30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hof vermindert straf tussenpersoon drugshandelaar

WILLEMSTAD — De tussenpersoon van de drugshandelaar die bekend staat als ‘Bertje Braam’, Judiënne Hoek, heeft in hoger beroep minder straf gekregen voor drugstransporten van meer dan twintig kilogram.

De tussenpersoon verklaarde dat ze in eerste aanleg heeft gelogen, omdat ze onder druk stond om niets te verklaren.
De eerste rechter had Hoek conform de eis veroordeeld tot 48 maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd.
De drie rechters besloten haar in hoger beroep een verminderde gecombineerde straf op te leggen van 48 maanden celstraf, waarvan 36 maanden voorwaardelijk.
Hoek ging in hoger beroep om de waarheid te vertellen, zei ze onlangs tijdens de behandeling van de beroepszaak.
Volgens Hoek werd ze gewaarschuwd om niets te verklaren en heeft ze daarom iets verzonnen tijdens de behandeling in eerste aanleg.
Maar ze is moeder en vindt de opgelegde straf te hoog.
Hoek is samen met moeder en dochter Eleonora betrokken bij de drugsuitvoer van ongeveer 23 kilogram cocaine op 27 maart en 2 april van dit jaar.
Beiden hebben Robert ‘Bertje Braam’ Waterfort aangewezen als de drugshandelaar.

- Advertentie -

Waterfort had de drugs, met de hulp van zijn (getrouwde) vriendin Judiënne Hoek aan de dochter verstrekt.
Waterfort hield tijdens de behandeling in eerste aanleg echter vol dat hij geen drugshandelaar is. Moeder en dochter Eleonora kregen beiden een paar gulden voor onder andere verzendkosten en zouden later nog 10.000 gulden krijgen als het transport gelukt was.

Het ging hier om twaalf kilogram cocaïne op 27 maart en 11,285 gram op 2 april, verpakt in de kaften van bijna veertig kinderboeken.
De boeken werden door Waterfort zelf – vermomd als vrouw – bij een boekhandel in Saliña gekocht.
Hoek is degene die de koeriers naar Caribbean Cargo Services (CCS) bracht om de drugs te posten. Ze heeft de auto van het merk Kia van haar man gebruikt.
In een verklaring bij de politie gaf haar man toe dat het zijn auto was.
De auto was ook op de beveiligingscamera’s bij Hato te zien.

Hoek wachtte, met de drugspakketten in haar auto, op de vrouwen bij supermarkt 2000 bij Montaña om ze naar CCS te brengen.
Hoek zei eerst dat zij de vrouwen een lift gaf naar CCS en dat ze helemaal niet wist dat de dozen, die ze in haar auto had, drugs bevatten.
Aan het Hof gaf ze echter toe hiervan op de hoogte te zijn geweest.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er verder genoeg bewijzen dat Hoek als tussenpersoon van de drugshandelaar Waterfort fungeerde.
Maar de procureur- generaal hield ook rekening met haar verklaring en eiste 36 maanden celstraf, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd.
Het Hof heeft ook rekening gehouden met haar verklaring en haar persoonlijke omstandigheden.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -