27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Google App Store voor regio afgesloten

Google App StoreWILLEMSTAD — Curaçaose gebruikers van smartphones en tablets die gebruikmaken van het besturingssysteem Android zijn sinds kort afgesloten van de Google App Store. In deze app store kunnen tal van apps die draaien op Android gratis worden afgehaald of worden gekocht. Maar volgens UTS-directeur Paul de Geus heeft het telecombedrijf in de afgelopen dagen kunnen constateren dat de app store voor Curaçao wordt afgesloten. Hij denkt dat dit met rechten te maken heeft.

Een mobiele applicatie of kortweg app is een kleine applicatie die draait op een smartphone of een tablet, meldt online encyclopedie Wikipedia.
Met behulp van een app is het mogelijk om eenvoudig extra functies aan een mobiel apparaat toe te voegen.
De Geus benadrukt dat UTS onder de huidige omstandigheden in feite niets kan doen.

“Het probleem ligt niet bij ons en wij kunnen er niets tegen doen. Het heeft met rechten te maken.
Blijkbaar hebben wij hier op Curaçao geen rechten op de apps die in de app store worden verkocht.
Wij hebben daardoor op dit moment geen toegang tot de store.
Wat wij wel kunnen doen is contact opnemen met Google Android om na te gaan wat er aan de hand is en of wij kunnen overleggen om te kijken of wij misschien tot een deal kunnen komen.”

Android-gebruikers, waarvan De Geus er zelf een is, hebben sinds eind december problemen om toegang te krijgen tot de app store van Google.
Sindsdien was het niet meer mogelijk om vanuit Curaçao toegang te krijgen tot de app store, via een pc of laptop.
Wie dat toch probeerde kreeg een foutmelding.
Eind januari was de app store weer bereikbaar, maar de apps opeens niet meer.
Personen die gebruikmaken van een smartphone of een tablet met een simcard om te kunnen bellen, bleven wel toegang behouden tot de app store.
Dit ging goed tot en met vorige week, toen dit niet meer mogelijk was. Het probleem beperkt zich echter niet alleen tot Curaçao, maar ook tot tal van plaatsen in het Caribisch gebied en ver daarbuiten.

Wie dezer dagen toegang probeert te krijgen tot de app store, via een smartphone, tablet, pc of laptop, krijgt alleen maar een serie lege categorieën te zien, zonder beschikbare apps.
Pogingen om via een zoekmachine een specifieke app te zoeken leiden weer tot de app store, waar nu wel de gezochte app gevonden kan worden.
Maar wie dan probeert deze te downloaden wordt met het bericht geconfronteerd dat de bewuste app niet naar het bewuste apparaat in het bewuste land kan worden gedownload.
Wie probeert om in de app store naar specifieke apps te zoeken komt uit bij software die vaak maar heel summier iets met de zoekopdracht te maken heeft.

- Advertentie -

Sinds eind december zijn Android-gebruikers op zoek naar alternatieven voor de app store van Android of mogelijkheden om toch toegang te krijgen tot de app store.
Er zijn legio alternatieven.
Men kan terecht bij onder meer GetJar, SlideMe, YAAM, of AndroidPIT.
Op deze sites en via hun apps kunnen voornamelijk gratis apps gedownload worden.
Maar wie voor de betere en niet-gratis apps wil kiezen, wordt bijna standaard doorverwezen naar de Google app store.
Een andere optie is de instellingen van de smartphones of tablets zodanig te wijzen dat de app store niet kan herkennen dat de gebruiker op Curaçao zit.
Er zijn computerbedrijven die deze optie aanbieden.
Maar De Geus benadrukt dat dit niet legaal is:

“Je komt op deze manier aan rechten van derden.”

De gemiddelde Android-gebruiker zit door de uitsluiting van Curaçao met een probleem opgescheept.
De in vele gevallen peperdure aangeschafte smartphone of tablet is opeens een stuk minder waard omdat de vaak zeer gewilde apps niet meer te downloaden zijn.
Individuele gebruikers hebben geprobeerd contact te zoeken met Google zelf, krijgen steevast het antwoord dat technici van het bedrijf ‘zich over het probleem buigen’, maar twee maanden later is er nog steeds geen oplossing.

——————————–Advertentie ———————————————

http://www.pasabon.com  free downloads

- Advertisement -

www.pasabon.com

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -