27.5 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 13:31

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Twee coronapatiënten overleden op Curaçao

Persbureau Curacao

Daar liggen nu 58 mensen, van wie zestien op de intensive care.

Opnieuw zijn twee patiënten in Curaçao overleden aan de gevolgen van Corona. Vrijdag ook al. Het aantal doden sinds het begin van de coronacrisis is nu dertig.

Er zijn vandaag 278 mensen positief getest. In totaal werden 1563 coronatesten afgenomen. Een testratio derhalve van 17,8 procent. 63 mensen genezen.

- Advertentie -

Negen mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis van wie één iemand meteen naar de Intensive Care moest worden gebracht. Drie patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Daar liggen nu 58 mensen, van wie zestien op de intensive care. Dat is inclusief één Bonairiaan, die op de Intensive Care ligt.

Het aantal actieve cases is nu 2234.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

39 reacties

 1. Ik ben geen complotdenker maar heb wel mijn twijfels over het coronavirus en de vaccinaties.

  De basis voor angst, twijfels en onmacht ligt vooral in het feit dat de overheden, waar dan ook ter wereld,
  niet allemaal waterdicht zijn wat betreft hun bedoelingen. Als bijvoorbeeld Kamerleden in politiek Den Haag elkaar zelfs niet kan vertrouwen, hoe kan de burger dan in deze politici vertrouwen hebben?

  Enerzijds wordt van ons verwacht om vertrouwen te hebben in politieke leiders, anderzijds moet men er een gezonde dosis wantrouwen op nahouden omdat het in de geschiedenis keer op keer bewezen is dat de mens enerzijds chanterend, manipulatief, anderzijds empathisch van aard is, of beiden. Was de mens zuiver empathisch dan bestond er ook geen angst en twijfel en dus ook geen ‘complot denken’. Het is iets natuurlijks om te gaan twijfelen.
  Wat ik persoonlijk een kwalijke zaak vind is de situatie rondom Astra Zeneca. Terwijl een heleboel landen al ‘ho ho’ zeggen tegen deze vaccinatie vanwege de trombosegevallen die zijn ontstaan onmiddellijk na vaccinatie, gaan de inentingen in andere landen hier gewoon mee door!! Er is nog veel en veel te weinig onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten van het coronavaccin.
  Het alom oude gezegde luidt toch: ‘Bij twijfel nooit doen’? Maar ondanks dat vaccinatie niet verplicht wordt gesteld wordt je wel a.h.w. op indirecte wijze gedwongen om maar gevaccineerd te worden want anders krijg je geen toegang tot allerlei voorzieningen zoals winkelen, theater en bioscoopbezoek en dergelijke.

 2. Hi Joep Meloen,
  Alleen al de wijze waarop je communiceert in de beledigende vorm zegt veel meer over het niveau van jouw dan over dat van mij. En omdat je alleen maar de begriegelijke mainstream media volgt, zegt alles dat je geen enkel tegengeluid hoort.
  En voor Toeske geldt hetzelfde alleen al het feit dat je niet op de hoogte bent dat Trump meer dan 75 miljoen volgers heeft en de manier van jouw communiceren zegt mij voldoende.
  Ik stuur jullie liefde en licht dat is het enige wat jullie nog redden kan.

 3. @Joep Meloen
  Ik had de kwakzalvers op dit platform ook nog iets willen toevoegen aan hun niet door Covid aangetaste bovenkamer.
  Gelukkig hoeft dat niet meer, want hebt ongeveer alles al uitgelegd. Helaas gaat dat bij velen het in ene neusgat in en direct weer een ander oor uit.

 4. @ Sate Batata,

  Er zijn inmiddels legio voorbeelden van verzorgingstehuizen in Nederland, die voor de vaccins beschikbaar kwamen, te maken hadden met een uitbraak van corona en tientallen mensen kwamen toen te overlijden.
  Nu, met de vaccinatie, is (in ieder geval in verzorgingstehuis Westerholm te Haren) een uitbraak met corona zonder ook maar 1 dode afgelopen. Daar bracht een familielid corona binnen, doch gelukkig hadden ALLE bewoners reeds hun eerste prik en een groot aantal de tweede prik gehad. Alle bewoners met 2 prikken hebben in het geheel geen corona opgelopen (dus negatief getest) en van de bewoners met 1 prik zijn ong 20 positief getest, doch iedereen heeft alleen te maken gehad met milde klachten en ze zijn nu allemaal hersteld.

  Dat is dus een 100 % herstel van corona, niet 1 dode en dit betrof dus de Britse variant.

  Kan aan mij liggen, maar volgens mij werken de vaccins dus wel degelijk. En we praten hier over bewoners met een zwakke gezondheid met een leeftijd tussen de 80 en 90 jaar.

 5. Het enige wat ik kan zeggen na alle reacties gelezen te hebben:

  “Niets destructievers dan een corona pandemie te moeten beleven, onder een gebrekkig en “stuurloos” landsbestuur met corrupte Ministers die familieleden naar voor schuiven op cruciale posten terwijl die geen kaas van effectief en doortastend besturen hebben”.
  .

 6. @ Marc,

  Virussen en bacteriën kunnen inderdaad resistent worden, maar dan wel tegen medicijnen en niet tegen vaccins.
  Wat wel kan gebeuren is dat een virus zo muteert dat het vaccin niet meer werkzaam is.
  Het coronavirus kenmerkt zich door het spiked proteïn en dat uiterlijk is waar alle vaccins zich op richten. Zolang dit uiterlijk niet verandert zullen de vaccins werkzaam blijven en tot op heden (ook bij MERS en SARS) is niet gebleken dat het uiterlijk van coronavirussen ooit is veranderd. Dat houdt natuurlijk niet in dat het niet gaat gebeuren, is immers altijd mogelijk, maar……………….dan hebben we gelukkig de mRNA vaccins en die kunnen letterlijk in een dag worden aangepast zodat ook de nieuwe variant weer onschadelijk wordt gemaakt.

  Weet dus niet waar deze zogenaamde biologen dit zouden hebben verteld, maar vrees dat het weer uit de dikke duim van de complotdenkers komt en die hebben weinig verstand van wetenschap.

 7. @ Luma,

  Jouw DNA bevindt zich in de nucleus van een cel. Het mRNA van het vaccin is slechts een deel van de gehele string (het deel dat aangeeft hoe het uiterlijk eruit ziet) en dat komt NIET in de nucleus. Derhalve is veranderen van jouw DNA onmogelijk.

  Leuk dat je schermt met de Pfarma Industrie, maar heb je ook een link naar dat artikel ? En dan aub geen link naar een complotsite.

  En de WHO ?
  Vindt je het heel erg dat ik hen niet meer zo serieus neem ? Ze blijven weigeren China aan te merken als de bron van het coronavirus, ze geven zelfs toe dat ze door China worden tegengewerkt, maar de onhygiënische praktijken in China veroordelen ? Eh, nee niet echt.
  En wanneer de president van de WHO dan ook nog eens min of meer bij China op de loonlijst staat dan neem ik ze absoluut niet meer serieus.

  Zie de link gaarne tegemoet.

 8. @ Sandra,

  Hou toch eens op met je Wappie verhalen. Ga naar een psychiater en laat je behandelen. Je bent echt totaal doorgedraaid, maar weigert dat in te zien.
  Complottheoriën zijn al heel oud, zelfs Agatha Christie gebruikte ze in haar boeken. Lees ‘the Big Four’ maar eens en je zult verbaasd staan over de gelijkenis met jouw theorie hierboven.

  En nee, van een vaccinatie, welke vaccinatie dan ook, kun je GEEN corona of andere ziekte krijgen. De vaccins zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde principe oftewel het lichaam kennis laten maken met het UITERLIJK van een coronavirus en dus niet met het virus op zich. Wat er in het virus zit is niet van belang, zolang het uiterlijk niet veranderd zijn de vaccins allemaal werkzaam. Alleen het feit al dat je dit niet weet toont aan hoe ontzettend dom je eigenlijk wel niet bent. Je snapt nergens ene jota van, zou me ook niets verbazen wanneer je nog nooit 1 les biologie hebt gevolgd. Maar ondertussen blijf je maar volhouden dat jij, in je oneindige wijsheid, het beter weet dan veel wetenschappers.

  En NEE, er zijn niet veel artsen tegen vaccins, sterker nog, ik ken ze niet eens en heb ook nergens gelezen dat ze tegen vaccins zijn. Kan het nog sterker maken, veel artsen klagen over de anti-vaxxers omdat de anti-vaxxers de volksgezondheid in gevaar brengen. Artsen zien met lede ogen ziektes terugkeren, welke reeds decennialang niet meer voorkwamen in de ontwikkelde landen.
  Maar ja, met de ontwikkeling van de mensheid is het slecht gesteld, in plaats van slimmer worden velen dommer, zijn niet in staat om logisch na te denken en het basisniveau opleidingen ligt drastisch laag.

  Dus doe jezelf (en anderen) een lol en ga terug naar school, maar dit keer wel een goede school.

 9. Millenium problematiek daterend uit een tijd dat de legacy AS/400 etc. werden gebruikt voor back-end ICT systems relateer jij aan het huidig corona problematiek ?

  Volgens jou wat ze beiden in gemeen hebben is de paniek ?

  Het millenium problematiek is allang opgelost … awendia ta IIS servers, .Net Core programming, SQL Servers, Azure etc.

  It’s comparing apples to pears … the apples, for example digital machines and pears humans.

  P.S. My guess is human lives are more valuable than digital servers. That’s my 2 cents wotrh of opinion.

 10. Het was 1998/1999. Algehele wereldwijde paniek. Uit misplaatste zuinigheid had men twee cijfertjes te weinig ingebouwd in de computers. De wereld zou vergaan, vliegtuigen zouden neerstorten, kerncentrales ontploffen, alle computers zouden uitvallen, algehele ellende. Wereldleiders en andere verhevenen hadden hun plaats in de ondergrondse bunkers al besteld. Massaal sloeg men batterijen, zaklampen, flessen water, generators, blikvoer etc. in. Miljarden werden uitgegeven aan “millenium proof” computers. Experts buitelden over elkaar heen want de “arme landen” hadden geen geld om hun oude commodores, 386jes, 486jes en Pentiums om te bouwen. Er moesten miljarden naar toe. En toen was daar dan eindelijk het jaar 2000. Miljarden dollars, roepies, guldens en welke valuta dan ook waren we armer, maar we hadden deze klus toch maar geklaard want stel je voor dat we niks hadden gedaan. Allang vergeten is men dit en zie hier het nieuwe “Millenium probleem” is ontstaan. Een alles verwoestend virus waar miljarden bij bosjes dood vallen, niemand ontkomt eraan, hele volksstammen zijn uitgeroeid, de wereld bevolking is gedecimeerd. En nu kijken we weer met angst naar de “arme landen” want dankzij hun zullen we de vreselijkste mutaties krijgen. Is er nog een plekje in een bunker vrij?

 11. @Marc, Arme landen blijven vooral arm door corruptie van eigen mensen. En dat zien we ook hier op Curacao. En daar heeft het rijke westen weinig mee te maken.

  Neem maar een bootje naar het zuiden. Een land wat alles heeft en het volk sterft van de honger terwijl het rijker is dan Dubai!

 12. Ik las een bericht dat een groep virologen meent dat het virus zich zal ontwikkelen tot een resistent virus waar geen kruid/vaccin tegen gewassen is. Dit omdat er geen vaccins voorhanden zijn in armere landen, denk aan Afrika wegens geldgebrek. Daar zal het virus zich blijven muteren tot dat het de resistente fase heeft bereikt. Somber vooruitzicht. Geniet nog even. ( de houding van de rijke westerse wereld om de arme landen arm te houden kost ons dan allen de kop).

 13. Op zich grappig. Een natuurlijk verloop van dat in verzorgingstehuizen de zwakere eerder dood gaan en de sterkere overblijven (bij een griep, luchtwegziekte zoals corona of welke andere virus dan ook) wijt Joep Meloen aan de komst een vaccin.
  Hij kan voor de overheid gaan werken.

  En een corona “ontkenner” (framing alert !) ben ik hier nog niet tegengekomen. Niemand ontkent hier corona. Wel mensen die voor zichzelf denken en een andere mening/kijk op de kwestie hebben dan wat wordt voorgekauwd.

 14. @Joep Meloen (30 maart 2021 – 02:10)
  Citaat
  “Het is triest dat er nog altijd mensen zijn die corona maar willen blijven ontkennen, zelfs wanneer de bewijzen zich voor hun neus blijven opstapelen.”

  Dit komt omdat er nog zoveel beperkt-celligen rondlopen. De aanhangers van MFK en PNP dachten dat het allemaal wel mee zou vallen. Al ruim voor de verkiezingsdag wezen de peilingen er op dat MFK met veel stemmen zou winnen. Het stemvolk begon toen al met feestvieren en zijn daar tot aan de lock-down mee doorgegaan. Op de verkiezingsavond kwamen daar ook nog de aanhangers van PNP bij. Dus ruim 34000! mensen die meenden te kunnen feestvieren. Velen daarvan deden dat thuis met vrienden en familie waardoor er nu relatief ook meerdere kinderen zijn besmet. Eén daarvan die slechts 9 jaar was, is in het CMC opgenomen.

  Onderstaande getallen komen uit ‘worldometer’’
  Op 10 maart 2021 waren er 4862 besmettingen. 26 maart 7057. [totaal vanaf half februari 2020] Een stijging van 45% in 16 dagen.
  In de periode van 27 september tot 11 november 2020 was de R waarde redelijk stabiel. Van 12 november tot en met 13 december 2020 ging deze waarde weer behoorlijk stijgen. Hierna trad een daling in; tot 3 maart 2021. Vervolgens steeg, tot en met vandaag, het aantal besmettingen in sterke mate. Nu zit het R getal ruim boven de 1.

  29 maart was het totaal der besmettingen 7740. Dus 683! (7740-7047) meer dan op 26 maart. Over 3 dagen gemeten geeft dit een R van haast 1,1.

  Door het asociale gedrag van een deel der bevolking is er nu een ‘superspread’ die hopelijk aan het eind van deze week langzaam zal afnemen vanwege de Lock-Down. Het toerisme is in ieder geval weer om zeep geholpen mede door MFK en PNP want die hebben niets gedaan om hun ‘horde fans’ in toom te houden.

  Tico Martina, Sandra en LuMa (clubje Baselmans?) hoeven zich niet druk te maken want vaccineren is geen verplichting. Tegen de laatst wil ik nog zeggen. “Doe gedegen onderzoek”.

 15. “It’s important to say first of all that DNA-changing viruses do not include coronaviruses, but do include viruses like HIV and HPV.

  The way that these viruses work is by sticking themselves randomly in to the DNA of a cell, hijacking the cell’s replication machinery to make more copies of themselves.”

  Last but not least :

  “As millions of people around the world are given vaccines against Covid-19, some people are still reluctant to get the shot. There are several common reasons for this ranging from some which are more reasonable to the downright absurd (think 5G and microchips).

  One of the most popular circulating mistruths at the moment is that mRNA vaccines will alter your DNA, with pseudoscientific content flooding social networks such as Twitter, Facebook and YouTube.”

  Source : https://www.forbes.com/sites/victoriaforster/2021/01/11/covid-19-vaccines-cant-alter-your-dna-heres-why/

 16. Joep meloen, U moet stoppen met valse beschuldigingen , niemand ontkent dat corona er niet is, alleen dat er kwade plannen mee uitgevoerd worden . Met een IFR van 0,23 is het niet veel gevaarlijker dan anderen griep soorten. Ik adviseer U beter onderzoek te doen i.p.v. te papegaaien. Er is legio info beschikbaar o.a. bij de WHO . thans zegt zelfs de Pharma industrie dat de DNA wel degelijk veranderd door het m RNA Gen Therapie die nog steeds in de test fase is waarbij allen proefkonijn zijn. Velen die de originele corona griep hebben gehad hoeven niet gevaccineerd worden en ook vele aan andere aandoeningen leidende personen moeten eerst goed nagegaan worden of die het wel mogen nemen en niet zoals het nu lijkt iedereen blindelings vaccineren.DOE GEDEGEN ONDERZOEK.

 17. @ Piet van der Linden, allereerst wens ik u alle gezondheid toe. Ik ben ervan op de hoogte dat er in Nederland jaarlijks flink geprikt wordt tegen de gewone griep. Echter komt deze elk jaar weer terug en vallen er alsnog mensen bij bosjes neer. Ergo er is na al de jaren nog steeds geen vaccin. Ik stel dan ook heel veel vragen bij iets wat gehaast is ontwikkeld, waar de fabrikanten bij voorbaat al aangeven dat ze generlei aansprakelijkheid aanvaarden, die nog in de test fase is maar wel massaal wordt toegediend, die onder een zeer lage temperatuur moet worden bewaard, waar we de gevolgschade niet van weten en waar virologen grote aandelen in hebben. Wat mij ook verbaasd trouwens is dat niemand zich afvraagt waarom je twee inentingen nodig hebt met een interval van zeker twee weken? Ik als gezond persoon laat me in ieder geval niet inspuiten.

 18. @ Joep. Wat bedoeld u precies met “Corona” ontkennen? Hoe weet u stellig dat als mensen geen eerste prikje hadden gehad er meer zouden sterven? Waarom zou ik de gevolgen van een ondoordacht beleid wereldwijd moeten accepteren en de schuld geven een een virus met een kroontje? Ik stel vragen bij het beleid dat gevoerd wordt. Ik zeg niet dat er geen virussen zijn met een kroonlaag als je het onder de microscoop bekijkt. Ik weiger namelijk te geloven dat het virus klok kan kijken, weet wanneer het zondag is, kijkt of er geen mensen over straat slenteren, met een meetlint rondwaard, kijkt of iedereen zijn handjes wel netjes wast, merken kan lezen van spuitjes fabrikanten en wat voor rariteiten ermeer verzonnen wordt.

 19. ticomartina,Malu,ochventjetoch,bs, e.a. Als het Corona-virus niets voorstelt, waarom reageren jullie er zo veel over? waarom zo druk doen als er niets aan de hand is?

 20. @ Luma,

  Slechts een zeer beperkte groep heeft inmiddels de tweede prik gehad, voor de rest heeft iedereen alleen de eerste prik gehad, dus nee, zij was waarschijnlijk niet gevaccineerd.
  Wanneer ze dat wel zou zijn geweest had ze het waarschijnlijk gewoon overleefd, er zijn inmiddels meer dan genoeg voorbeelden van mensen die hun eerste injectie hadden gehad, die daarna corona opliepen (bv in een verzoringstehuis) en het vervolgens hebben overleefd. Dat was voor de vaccinaties wel anders, toen was er massale sterfte.

  Het is triest dat er nog altijd mensen zijn die corona maar willen blijven ontkennen, zelfs wanneer de bewijzen zich voor hun neus blijven opstapelen. Het ontgaat mij volledig waarom jij zo hardnekkig blijft in het ontkennen van corona. Iedere keer maar blijven zoeken naar excuses en andere zaken de schuld blijven geven i.p.v. de schuld leggen waar die thuishoort …………..bij corona.

 21. @Ook dat nog: zegt: “…Gezonde mensen inenten, is misdadig en oerdom…”

  Deels mee eens. Echter bij iedere besmetting kan het virus muteren waardoor het virus verandert en niet meer bestreden kan worden met het bestaande vaccin.
  Dan begint de trala weer opnieuw, ook voor de ouderen en kan het dus zijn dat je achter de feiten blijft aanlopen.

 22. @Piet van Linden
  Juist voor mensen zoals U, is dit vaccin er. More power to you
  Gezonde mensen inenten, is misdadig en oerdom
  Helaas zal de tijd mij in deze gelijk geven

 23. Aan Tico Martina.
  In Nederland worden ieder jaar miljoenen griepprikken gezet via de huisartsen. Doelgroep : 60 plussers. Er is dus wel degelijk een griepvaccin.
  Maar in 2018 gingen alsnog 53000 mensen dood aan de griep.
  In 2020 en de eerste maanden van 2021 was er geen griep (influenza) in Europa.

 24. Ik ben 78 jaar. Tabletdiabeet, glaucoom oog, 6 maander geleden een volledige knieprothese gehad. Twee weken geleden was ik aan de beurt voor de eerste Covid prik met Pfizer vaccin. 25 April krijg ik de tweede prik.
  Misschien een beetje moe gevoel de eerste dag, verder geen verschijnselen. Zelfs geen jeuk of rode vlekjes.
  Ik raad iedereen aan zo snel mogelijk te vaccineren.

 25. @Tico Martina
  Met één ding ben ik het wel eens: De gezondheidszorg zou op een hoger niveau moeten worden getild. Dat kan als de miljoenen van de (semi)overheidsdirecteuren*) niet meer naar hun bankrekening in Panama stromen, maar aan sociale projecten wordt besteedt. Pisas doe er wat aan!

  *)Deze over het paard getilde heren en misschien ook dames, dienen gewoon weer het salaris van een diensthoofd te krijgen.

 26. Wat mij het meest verbaasd is hoe we met zijn allen zonder weerwoord gedwee al onze vrijheden en vergaardigheden af hebben gestaan. We zijn teruggeworpen in de tijd waar savonds buitenlopen, op de zondag naar buiten gaan en elkaar ontmoeten strafbaar is. Waar je een strafblad kan krijgen als je elkaar de hand schud of als je weigert zonder muilkorf te lopen. Ik snap nu hoe tijdens oorlogen er altijd zo weinigen in het verzet gaan, de meesten zijn apathisch en kijken jou erop aan als je “niet luistert” naar de overheid. De overheid die er is om de burger te dienen, niet andersom. Burgers van de wereld ontwaakt, je bent naar de blote kont van de keizer aan het staren, terwijl in je oor wordt gefluisterd dat die kleren echt mooi zijn he.

 27. @ Toeske, er zijn mensen op de brandstapel beland omdat hun dingen zeiden die tegen de gevestigde maatstaf waren. Eeuwen later kwam men erachter dat hun gelijk hadden. Mensen aub doe uw ogen open en wees kritisch. In maart werd er paniek gezaaid met beelden en informatie die achteraf niet waar bleek. Kan gebeuren het was iets nieuws. Eerst werd er gezegd dat het zeer dodelijk was, dat bleek niet zo te zijn. Daarna werd er gezegd dat een ieder die besmet raakte ernstige gezondheidsproblemen zou krijgen, bleek dat de meeste mensen hooguit drager zijn en er weinig of helemaal geen last van had. Nu gooit men het opeens op ziekenhuis overbelasting. Echter blijkt dat wereldwijd al decenia ziekenhuizen worden gesloten, personeel wordt onderbetaald en veel mensen niet meer in de zorg willen werken. Dus tekorten komen niet door deze situatie maar door het uitkleden van de gezondheidszorg. Opeens overlijd niemand meer door griep of andere ziekten. Neen stellig en vast is de doodsoorzaak “griep met een kroontje”. Noem mij een fantast, complotdenker of idioot, maar iets klopt er niet.

 28. Just a reminder,
  a qenuinely deadly
  pandemic doesn’t
  require 24/7 advertising
  to remind you it exists
  Real pandemics don’t need
  marketing campaigns and
  endless propaganda…….
  BUT,
  Psychological operations
  DO

 29. @TUNA en @ MP
  SANDRA kan haar sprookjes beter op het complottheorieën platform “De Ware Wereld” (WordPress.com) plaatsen. Daar zitten o.a. ook de aanhangers van TRUMP en de groep die heeft ‘bewezen’ dat de wereld plat is.
  Sandra heeft in ieder geval reeds een volgeling, te weten Tico Martina

 30. Je moet toch volkomen gestoord zijn wil je een dergelijke theorie zoals Sandra die hier neerzet te geloven. Bill Gates die ons DNA wil veranderen. En dan ook nog alles wat toevallig gebeurt ook maar even meenemen in het onzin verhaal zoals voedsel tekorten door opzettelijk een schip het Suezkanaal te laten blokkeren. Ik denk dat Sandra een familielid van John Baselmans is, die had daar ook zo een handje van om de actualiteit in zijn gestoorde fantasie denkwereld mee te nemen. Of is Sandra toevallig John Baselmans ?

 31. @ MP. Oh is dat zo? Verklaar mij hoe het kan dat voor zaken die al decenialang rondwaren zoals griep, AIDS, Ebola etc. tot de dag van vandaag geen vaccin is ontwikkeld en dat nu opeens binnen enkele maanden we van “een virus waar we niks van weten” naar “Eureka, we hebben een werkend, getest en goedgekeurd vaccin”. Noem mij een fantast maar ik geloof al deze ongein niet. Er word met cijfers gegoocheld om toch maar aan te tonen hoe erg het wel niet is, terwijl als we gaan kijken hoeveel mensen “besmet” zijn geraakt, hoeveel er op de IC zijn beland, hoeveel er zijn overleden dat dat gewoon in het niet valt. Ik zie ook nooit cijfers van hoeveel mensen die “besmet” zijn geraakt weer zijn genezen, geen klachten hebben o.i.d. We worden belazerd waar we bij staan en hebben het niet eens door. Maar vergeet niet he mensen “Keda bo kas en plachi di dia”. Niet dat dat helpt maar ja dan kun je tenminste zeggen dat je iets doet. Dat de hele economie naar zijn mallemoer gaat interreert niemand blijkbaar.

 32. @ Sandra, juist en korrekt. Gezond verstand gebruiken en logica is er niet meer bij. Verleden jaar grote getallen aan mensen in paniek. Het was een onbekend virus, niemand wist wat het ging doen etc. Van alles werd er verzonnen: mondkapje op, blijf thuis, houd afstand, was je handen etc. maar de besmettingen liepen op en doden ook. Maar toch blijven vasthouden aan dezelfde mantra. Opeens binnen 8 maanden wordt er gesproken over een ontwikkeld, getest en goedgekeurd vaccin! En zie de wereld is opeens in juichstemming. Op de vraag die ik enkelen heb gesteld van “hoe verklaar je dat voor vele virussen die al eeuwen dan niet decennia lang rondwaren (Normale griep, hooikoorts, AIDS, Ebola etc.) er nooit een werkend vaccin is ontwikkeld, maar dat men denkt in een paar maanden een wonder vaccin tegen een virus waar weinig over bekend is te produceren?

 33. Virus komt ineens uit China. Wordt razendsnel verspreid door chinezen en de hele wereld is een virus brandhaard behalve het land waar het vandaan kwam. Ook een land dat zeer dichtbevolkt is en waar hygine ver te zoeken is

 34. LuMa en Tico ik ben het helemaal met jullie eens, overal waar gevaccineerd word gaat het sterfte aantal massaal omhoog, maar dit is toch ook de bedoeling van Bill Gates hij heeft het met een grijns op zijn gezicht uitgesproken dat de derde golf wel serieus genomen zou gaan worden, hij wist dat bij de derde golf ( waarvan hij vorig jaar al wist dat die zou komen!) inmiddels al miljoenen mensen gevaccineerd zouden zijn en dat er veel doden zou gaan vallen door zijn gifspuit, die is bedoeld om je DNA te veranderen en niet om je immuniteit te verhogen. En nu zeggen ze dat het door de Britse variant komt! Ja tuurlijk! Wie gelooft wordt zalig. Nog meer angst zaaien dat is hun plan.
  Ze hebben hun duivelse plannen 10 jaar geleden al op internet gezet en dat is exact hoe het nu al langer dan een jaar bezig is en hoe ze nog verder gaan en dat is een voedsel en olie schaarste te creëren middels met het grootste vrachtschip ter wereld (the evergreen) het suez kanaal te blokkeren, maar veel mensen zitten liever naar Netflix te kijken en hebben geen behoefte om zich te verdiepen in wat er werkelijk gaande is maar dit is ieders eigen keuze.
  Dit is de derde wereldoorlog tegen de gehele mensheid en een oorlog brengt slachtoffers met zich mee.
  Wereldwijd waarschuwen artsen over de gevaren van het vaccin, die de overheid voor je verborgen houd!
  Maar het goede nieuws is
  The game is over voor hun, het zal niet lang meer duren voordat de waarheid naar buiten komt en er wereldwijd massa’s arrestaties verricht zullen worden, iedereen die deze leugen en nog véél meer leugens hebben bedacht en diegenen die het met hun in stand hebben gehouden zullen zich moeten gaan verantwoorden voor het oorlogstribunaal wegens het schenden van de mensenrechten.
  De wereld zal geshockeerd zijn!
  R.I.P. voor alle slachtoffers die al zijn gevallen waaronder mijn eigen vader en voor alle slachtoffers die nog gaan vallen.

 35. Het zou interessant en transparant zijn als gemeld wordt of deze opgenomen patiënten gevaccineerd zijn of niet , omdat Israel waar de meeste vaccinatie hebben plaatsgevonden er 40 % meer sterfte is sinds de vaccinatie volgens de berichtgevingen, Transparantie is voor het publiek van grootste belang.

 36. 30/150.000=0.0002de van de bevolking. Hoeveel zijn er overleden aan schietpartijen, ongelukken, slechte vreetgewoontes, ouderdom, ziekte etc.? Het lijkt of sinds een jaar over de ganse wereld niemand meer daar aan overlijd. Tegenwoordig is het direct “overleden aan griepvirus met een kroontje”. Zou de autopsie rapporten weel eens willen inzien als die er al zijn. Maar goed, draai de wereld maar op slot want oh oh oh we gaan allemaal eraan

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Moord in het Spaans is asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...

PBC | Studenten maken Nieuw Nederland weerbaar en duurzaam

Persbureau Curacao Afgelopen woensdag, 26 juli zijn studenten van de Universiteit van Curaçao gestart met een XXX in de wijk Nieuw Nederland. Ze blijven daar nog tot maandag....

PBC | Benzine en elektriciteit in augustus weer duurder

Persbureau Curacao De prijs voor benzine en stroom gaat volgende maand omhoog. Het tarief voor diesel en water gaat omlaag. Dat meldt toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post. Voor een...
- Advertentie -