31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Hodge: Kabinet wil aanwijzing van tafel krijgen

Daniel HodgeWILLEMSTAD — De Curaçaose regering streeft er naar om de aanwijzing door de Rijksministerraad in de maand april van tafel te krijgen. Dit heeft premier Daniel Hodge (PS) gisteren aangegeven tijdens zijn eerste nationale toespraak die via radio en tv te horen was. Hodge gaf toe dat de maatregelen die op dit moment door de regering worden genomen pijnlijk zijn, maar noodzakelijk om Curaçao weer op de been te krijgen.

In zijn toespraak van gisteren stond Hodge uitgebreid stil bij de financiële problemen die het eiland op dit moment doormaakt.

“De cijfers van onze financiële realiteit zijn niet hoopgevend.
Als wij de koers van voor de aanwijzing zouden hebben hebben vastgehouden, in combinatie met een economie die niet loopt, dan zou dit een verwoestende werking hebben gehad voor ons eiland, onze economie, ons huis en voor iedere burger. De taak die dit kabinet heeft meegekregen was om deze situatie te verhelpen en om de nodige stappen te nemen om hoop, vertrouwen en welvaart op het eiland terug te brengen.”

Hodge gaf toe dat het niet makkelijk is om een kromgegroeide boom weer recht te trekken.
Hij wees erop dat iedereen die op Curaçao woont met de gevolgen van de maatregelen van de regering wordt geconfronteerd.
Niks doen zou niet alleen de situatie verergeren, aldus de premier.
Hij wees erop dat dit zelfs misdadig zou zijn en binnen enkele maanden ertoe zal leiden dat de regering de salarissen van ambtenaren en haar crediteuren niet meer zal kunnen betalen.

“Wij zouden graag de belastingen verlagen, het minimumloon verhogen, alle kinderen goed onderwijs geven, onze straten verbeteren en iedereen een goed pensionen garanderen en dit zo snel mogelijk.
De werkelijkheid waarin wij vandaag de dag leven biedt ons niet de mogelijkheid dat te doen.”

De huidige situatie noopt de regering ertoe om politiek niet-populaire maatregelen te nemen. Maar Hodge garandeerde zijn toehoorders gisteren dat zijn kabinet niet alleen de symptomen van de huidige crisis, maar de oorzaken van de financiële problemen van het eiland zal gaan bestrijden.
Het streven van de regering is dan ook om met haar nieuwe beleid de aanwijzing, die Curaçao is opgelegd om haar financiële problemen in orde te krijgen, in april van tafel te krijgen.
Naast maatregelen die genomen zijn of die binnenkort van kracht worden, zoals de differentiatie van de omzetbelasting, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz), is de regering volgens Hodge op dit moment bezig met de inventarisatie van tal van sociale en economische projecten.
Nog in het eerste kwartaal van dit jaar zal er een aanvang worden gemaakt met de implementatie van deze projecten, die als doel hebben de economie te stimuleren en nieuwe banen te creëren.

Volgens Hodge zal Curaçao ‘samen’ uit de huidige problemen geraken.
In dit verband hield hij een pleidooi voor een mentaliteitsverandering op Curaçao.
Er moet een eind komen aan het negativisme, aldus Hodge.
De huidige problemen, waarmee Curaçao op te maken heeft zijn het gevolg van de huidige negatieve mentaliteit die op het eiland heerst.
Iedereen moet de krachten bundelen in het belang van het welzijn van het volk, aldus de premier.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Wat zou Meneer Hodge er van denken om het merendeel van de gebouwen en contracten die door ons clowns kabinet Scotte zijn aan gegaan. U spreekt dat we allemaal moeten inleveren, dus maak een begin met die zogenaamde contracten die zogenaamd niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Laat die contract-eigenaars ook maar in leveren. Wat niet kan dan gewoon de clowns van het Schotte kabinet de rekening presenteren. Een pluk ze instellen. Waar zijn de geroofde Miljoenen????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -