Harry Belafonte op North Sea Jazz

harry-belafonte 

Willemstad – Aan de steeds indrukwekkender wordende namenlijst van het Curaçao North Sea Jazz Festival is gisteren die van Harry Belafonte toegevoegd.
Het festival, waarvan de organisatie in handen is van Fundashon Bon Intenshon, geeft Harry Belafonte een podium voor zijn toespraak, getiteld: ‘The Confirmation of Commitment for Peace, Sustainability and Brotherhood for All through Music’.
De Amerikaanse zanger, songwriter, acteur en sociaal activist Harold George ‘Harry’ Belafonte (1927), ook wel de ‘King of Calypso’ genoemd voor het populariseren van de Caribische muziekstijl bij het internationale publiek in de jaren 50, is misschien nog wel het best bekend bij het grote publiek door zijn hit The Banana Boat Song.
Gedurende zijn carrière in de muziek- en theaterwereld, heeft Belafonte zich altijd actief ingezet als voorvechter van burgerrechten en humanitaire doelen.
In de jaren 50 ondersteunde hij de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en was hij een vertrouweling van Martin Luther King.
In 1985 was hij een van de organisatoren van het met een Grammy bekroonde nummer We Are The World om fondsen te werven voor Afrika.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *