Godett niet in interim-regering

WILLEMSTAD — De FOL zal niet toetreden tot een interim- regering. Dit stelt FOL-leider Anthony Godett. Hij sluit echter niet uit dat hij een motie zal steunen om het huidige kabinet-Schotte naar huis te sturen, mocht deze ooit in de Staten behandeld worden. De steun van de FOL zal afhangen van het feit of de motie de democratie op het eiland zal beschermen en of het welzijn van het Curaçaose volk hiermee gediend zal zijn.

Godett spreekt in een persbericht tegen dat hij op dit moment aan tafel zou zitten met partijen om tot een interim-regering te komen, die voor een periode van ongeveer twee maanden aan zou moeten blijven, totdat er een nieuwe regering is gekozen.
Volgens Godett kiest de FOL ervoor om alle energie te steken in de voorbereidingen van de verkiezingen, die op 19 oktober gehouden worden.
De FOL-leider geeft wel aan dat zijn partij vorige week een bereidwilligheidsverklaring heeft ondertekend met de fracties van de PNP, PAR en onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa, om een nieuwe regering te vormen.
Volgens Cleopa vond dit plaats nadat het kabinet-Schotte zijn ontslag had ingediend en de Staten had ontbonden.
De FOL blijft erbij dat dit proces niet helemaal correct is verlopen, maar heeft ervoor gekozen om niet stil te blijven staan bij gedane zaken en zich op de toekomst te concentreren.
Ook onafhankelijk Statenlid Cleopa benadrukt op zijn beurt dat hij niet zal toetreden tot een politiek interimkabinet. Hij wijst erop dat hij met zijn zetel alleen een zakenkabinet zal ondersteunen, tot het aantreden van een nieuw kabinet na de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *