HOF | Hof legt zwaardere gevangenisstraf op aan verdachte van de dodelijke schietpartij na Teenerparade

Hof legt zwaardere gevangenisstraf aan verdachte dodelijke schietpartij  Teenerparade

Willemstad – De verdachte D.S.O. is donderdag 1 februari 2018 in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor de doodslag op de 18-jarige D’Xiane Ogenia en verboden vuurwapenbezit na Teenerparade op 28 februari 2017.

De verdachte is door het Gerecht in eerste aanleg bij vonnis van 11 juli 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaren. De verdachte was het niet eens met het vonnis en stelde hoger beroep in.

Het hof vindt dat een hogere gevangenisstraf moet worden opgelegd. Volgens het hof heeft het Gerecht in eerste aanleg met de overwegingen in de strafmotivering het brute en nietsontziende karakter van de door de verdachte gepleegde doodslag op tekenende wijze tot uiting gebracht. Het hof verenigt zich met die overwegingen, neemt deze over en verwijst daarnaar. Echter het hof verbindt daaraan in de weging een ander oordeel over de strafmaat.

Voor het hof was het zeer zwaarwegend dat de verdachte tijdens een publiek evenement met een geladen wapen op zak liep en dat hij zonder aanleiding en zonder het slachtoffer en diens vriend te kennen zich vanaf het begin als agressor heeft gedragen. D.S.O. heeft tevens al tijdens de schermutseling met de vriend van Ogenia gedreigd zijn vuurwapen te rekken en heeft vervolgens het slachtoffer met drie gerichte schoten gedood, met alle mogelijke gevaren voor omstanders van dien.

Dit was een doodslag van de zwaarste categorie, een fractie verwijderd van moord. De willekeur dan wel het gemak waarmee de verdachte het jonge slachtoffer het leven heeft ontnomen is volgens het hof verwerpelijk. De verdachte heeft met zijn proceshouding over zijn beweegredenen geen duidelijkheid gegeven en heeft het hof niet kunnen overtuigen van de oprechtheid van zijn gevoelens en spijtbetuigingen, vooral omdat hij voornamelijk vanuit (de gevolgen voor) zichzelf redeneert.

Bron: Persbericht Gemeenschappelijk Hof van Justitie

2018 02 01 – Strafvonnis Hoger Beroep D.S.O. Moord D’Xiane Ogenia Schietpartij Teenerparade by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “HOF | Hof legt zwaardere gevangenisstraf op aan verdachte van de dodelijke schietpartij na Teenerparade

  1. @eric, Het gaat om een crimineel dus is de advocaat Sulvaran.

  2. Waar had hij dan voor terecht moeten staan?

  3. De verdachte was het niet eens met het vonnis van 15 jaar en stelde hoger beroep in. De vraag is wie is deze advocaat en waar heeft hij/zij gestudeerd? Het is wel raar dat iemand een andere drie kogels door zijn kop jacht en alleen voor doodslag terecht staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *