Hongerstaking ex-minister Curaçao

oud-minister van Financiën op Curaçao, George Jamaloodin Dick Drayer/NOS .

oud-minister van Financiën op Curaçao, George Jamaloodin Dick Drayer/NOS .

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën op Curaçao, is afgelopen zaterdag in hongerstaking gegaan. Dat maakte zijn advocaat, Chester Peterson maandag bekend. De voormalige bewindsman van de MFK, de partij van Gerrit Schotte, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels: hij zou de opdrachtgever zijn.

Jamaloodin werd vorige week aangehouden en zit sindsdien vast in het politiecellencomplex bij Barber, waar vorig jaar september een andere verdachte in deze zaak, Luigi Florentina, zelfmoord pleegde.

Volgens advocaat Peterson heeft het hoofd dat is belast met de politiecellen bij Barber de situatie daar zelf als onmenselijk en ongeschikt gekwalificeerd. De hongerstaking is een protest tegen de manier waarop Jamaloodin wordt behandeld.

Bloed
In een persverklaring waarschuwt de advocaat de overheid, het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Openbaar Ministerie dat ze bloed aan hun handen hebben als er wat gebeurt met Jamaloodin.

Peterson zegt verder dat van een eerlijk proces geen sprake kan zijn, omdat de regering Asjes zich direct bemoeit met het onderzoek.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *