26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Plasterk: Vertrouwen in regering Hodge

Willemstad – Er is in Nederland vertrouwen in de nieuw aangetreden regering Hodge. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk gistermiddag laten weten. Plasterk is op Curaçao om kennis te maken.

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks-relaties Ronald Plasterk. FOTO JEU OLIMPIO
De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks-relaties Ronald Plasterk. FOTO JEU OLIMPIO

Zo vond er gistermiddag een ontmoeting met de Raad van Ministers van Curaçao plaats, vandaag zal de minister een kort werkbezoek aan de wijk Wishi Marchena afleggen.

- Advertentie -

Toen Helmin Wiels, partijleider van Pueblo Soberano, vorige maand in Nederland was en een ontmoeting met Plasterk had, heeft hij de minister geadviseerd om niet alleen met beleidsmakers te praten maar om ook met de bevolking kennis te maken.

Op advies van premier Daniel Hodge en Wiels zal Plasterk daarom deze ochtend de wijk intrekken. Hodge gaf gistermiddag aan het gesprek met de minister als zeer prettig te hebben ervaren.

,,En dat zeg ik ook namens mijn collega-ministers.
We willen de relatie tussen de twee landen verbeteren, die is in het verleden niet altijd goed geweest.
We willen nu naar de toekomst kijken.
We moeten het vertrouwen herwinnen, ook richting Aruba en Sint Maarten.”

Plasterk feliciteerde de pas aangetreden regering met het feit dat er binnen enkele weken een begroting voor dit jaar is opgesteld en goedgekeurd met een brede steun in de Staten.

,,Een daadkrachtige aanpak.
De regering staat voor een aantal lastige keuzes, in Nederland staan wij ook voor die uitdaging.
Op papier is het makkelijk, maar in de praktijk zijn maatregelen een stuk lastiger.
Ik vind het bemoedigend dat de minister-president de begroting in balans wil brengen in het belang van de mensen op Curaçao.”

Werken aan goede toekomst
De minister van Koninkrijksrelaties gaf gistermiddag in Fort Amsterdam aan dat er is gesproken over de mogelijkheden van de twee landen om aan een goede toekomst te werken.
Zo zou er meer samengewerkt kunnen worden op het gebied van onderwijs, maar ook op het gebied van veiligheid middels de kustwacht, en op economisch terrein.
Concrete afspraken zijn er tijdens het kennismakingsbezoek nog niet gedaan.

Ook is er gisteren niet gesproken over de concensusrijkswetten, een onderwerp dat vorige maand tijdens een ontmoeting tussen Plasterk en Wiels, Elmer Wilsoe en Ivar Asjes (allen PS) wel op de agenda stond.
Vandaag vertrekt Plasterk na zijn bezoek aan Wishi Marchena naar Sint Maarten, waar hij gouverneur Eugene Holiday ontmoet, evenals minister-president Sarah Wescot-Williams en de leden van het kabinet.
Daarna vervolgt Plasterk zijn zesdaagse bezoek aan de Cariben met Saba en Sint Eustatius.
Het bezoek wordt op Bonaire afgerond.
Zondag maakte Plasterk al kennis met Aruba.
De Rijksministerraad van komende vrijdag in Den Haag zal niet doorgaan.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -