30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Hodge: Kabinet wil aanwijzing van tafel krijgen

HomeNieuwsHodge: Kabinet wil aanwijzing van tafel krijgen

Daniel HodgeWILLEMSTAD — De Curaçaose regering streeft er naar om de aanwijzing door de Rijksministerraad in de maand april van tafel te krijgen. Dit heeft premier Daniel Hodge (PS) gisteren aangegeven tijdens zijn eerste nationale toespraak die via radio en tv te horen was. Hodge gaf toe dat de maatregelen die op dit moment door de regering worden genomen pijnlijk zijn, maar noodzakelijk om Curaçao weer op de been te krijgen.

In zijn toespraak van gisteren stond Hodge uitgebreid stil bij de financiële problemen die het eiland op dit moment doormaakt.

“De cijfers van onze financiële realiteit zijn niet hoopgevend.
Als wij de koers van voor de aanwijzing zouden hebben hebben vastgehouden, in combinatie met een economie die niet loopt, dan zou dit een verwoestende werking hebben gehad voor ons eiland, onze economie, ons huis en voor iedere burger. De taak die dit kabinet heeft meegekregen was om deze situatie te verhelpen en om de nodige stappen te nemen om hoop, vertrouwen en welvaart op het eiland terug te brengen.”

Hodge gaf toe dat het niet makkelijk is om een kromgegroeide boom weer recht te trekken.
Hij wees erop dat iedereen die op Curaçao woont met de gevolgen van de maatregelen van de regering wordt geconfronteerd.
Niks doen zou niet alleen de situatie verergeren, aldus de premier.
Hij wees erop dat dit zelfs misdadig zou zijn en binnen enkele maanden ertoe zal leiden dat de regering de salarissen van ambtenaren en haar crediteuren niet meer zal kunnen betalen.

“Wij zouden graag de belastingen verlagen, het minimumloon verhogen, alle kinderen goed onderwijs geven, onze straten verbeteren en iedereen een goed pensionen garanderen en dit zo snel mogelijk.
De werkelijkheid waarin wij vandaag de dag leven biedt ons niet de mogelijkheid dat te doen.”

De huidige situatie noopt de regering ertoe om politiek niet-populaire maatregelen te nemen. Maar Hodge garandeerde zijn toehoorders gisteren dat zijn kabinet niet alleen de symptomen van de huidige crisis, maar de oorzaken van de financiële problemen van het eiland zal gaan bestrijden.
Het streven van de regering is dan ook om met haar nieuwe beleid de aanwijzing, die Curaçao is opgelegd om haar financiële problemen in orde te krijgen, in april van tafel te krijgen.
Naast maatregelen die genomen zijn of die binnenkort van kracht worden, zoals de differentiatie van de omzetbelasting, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz), is de regering volgens Hodge op dit moment bezig met de inventarisatie van tal van sociale en economische projecten.
Nog in het eerste kwartaal van dit jaar zal er een aanvang worden gemaakt met de implementatie van deze projecten, die als doel hebben de economie te stimuleren en nieuwe banen te creëren.

Volgens Hodge zal Curaçao ‘samen’ uit de huidige problemen geraken.
In dit verband hield hij een pleidooi voor een mentaliteitsverandering op Curaçao.
Er moet een eind komen aan het negativisme, aldus Hodge.
De huidige problemen, waarmee Curaçao op te maken heeft zijn het gevolg van de huidige negatieve mentaliteit die op het eiland heerst.
Iedereen moet de krachten bundelen in het belang van het welzijn van het volk, aldus de premier.

Dit artikel is geplaatst in
  1. Wat zou Meneer Hodge er van denken om het merendeel van de gebouwen en contracten die door ons clowns kabinet Scotte zijn aan gegaan. U spreekt dat we allemaal moeten inleveren, dus maak een begin met die zogenaamde contracten die zogenaamd niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Laat die contract-eigenaars ook maar in leveren. Wat niet kan dan gewoon de clowns van het Schotte kabinet de rekening presenteren. Een pluk ze instellen. Waar zijn de geroofde Miljoenen????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties