28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Grote slag in haven

HomeNieuwsGrote slag in haven

Drie havenmedewerkers vast op verdenking drugshandel

Willemstad – De politie is er gisteren in geslaagd om drie verdachten aan te houden die mogelijk deel uitmaken van een groter netwerk dat vanuit de haven van Curaçao drugs smokkelt naar de regio en naar Europa.

Deze aanhoudingen volgen op een grootschalig onderzoek dat al enige tijd loopt, zo bevestigt politiewoordvoerder Reggie Huggins tegenover deze krant.

,,Deze mannen worden ervan verdacht contact te hebben met grote criminelen.
Zij zouden ervoor zorgen dat de drugs via de haven in containers naar de regio en naar Europa worden gebracht.”

Er werden twee handbagagetassen ontdekt waarin 56,65 kilo cocaïne goed opgeborgen zat. FOTO POLITIE
Er werden twee handbagagetassen ontdekt waarin 56,65 kilo cocaïne goed opgeborgen zat.
FOTO POLITIE

Rond half 1 gistermiddag slaagde de afdeling Georganiseerde Criminaliteit van de politie er onder begeleiding van het Openbaar Ministerie in om de drie verdachten aan te houden.
Voor de ingang van Nieuwe Haven werden de 62-jarige M.I.B. en de 48-jarige P.A.S. opgepakt, aan de overkant van de weg werd de 33-jarige A.S.M. ingerekend.
De politie had al langer indicaties dat er via de haven drugshandel plaatsvond.
Via containers zouden verschillende criminele organisaties hun drugs op de plek van bestemming weten te krijgen.Verdachte M.I.B. is werkzaam bij een containerbedrijf in het havengebied en zou vanuit zijn functie een belangrijke rol vervullen.
Voor welk bedrijf hij werkzaam is, wilde de politie vooralsnog niet zeggen omdat onduidelijk is of de man daar vast in dienst is.

De auto’s van de drie verdachten zijn gisteren in beslag genomen.
In de auto van de medewerker van het containerbedrijf werden twee handbagagetassen ontdekt waarin 56,65 kilo cocaïne goed opgeborgen zat.
Hierop werden huiszoekingen uitgevoerd op vijf verschillende adressen:

  • in de Araucaweg (zijweg Gosieweg),
  • in de Kaya Stila,
  • in de Kaya Henny Eman,
  • in Souax
  • en in de Lagunillaweg (Monte Carmelo).

Verschillende attributen werden hierbij aangetroffen waarmee drugs kunnen worden vervaardigd. Ook werd een vacuümmachine aangetroffen, evenals andere voorwerpen die van belang zijn voor het onderzoek dat de afdeling Georganiseerde Criminaliteit uitvoert.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties