30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Helikopter kustwacht nu vanaf Hato

HomeMediaHelikopter kustwacht nu vanaf Hato

Willemstad – De kustwacht kan ook in 2014 rekenen op 92 vaardagen van het stationsschip en 290 vlieguren met een helikopter. Deze helikopter zal zich naar verwachting echter niet aan boord van het stationsschip bevinden, maar opereren vanaf Hato.

Advertentie

De kustwachthelikopter zal in 2014 opereren vanaf Hato.  FOTO ANTILLIAANS DAGBLAD
De kustwachthelikopter zal in 2014 opereren vanaf Hato.
FOTO ANTILLIAANS DAGBLAD

Dat staat in het Jaarplan 2014 van de kustwacht dat woensdag door de Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis- Plasschaert aan de Tweede Kamer is aangeboden.
In het jaarplan wordt uiteengezet hoe de kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied haar taken uitvoert in 2014 en welke accenten daarin worden aangebracht.
Tevens worden de concrete beleidskaders geschetst en omvat het de uitvoering van beleidsvoornemens uit het Lange Termijn Plan 2009-2018.
De kustwacht meldt in het jaarplan dat de helikopter naar verwachting vanaf Hato zal opereren.

,,Omdat de boordhelikopter de afgelopen jaren voor ongeveer 60 procent van de tijd is ingezet ten behoeve van de Bovenwindse Eilanden ter compensatie van het gemis van een walradarketen, wordt onderzocht in hoeverre op een andere wijze extra (helikopter) luchtverkenningscapaciteit voor de Bovenwindse Eilanden kan worden geleverd.”

Zo staat in het jaarplan. Het is nog onduidelijk of en hoe de aangekondigde bezuinigingen bij defensie hun weerslag zullen hebben op de dienstverlening van defensie aan de kustwacht.
Dat blijkt uit het jaarplan van de kustwacht.

,,Het uitgangspunt is dat eventuele bezuinigingen bij CZSK geen invloed hebben op de operationele taakuitvoering van de kustwacht. In de rijksbegroting van 2012 is aangekondigd dat de taakstelling van het ministerie van BZK met betrekking tot ‘rijk, agentschappen en uitvoerende ZBO- ’s’ vanaf 2014 deels ten laste komt van de kustwacht. De taakstellende bezuiniging op het beschikbare budget van KWCARIB is vastgesteld op 1 miljoen euro. Deze bezuiniging van 1 miljoen euro heeft geleid tot het nemen van enkele verstrekkende maatregelen in de bedrijfsvoering van de kustwacht. Het uitgangspunt bij de maatregelen is dat ze vooralsnog geen invloed hebben op de operationele prestatie-indicatoren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties