25.9 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 12:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Casimiri | GreenTown licht plannen toe

- Advertentie -

Door Andres Casimiri

Premier Hodge neemt de brochure van Green Town in ontvangst van (vlnr) Sinuhe Oomen, vicevoorzitter, en Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting. Naast premier Daniel Hodge staat hoogleraar Jacques van Dinteren.
Premier Hodge neemt de brochure van Green Town in ontvangst van (vlnr) Sinuhe Oomen, vicevoorzitter, en Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting. Naast premier Daniel Hodge staat hoogleraar Jacques van Dinteren.

WILLEMSTAD — Op uitnodiging van premier Daniel Hodge (PS) heeft een afvaardiging van Stichting GreenTown Curaçao afgelopen vrijdag haar plannen toegelicht. “De premier was geïnteresseerd in de stand van zaken rond het idee van een derde stadsdeel voor Willemstad op de locatie van de Isla-raffinaderij.” De stichting heeft door Jacques van Dinteren van Royal Haskoning DHV een eerste onderzoek laten doen naar de voorwaarden waaronder een dergelijke ontwikkeling kan plaatsvinden.
Royal Haskoning DHV is een onafhankelijk opererend consultancybureau op het gebied van projectmanagement en dienstverlening op ingenieursvlak.

Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in planmatige studies op het vlak van transport, water, maritieme sector, luchtvaart, energie, de mijnindustrie, industrie en gebouwen.
Het bureau stelt op zijn website op jaarbasis een bijdrage te leveren voor de totstandkoming en oplevering van 30.000 projecten wereldwijd.

“Met medewerking van ondernemingen rondom het Schottegat-gebied is gekeken naar de toekomstmogelijkheden in het geval de raffinaderij weg zou vallen. GreenTown heeft daarop de wensen van deze bedrijven op elkaar afgestemd. Deze strategie, gecombineerd met onderzoek naar de logistiek en de aanwezige marktkansen, leidde tot de conclusie dat een dergelijk nieuw stadsdeel een sterke economische impuls voor Curaçao zal betekenen”

, aldus GreenTown die stelt de visie op duidelijke wijze in een brochure te hebben vervat. De brochure werd ook aan de premier overhandigd.

- Advertentie -

De Nederlandse hoogleraar Van Dinteren schat dat het GreenTown-project 10.000 tot 16.000 nieuwe arbeidsplaatsen gaat opleveren.
Nadat Van Dinteren de uitkomsten van het onderzoek aan de premier, de secretaris-generaal Stella van Rijn en een aantal medewerkers had toegelicht, heeft Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting, de ideeën verduidelijkt aan de hand van de eerste stedenbouwkundige schetsen van Studio Acht Caribbean Architects.

“Hodge en de anderen waren zeer geïnteresseerd in de presentaties.
De premier gaf echter aan nu niet op de plannen te kunnen ingaan.
Het kabinet wil zich eerst verdiepen in de uitkomsten van het Ecorys-rapport dat de effecten en mogelijkheden van een aantal alternatieven voor Isla diepgaand heeft bestudeerd.
Afhankelijk van de beslissingen die dan worden genomen, kan bij een sluiting van de raffinaderij verder worden gesproken over nieuwe invullingen zoals die van GreenTown”

, aldus Casimiri. Op de website www.greentowncuracao.com staan onder ‘publicaties’ het rapport van Royal Haskoning DHV en de brochure.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -