27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 09:43

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Ziekenhuis Curaçao stelt niet-dringende operaties uit

Persbureau Curacao

De intensive care is inmiddels compleet ingericht als een COVID-afdeling en alle IC-patiënten die daar waren zijn overgebracht naar een andere afdeling | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Maandag en dinsdag zullen alle niet-dringende operaties worden afgezegd. Patiënten zullen gebeld worden voor een nieuwe afspraak.

Het CMC zal na dinsdag laten weten of het nodig is door te gaan met het afzeggen van afspraken.

- Advertentie -

Tot zondagmiddag zijn er in totaal 23 patiënten opgenomen met COVID-19 gerelateerde problemen. Twaalf mensen zijn op de intensive care geplaatst. Van de 23 patiënten zijn er vier uit Bonaire gekomen omdat het ziekenhuis daar de stroom patiënten niet aan kon.

De intensive care is inmiddels compleet ingericht als een COVID-afdeling en alle IC-patiënten die daar waren zijn overgebracht naar een andere afdeling.

De artsen zien een stijging in jonge patiënten tussen de 30 en 40 jaar, iets wat nog niet eerder is gebeurd. Dit zou mogelijk verband kunnen hebben met de Britse variant.

Het ziekenhuispersoneel ziet ook een stijging van mensen die direct naar de eerste hulp komen zonder contact te hebben gehad met hun huisarts. Het CMC vraagt de gemeenschap om dit niet te doen en eerst contact op te nemen met de huisarts. Dit om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

14 reacties

 1. @Toeske
  Toch nog even in reactie op jouw vraag. pik P heeft uit noodweer 15 jaar geleden de persoon doodgeschoten omdat hij dacht dat ‘hij’ iets in zijn zak had.

  Dus bij mij bijft de vraag hoe zo’n persoon voor de 2e keer mp kan worden.

 2. De gezagdragersgaven weer het goede voorbeeld!
  Kapsalons dichtgooien is doodsteek voor kapsalons. Bovendien is het daar juist beheersbaar.

  Pik Pisas zijn neef doodgeschoten?
  Is dat waar?
  Mooie premierschap wordt dat dan.

 3. Hi Toeske,
  10 op de IC, waarvan 4 uit Bonaire.

  Tja het waarom weet ik niet. Dit – of het een gerucht is weet ik niet – doet al heel lang de ronde. Misschien uit hoofde van zijn vroegere ‘functie’?

  Het komt wel een keer naar boven. Niet alles kan onder de pet blijven.

 4. @William
  Op de IC liggen ook mensen uit Bonaire.
  Maar inderdaad zo gaat het de verkeerde kant op. Een van onze buren – 30 meter verderop – vierde vrijdagavond uitgebreid met F&F de winst van MFK en PNP. Zonder mondkapje, zonder afstand en uiteraard met alcohol. Bovendien werd de normaal gesproken rustige buurt behoorlijk gestoord door hun gelal.

  Beschavingsniveau onder nul.
  Tiest.

  Vraag:
  Is het inderdaad zo dat PP zijn neef heeft doodgeschoten? Wat is er gebeurd en waarom zit hij dan niet in ‘mira cielos – bon futuro’. Of is de laatste aanduiding een verwijzing naar de grote kans om later minister te worden?

 5. Stanley het zou weer jammer zijn als de goeden onder de kwaden moeten lijden.
  Veel kappers houden zich aan de regels.
  Het zijn juist de plekken waar de massa samenkomt, happy hours, mambo etc etc
  Ook het verkiezings-muziekfeest op BB van pik P heeft geen goed gedaan.
  We kunnen wachten op de super spread!
  Overigens waarom hoor of lees je nooit dat pik p zijn neef heeft doodgeschoten.

 6. “Het CMC vraagt de gemeenschap om eerst contact op te nemen met de huisarts. Dat krijgt je met een ziekenhuis met mensen als Martina als directeur die geen kaas van de gezondheidszorg hebben gegeten.”
  klopt en tel daarbij op veelverdiener Stanley Betrian en dan blijft er niet veel geld meer over voor essentiele bestedingen

 7. Morgen alle niet noodzakelijke contactberoepen zoals Kappers Nagelstudio,s dicht.
  Morgen de grootste besmettingsbronnen zoals Zanzibar, Bonita, Madero, Heineken snack, lokale sneks dicht.

 8. Het CMC vraagt de gemeenschap om eerst contact op te nemen met de huisarts. Dat krijgt je met een ziekenhuis met mensen als Martina als directeur die geen kaas van de gezondheidszorg hebben gegeten.

  Het is een vaak gehoorde klacht dat huisartsen de telefoon niet opnemen dus het is juist in het belang van de gezondheidszorg dat geïnfecteerden zelf naar het CMC gaan om risico op verspreiding te voorkomen.

 9. Heb filmpje gezien feestvierders mfk, had nooit toegestaan mogen worden door de ak mp , het begint al met lijding geven ipv leiden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -