27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 19:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Casimiri | GreenTown licht plannen toe

Door Andres Casimiri

Premier Hodge neemt de brochure van Green Town in ontvangst van (vlnr) Sinuhe Oomen, vicevoorzitter, en Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting. Naast premier Daniel Hodge staat hoogleraar Jacques van Dinteren.
Premier Hodge neemt de brochure van Green Town in ontvangst van (vlnr) Sinuhe Oomen, vicevoorzitter, en Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting. Naast premier Daniel Hodge staat hoogleraar Jacques van Dinteren.

WILLEMSTAD — Op uitnodiging van premier Daniel Hodge (PS) heeft een afvaardiging van Stichting GreenTown Curaçao afgelopen vrijdag haar plannen toegelicht. “De premier was geïnteresseerd in de stand van zaken rond het idee van een derde stadsdeel voor Willemstad op de locatie van de Isla-raffinaderij.” De stichting heeft door Jacques van Dinteren van Royal Haskoning DHV een eerste onderzoek laten doen naar de voorwaarden waaronder een dergelijke ontwikkeling kan plaatsvinden.
Royal Haskoning DHV is een onafhankelijk opererend consultancybureau op het gebied van projectmanagement en dienstverlening op ingenieursvlak.

Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in planmatige studies op het vlak van transport, water, maritieme sector, luchtvaart, energie, de mijnindustrie, industrie en gebouwen.
Het bureau stelt op zijn website op jaarbasis een bijdrage te leveren voor de totstandkoming en oplevering van 30.000 projecten wereldwijd.

“Met medewerking van ondernemingen rondom het Schottegat-gebied is gekeken naar de toekomstmogelijkheden in het geval de raffinaderij weg zou vallen. GreenTown heeft daarop de wensen van deze bedrijven op elkaar afgestemd. Deze strategie, gecombineerd met onderzoek naar de logistiek en de aanwezige marktkansen, leidde tot de conclusie dat een dergelijk nieuw stadsdeel een sterke economische impuls voor Curaçao zal betekenen”

- Advertentie -

, aldus GreenTown die stelt de visie op duidelijke wijze in een brochure te hebben vervat. De brochure werd ook aan de premier overhandigd.

De Nederlandse hoogleraar Van Dinteren schat dat het GreenTown-project 10.000 tot 16.000 nieuwe arbeidsplaatsen gaat opleveren.
Nadat Van Dinteren de uitkomsten van het onderzoek aan de premier, de secretaris-generaal Stella van Rijn en een aantal medewerkers had toegelicht, heeft Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting, de ideeën verduidelijkt aan de hand van de eerste stedenbouwkundige schetsen van Studio Acht Caribbean Architects.

“Hodge en de anderen waren zeer geïnteresseerd in de presentaties.
De premier gaf echter aan nu niet op de plannen te kunnen ingaan.
Het kabinet wil zich eerst verdiepen in de uitkomsten van het Ecorys-rapport dat de effecten en mogelijkheden van een aantal alternatieven voor Isla diepgaand heeft bestudeerd.
Afhankelijk van de beslissingen die dan worden genomen, kan bij een sluiting van de raffinaderij verder worden gesproken over nieuwe invullingen zoals die van GreenTown”

, aldus Casimiri. Op de website www.greentowncuracao.com staan onder ‘publicaties’ het rapport van Royal Haskoning DHV en de brochure.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -