HLN | Tweede dag op rij rellen op Nederlands eiland Curaçao

Het begon met protest van vuilnismannen, maar eindigde met vernielingen en brandstichtingen.

Op Curaçao was het ook vannacht weer erg onrustig met verschillende brandstichtingen, vernielingen en verkeersopstoppingen. De politie had om 22 uur (lokale tijd) al meerdere arrestaties verricht. Voor de tweede achtereenvolgende nacht is er een avondklok ingesteld, maar die wordt door veel mensen geschonden.

Nadat woensdag op Curaçao 36 branden waren gesticht en 48 mensen waren gearresteerd voor vernieling en plundering, maakte minister van Justitie Quincy Girigorie gisteren aan het eind van de middag bekend dat er weer een avondklok zou worden ingesteld.

Kort daarna bekogelde een groep jongeren een huis waar familie van Girigorie woont. De jongeren gebruikten onder meer stenen en flessen. Daarop ging een grote hoeveelheid agenten de wijk in.

Na het vallen van de avond namen de incidenten toe. Een basisschool en een winkel in huishoudelijke apparatuur werden in brand gestoken. Ook enkele leegstaande huizen en stukken natuur waren doelwit van brandstichters. De wegen bij een belangrijke rotonde werden geblokkeerd. Op verschillende plekken op het eiland werden autobanden op straat gelegd en in brand gestoken. De politie en brandweer hadden de handen vol met alle incidenten.

Het protest begon woensdagochtend met een mars van enkele honderden vuilnismannen die boos zijn omdat ze loon moeten inleveren.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

8 Reacties op “HLN | Tweede dag op rij rellen op Nederlands eiland Curaçao

 1. Mossel, ja hij had gelijk want hij wil niet optreden tegen mensen waar van hij weet hoe ze zijn. Maa het zijn de tiburons.
  De meerderheid hier heeft geen stem.
  Alleen de raddraaiers die niks te verliezen hebben, maar de Meerderheid leid lijd.
  Curacao is vol met heel veel goede mensen.
  Dat is het probleem. Er zijn heel veel hele goede mensen hier.
  De meerderheid is zo. Maar dat maakt ook een zwakte. En daar gebruiken de tiburons van.

  Een stem moet optreden en stijgen.
  Voor hen die geen stem durven te maken.
  Maar die wel het hart als eiland hebben.
  Curacao Corazon

 2. Abraham Mossel

  Zie dat zielige vrouwtje daar nu zitten op de grond huilie huilie te doen omdat ze traangas in haar ogen heeft gehad!!!, zag haar 10 minuten hiervoor nog op de moter kap van een dure auto bij de voordeur van de staten staan dansen, er zat een grote deuk in zo te zien, dus deze oproerkraaier kan gewoon effe de uitdeuk en spuit kosten gaan betalen, makkie toch met die foto, Ruggie? of laat je dat ook gewoon over je rug lopen ?.

 3. Abraham Mossel

  @ T op C viel mij ook al op ! nu hebben ze het hoogste woord dat dit niet had mogen gebeuren, terwijl hangbuikzwijntje nog op tv direct zij, dat hij hoopte dat de demonstranten geen wapens bij zich hadden.

 4. Riots hoe begrijpelijk ook moet je meteen onderdrukken.
  Zo hard als je kan.
  En er is meer dan voldoende aanwezig.
  Er komt geen 30 mei.
  Als je zelf verantwoordelijk bent.
  Met alles.
  Dan moet je dat doen uit eigen sociale overweging.
  En niet vanwege rancune.
  Dit is wij.
  Niet hun.

 5. @D. Banaan
  Ingezetenen op het eiland met een Nederlands paspoort zijn Nederlanders.
  Staat in hun paspoort:
  Nationaliteit: Nederlandse.
  Begrijpelijk dus dat Curaçao een Nederlands eiland wordt genoemd.
  Hoe zou je het dan anders willen noemen? Een zelfstandig eiland in de Cariben ? Sommigen willen dat overigens wel heb ik begrepen

 6. Trots op Curaçao

  @Daan Banaan, in de tekst is ‘Nederlands’ geen bezittelijk voornaam woord. Het is een aanwijzend voornaam woord. Het geeft aan dat Curaçao tot het Koninkrijk der Nederlanden behoord. Maar ja, dat is nu net het probleem. Veel mensen zien het land Nederland en het Koninkrijk der Nederlanden als een. Terwijl Nederland, net als Curaçao, ook een zelfstandig land is.

 7. Daan Banaan

  Nederlands eiland? Die Belgen snappen het niet helemaal geloof ik.

 8. Trots op Curaçao

  MFK en KdnT waren de afgelopen weken wel heel stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *