29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

Helft overvallen van april opgelost

HomeNieuwsHelft overvallen van april opgelost

WILLEMSTAD — In de maand april waren er in totaal 33 overvallen, waarvan er reeds 15 opgelost zijn. Er zijn 19 aanhoudingen verricht in verband met de overvallen, wat een oplossingspercentage geeft van 45,5.

Criminaliteitscijfers over de maand april zijn onlangs naar de Staten gestuurd en geven een duidelijk beeld van de zaken die al dan niet opgelost zijn. Zo zijn er nog 3 van de 5 moordzaken in april onopgelost.

Het gaat hier om de moorden aan de Seru Fortunaweg/ Gai Lihe op 9 april en de 2 moorden op 16 april aan de Settarstraat/Penstraat en bij Barber.

Wat de andere 2 moorden betreft, is de dader van de moord op 1 april in de Kaya Castallatus reeds aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

En de dader van de moord op 19 april bij De Savaan heeft zelfmoord gepleegd. Verder was er een verkeersdode op de Kaminda Girigorio ‘Nai’ Currie ter hoogte van Toko Polonius, waarbij een 29-jarige man op 9 april om het leven is gekomen. Van de 40 aangiften van autodiefstal werden zeker 30 voertuigen teruggevonden, waarbij ook 11 aanhoudingen zijn verricht. Maar ondanks het aantal auto’s dat is teruggevonden, zijn er maar 3 van deze zaken opgelost.

De politie was vorige maand ook heel actief als men naar de cijfers in het kader van het project Aquafina kijkt. Dit is een surveillanceproject van het Korps Politie Curaçao (KPC) in samenwerking met het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de Servisio di Kòntròl i Seguridat (SKS).

Zo werden er controles uitgevoerd op 446 personen, waarbij 16 illegalen zijn opgepakt. Tevens zijn er 102 vreemdelingen uitgeleverd.

Het ging hier om:

–  9 Colombianen,

7 Dominicanen,

6 Ecuadorianen,

2 Guyanen,

8 Haïtianen,

54 Jamaicanen,

2 Surinamers,

1 Syriër

– en 13 Venezolanen.

Verder heeft de politie in 69 gevallen assistentie verleend en in 9 gevallen andere diensten ondersteund. Ook werden 139 auto’s gecontroleerd, werden er 756 controles in woonwijken uitgevoerd en 43 bij lokaliteiten, en werd toezicht gehouden bij 15 evenementen op het eiland.

Tijdens de genoemde controles werden verschillende spullen, namelijk

10 wapens,

6 pakketjes wiet,

5 marihuana- sigaretten

– en 6 pakketjes cocaïne in beslag genomen

en werden 6 aanhoudingen verricht in verband met geweldsdelicten. En verder werden er 16 voertuigen in bewaring genomen.

Een op 23 april aangenomen motie, in verband met de nodige maatregelen die minister van Justitie Elmer ‘Kade’ Wilsoe (PS) moet nemen om de criminaliteit te verminderen, verplicht de minister de maandelijkse criminaliteitscijfers naar de Staten te sturen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties