Grootschalige politieactie in het weekend

Ook een pistool werd in beslag genomen.

Ook een pistool werd in beslag genomen.

WILLEMSTAD — De agenten van de wijkteams Rio Canario, Punda en Otrobanda, die onderdeel uitmaken van het team Toezicht Handhaving (THT) van de politie, trokken het afgelopen weekeinde de wijken in voor preventieve en verkeerscontroles.

Diverse woningen zijn binnengetreden voor onderzoek, waarbij verschillende illegale spullen in beslag zijn genomen en twee mannen in de boeien zijn geslagen. Ook ongedocumenteerde vreemdelingen werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou, in afwachting van hun uitzetting.

De controles zijn afgelopen zaterdag omstreeks zes uur in de middag gestart en duurden tot in de nachtelijke uren gisteren.

De agenten drongen eerst een woning aan de Cabo Verdeweg binnen en troffen daar een revolver kaliber .38 aan met bijbehorende scherpe patronen, (uitgedroogde) marihuanaplanten en -zaadjes en diverse kleren. Die zijn in beslag genomen en de man J.A.J. (28) werd in de boeien geslagen voor drugsbezit.

De in beslag genomen wapens.

De in beslag genomen wapens.

Vervolgens rukten de agenten uit naar Kaya Amatista in de wijk Steenen Koraal, waar zij in de tuin van een woning ruim twintig personen hebben aangetroffen. Tijdens een controle in de tuin hebben de agenten een oude motor gevonden, alsmede een vuurwapen en scherpe patronen. In een tuinhuisje zijn diverse onderdelen van een gestolen Toyota Yaris aangetroffen. Het gaat om onderdelen van een auto die onbekenden recentelijk bij een gewapende overval hebben gebruikt. Daarnaast namen de agenten ook diverse capuchon-vesten in beslag voor nader onderzoek.

De controles werden vervolgens voortgezet in de omgeving van Seru Fortuna en Mahuma, waar onder meer een auto in bewaring is genomen. De bestuurder van de auto had de benodigde papieren niet in zijn bezit.

Vervolgens werden in de buurt van de F.D. Rooseveltweg controles uitgevoerd naar wapen- en drugsbezit. De eigenaar van een Chinees restaurant in die buurt werd daarnaast beboet, omdat hij zich niet aan de wettelijke sluitingsuren had gehouden. De eigenaar werd opgedragen zijn zaak direct te sluiten.

Ook in Saliña werden controles uitgevoerd. De agenten zagen veel fout geparkeerde auto’s op de Lindberghweg, die de toegang blokkeerden. Uit de verrichte controles bleek dat de bestuurders van twee van die voertuigen niet over de nodige papieren beschikten. De auto’s werden hierop in bewaring genomen.

De agenten sloten de controles af in Scharloo. Daar hielden de agenten vier vrouwen en een man aan, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, die niet in het bezit waren van de vereiste verblijfsdocumenten. Zij werden naar de vreemdelingenbarak gebracht, in afwachting van hun uitzetting.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *