27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:09

Laatste reacties

- Advertentie -

Goedgedrag niet ‘beloond’

CBCS ontkent bewering in anoniem document Norbert George

centrale bankWillemstad – Oudgouverneur Frits Goedgedrag van Curaçao is niet door Centrale Bank-president Emsley Tromp ‘beloond’ voor het afzetten in 2012 van het kabinet Schotte. Goedgedrag zit in een raad die toezicht houdt op de goede voortgang van een nieuwbouwproject van de Centrale Bank op Sint Maarten.

Advertentie

- Advertentie -

Norbert George, voormalig politicus en tegenwoordig non-actief ambtenaar, die is ontmaskerd als de auteur van het anonieme document ‘De CBCSconnectie’ dat afgelopen weekeinde werd verspreid, stelt daarin dat allerlei personen waren ‘beloond’ voor het gedwongen vertrek van de regering Schotte.

,,En ook voormalig gouverneur Frits Goedgedrag is inmiddels door Tromp beloond met een contract en inkomen ten laste van de CBCS, na zijn hulp bij het afzetten van interimkabinet Schotte”, schrijft George letterlijk.

Goedgedrag woont tegenwoordig op Aruba, waar hij lid is van het hoogste adviescollege, de Raad van Advies (RvA).
Maar tevens is hij staatsraad in buitengewone dienst van de Raad van State (RvSt) in Nederland.
Net als bij de bouw destijds van het huidige onderkomen van de Centrale Bank te Scharloo op Curaçao, is ook nu voor het nieuwbouwproject van de Centrale Bank op Sint Maarten een Raad van Toezicht ingesteld.
Deze raad bestaat uit Jairo Bloem (advocaat op Sint Maarten), Goedgedrag en tot voor kort Herman George, de vader van Norbert George, die is afgetreden in verband met de aanstelling eind 2013 van zijn echtgenote Lucille George- Wout tot gouverneur van Curaçao.
Conform artikel 21, derde lid van het nieuwe Bankstatuut dat per 10-10- ‘10 in werking is getreden, moet het CBCS-kantoor op Sint Maarten worden uitgebouwd tot een volwaardig functionerend Centrale Bank-filiaal.

,,In dit kader wordt, met het oog op adequate huisvesting van het filiaal, momenteel gewerkt aan de renovatie en verbouwing van het CBCS-gebouw op Sint Maarten en ook hier is een Raad van Toezicht benoemd.”

Aldus de CBCS-woordvoerder. De RvT ziet toe op de uitvoering van de bouw overeenkomstig de relevante regels en procedures.
De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden. Voor wat betreft de andere vraag van het Antilliaans Dagblad of de CBCS wil reageren op stellingen/ beweringen/aantijgingen in het genoemde document van Norbert George, is het antwoord dat de Centrale Bank ‘vooralsnog niet wenst te reageren op het document’.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -