29 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 11:09

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

PBC | Ziekenhuis Curaçao stelt niet-dringende operaties uit

HomeNieuwsGezondheidPBC | Ziekenhuis Curaçao stelt niet-dringende operaties uit

Persbureau Curacao

De intensive care is inmiddels compleet ingericht als een COVID-afdeling en alle IC-patiënten die daar waren zijn overgebracht naar een andere afdeling | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Maandag en dinsdag zullen alle niet-dringende operaties worden afgezegd. Patiënten zullen gebeld worden voor een nieuwe afspraak.

Het CMC zal na dinsdag laten weten of het nodig is door te gaan met het afzeggen van afspraken.

Tot zondagmiddag zijn er in totaal 23 patiënten opgenomen met COVID-19 gerelateerde problemen. Twaalf mensen zijn op de intensive care geplaatst. Van de 23 patiënten zijn er vier uit Bonaire gekomen omdat het ziekenhuis daar de stroom patiënten niet aan kon.

De intensive care is inmiddels compleet ingericht als een COVID-afdeling en alle IC-patiënten die daar waren zijn overgebracht naar een andere afdeling.

De artsen zien een stijging in jonge patiënten tussen de 30 en 40 jaar, iets wat nog niet eerder is gebeurd. Dit zou mogelijk verband kunnen hebben met de Britse variant.

Het ziekenhuispersoneel ziet ook een stijging van mensen die direct naar de eerste hulp komen zonder contact te hebben gehad met hun huisarts. Het CMC vraagt de gemeenschap om dit niet te doen en eerst contact op te nemen met de huisarts. Dit om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Bron: Persbureau Curacao

14 reacties

 1. @Toeske
  Toch nog even in reactie op jouw vraag. pik P heeft uit noodweer 15 jaar geleden de persoon doodgeschoten omdat hij dacht dat ‘hij’ iets in zijn zak had.

  Dus bij mij bijft de vraag hoe zo’n persoon voor de 2e keer mp kan worden.

 2. De gezagdragersgaven weer het goede voorbeeld!
  Kapsalons dichtgooien is doodsteek voor kapsalons. Bovendien is het daar juist beheersbaar.

  Pik Pisas zijn neef doodgeschoten?
  Is dat waar?
  Mooie premierschap wordt dat dan.

 3. Hi Toeske,
  10 op de IC, waarvan 4 uit Bonaire.

  Tja het waarom weet ik niet. Dit – of het een gerucht is weet ik niet – doet al heel lang de ronde. Misschien uit hoofde van zijn vroegere ‘functie’?

  Het komt wel een keer naar boven. Niet alles kan onder de pet blijven.

 4. @William
  Op de IC liggen ook mensen uit Bonaire.
  Maar inderdaad zo gaat het de verkeerde kant op. Een van onze buren – 30 meter verderop – vierde vrijdagavond uitgebreid met F&F de winst van MFK en PNP. Zonder mondkapje, zonder afstand en uiteraard met alcohol. Bovendien werd de normaal gesproken rustige buurt behoorlijk gestoord door hun gelal.

  Beschavingsniveau onder nul.
  Tiest.

  Vraag:
  Is het inderdaad zo dat PP zijn neef heeft doodgeschoten? Wat is er gebeurd en waarom zit hij dan niet in ‘mira cielos – bon futuro’. Of is de laatste aanduiding een verwijzing naar de grote kans om later minister te worden?

 5. Stanley het zou weer jammer zijn als de goeden onder de kwaden moeten lijden.
  Veel kappers houden zich aan de regels.
  Het zijn juist de plekken waar de massa samenkomt, happy hours, mambo etc etc
  Ook het verkiezings-muziekfeest op BB van pik P heeft geen goed gedaan.
  We kunnen wachten op de super spread!
  Overigens waarom hoor of lees je nooit dat pik p zijn neef heeft doodgeschoten.

 6. “Het CMC vraagt de gemeenschap om eerst contact op te nemen met de huisarts. Dat krijgt je met een ziekenhuis met mensen als Martina als directeur die geen kaas van de gezondheidszorg hebben gegeten.”
  klopt en tel daarbij op veelverdiener Stanley Betrian en dan blijft er niet veel geld meer over voor essentiele bestedingen

 7. Morgen alle niet noodzakelijke contactberoepen zoals Kappers Nagelstudio,s dicht.
  Morgen de grootste besmettingsbronnen zoals Zanzibar, Bonita, Madero, Heineken snack, lokale sneks dicht.

 8. Het CMC vraagt de gemeenschap om eerst contact op te nemen met de huisarts. Dat krijgt je met een ziekenhuis met mensen als Martina als directeur die geen kaas van de gezondheidszorg hebben gegeten.

  Het is een vaak gehoorde klacht dat huisartsen de telefoon niet opnemen dus het is juist in het belang van de gezondheidszorg dat geïnfecteerden zelf naar het CMC gaan om risico op verspreiding te voorkomen.

 9. Heb filmpje gezien feestvierders mfk, had nooit toegestaan mogen worden door de ak mp , het begint al met lijding geven ipv leiden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties