28 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 19:06

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsGrote partij drugs gevonden en 4 mannen opgepakt

Grote partij drugs gevonden en 4 mannen opgepakt

Vier mannen, waaronder Almier Godett (links), een neef van politicus Anthony Godett, zijn gisterochtend opgepakt voor drugs- en wapeninvoer vanuit Zuid-Amerika. De mannen rechts hebben niets met de arrestatie van doen
Vier mannen, waaronder Almier Godett (links), een neef van politicus Anthony Godett, zijn gisterochtend opgepakt voor drugs- en wapeninvoer vanuit Zuid-Amerika. De mannen rechts hebben niets met de arrestatie van doen

WILLEMSTAD — Vier mannen, waaronder Almier Godett, een neef van politicus Anthony Godett, zijn gisterochtend opgepakt voor drugs- en wapeninvoer vanuit Zuid-Amerika. De politieke leider van de FOL betreurt het dat zijn naam is gebruikt door de media om te verwijzen naar het drugstransport en distantieert zich hiervan middels een persbericht.

De aanhoudingen vonden gisterochtend vroeg plaats bij een woning in Brakkeput door de Divisie Georganiseerde Criminaliteit (DGC), onder leiding van het Openbaar Ministerie en met ondersteuning van de kustwacht en de douane.

Het DGC-team trad de woning bij Brakkeput binnen voor een huiszoeking, nadat de vier mannen eerder in de nacht met een boot genaamd ‘Rubvilex’ een grote partij drugs en wapens op zee waren gaan halen en bij hun terugkomst de boot bij de pier van die woning hadden aangemeerd.

Tijdens een onderzoek in de woning en op de boot, troffen de agenten een grote hoeveelheid cocaïne aan – waarvan het totale gewicht nog onbekend is – alsook drie vuurwapens en munitie, waaronder een automatisch wapen.

2014 06 17 - drugsvangst brakkeput-5
Een gedeelte van de vondst. Op de verpakking zijn afbeeldingen van dieren geplakt, in dit geval koeien en leeuwen. Foto | Yves Cooper/Nieuws360

In verband hiermee zijn de vier mannen R.D.S. (33), Almier (32), R.R.C. (27) en J.A.B. (23), die zich zowel bij de woning als op de boot bevonden, in de boeien geslagen. Een van hen sprong vóór zijn aanhouding in het water in een poging weg te komen, maar werd vrijwel direct door de politie ingerekend.

Hierna volgden huiszoekingen in de vier woningen van de verdachten in de buurten Brievengat, Otrobanda en Mahuma. Tijdens het onderzoek in die woningen troffen de agenten een laptop, telefoon, camera en een blokje hasj. Deze spullen, de gevonden drugs en wapens en voor het transport gebruikte boot zijn in beslag genomen. Het DGC doet verder onderzoek in deze zaak.

Politicus Godett

FOL-leider Anthony Godett feliciteert ten eerste de betrokken autoriteiten met het feit dat zij ‘het transport van 200 kilogram cocaïne – zoals de media had bericht – hebben verijdeld’, schrijft hij.

Godett legt verder uit dat hij gisterochtend in de sociale media had vernomen dat zijn neef vermoedelijk was aangehouden, maar kon het niet geloven. Pas in de namiddag kreeg hij dat bevestigd.

Volgens Godett worden zijn familieleden constant eraan herinnerd dat men alleen met hard werken alles kan bereiken, en niet door middel van illegale praktijken.

2014 06 17 - drugsvangst brakkeput-3
Op de verpakking zijn afbeeldingen van dieren geplakt, in dit geval koeien en leeuwen. Foto | Yves Cooper/Nieuws360

De politieke leider betreurt het verder dat zijn naam door de media werd gebruikt, om te verwijzen naar de arrestatie van zijn neef en distantieert zich van elke betrokkenheid bij het drugstransport.

“Ik accepteer dat men mijn persoon altijd in een kwaad daglicht wil zetten, ondanks dat ik helemaal niets te maken heb met deze zaak”, aldus Godett.

Hij verduidelijkt verder dat hij een correct en eerlijk leven zal blijven leiden. Bovendien hoopt hij dat zijn neef Almier zwaar wordt gestraft, indien hij schuldig blijkt te zijn.

Bron: Amigoe

2014 06 17 - drugsvangst brakkeput-1
De voor het drugstransport gebruikte boot ‘Rubvilex’. Foto | Yves Cooper/Nieuws360

2014 06 17 - drugsvangst brakkeput-2
Op de verpakking zijn afbeeldingen van dieren geplakt, in dit geval koeien en leeuwen. Foto | Yves Cooper/Nieuws360

2014 06 17 - drugsvangst brakkeput-6
De inbeslag genomen wapens. Foto | Yves Cooper/Nieuws360

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. KEM slaat een flater met geboefte als een Godett op de lijst.
  Het lijkt er idd op dat deze partijen lak hebben aan het electoraat. Zonder blikken of blozen plaatsen ze een persoon zonder fatsoenlijke scholing op de lijst die zowat zijn hele familie bij DOW, Selikor, Aqualectra en overige instanties heeft geplaats. Die de oeanje nummerborden affaire heeft veroorzaakt voor miljoenen. In de bak heeft gezeten voor oplichting of whatever , en nu op nr 2 bij KEM op de lijst staat? serieus deze partijen hebben geen respect voor de opinie van het electoraat.
  En die opinie is: Geen boeven meer, zeker geen bewezen boeven die al decennia metde gehele boevnefamilie boeven van de staatskas..

 2. A. Godett op de lijst bij KEM.
  Zijn onlangs, tijdens een naar verluidt familievete, doodgeschoten neef, veroordeeld wegens drugshandel, stond 4de bij TPK.
  Het lijkt er bijna op dat je crimineel verleden moet hebben wil je
  door de ballotage komen voor een plaats op de kandidatenlijsten en vervolgens in de Staten dan wel Kabinet.

 3. Anthony Godett, die volop uit de staatskas gesnoept heeft, staat nu op nummer 2 bij KEM?
  Sorry maar dat gaat hem niet worden bij de stembus.
  De zelfde verrotte politici staan prominent op nieuwe partijlijsten.

 4. Godett:
  Bovendien hoopt hij dat zijn neef Almier zwaar wordt gestraft, indien hij schuldig blijkt te zijn.

  nou, als kerkganger weet hij als geen ander, dat hij uiteindelijk zelf ook zwaar gestraft gaat worden.
  vergeving krijg je alleen als je boete doet…
  ik kan me geen boetedoening van hem herinneren.

 5. Wat het verschil is tussen de politicus en het neefje dat gesanpt is: De een komt er mee weg en is inmiddels miljonair geworden en gaat naar de kerk op zondag met zijn goede pak aan.
  De ander gaat naar de gevangenis (bekend terrein voor de politicus)en zal verder afglijden de criminalitiet in.
  Triest…

 6. Wat is het verschil om als politicus geld te stelen van het volk of met drugs in een bootje gesnapt worden?
  Godett (de politicus), heeft goud geld verdient aan de kaalslag bij Weichi.
  Het volk heeft het 1 miljoen (minimaal gekost).
  maar vervolgens is er de afgelopen 7 jaar nog niets met de grond gebeurt.
  Kan de heer Godett, daar een zinnig antwoord opgeven???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties