsverhoging, zich ook dit jaar voortzet’.
Ze doet dan ook wederom een oproep aan de feestgangers, om verantwoordelijk met het geproduceerde afval om te gaan en dit aan boord mee terug te nemen, of in de aanwezige containerafvalbak te deponeren.

De enorme blauwe containerafvalbak van Selikor zal dit jaar op het meest Oostelijke strandje op Fuik worden geplaatst waar men vrije toegang tot heeft.”

Kölker-Boomgaart achter een ‘Fuik-afvalberg’ van 2013.
Kölker-Boomgaart achter een ‘Fuik-afvalberg’ van 2013.

Kölker-Boomgaart zal in samenwerking met vrijwilligers van Fundashon Kòrsou Limpi Bunita honderden vuilniszakken, door het afvalverwerkingsbedrijf gedoneerd, aan de bezoekers uitdelen.

Wij zullen vanaf 9.00 uur in een kajak ronddobberen en zoveel mogelijk mensen van vuilniszakken voorzien. De dag daarop zal ik met mijn gezin het achtergebleven drijfmateriaal, dat jaarlijks in grote hoeveelheden achterblijft en de flessen en blikjes uit het ondiepe water verwijderen en overig afval en etensresten verzamelen. De zaterdag daarop zullen wij zoals gewoonlijk met een groep vrijwilligers en duikers het afgedreven afval – tegenover de strandjes – en in dieper water verzamelen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties