DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

PBC | Daily Meal Program Curaçao luidt noodklok

HomeNieuwsGezondheidPBC | Daily Meal Program Curaçao luidt noodklok

Persbureau Curacao | Dick Drayer

Daily Meal Program Curaçao | Manon Hoefman-Picture This

Het Daily Meal Program is plotseling weer terug bij fase 1. Als gevolg van het toenemende aantal coronapatiënten werd Curaçao gedwongen om opnieuw in een lockdown te gaan. Van de ene op de andere dag veranderde de hulpvraag voor het dagelijkse voedselprogramma.

Mensen met de laagste inkomens of zonder vaste baan, zijn degenen die direct weer slachtoffer worden van deze situatie. Dat zijn de mensen die honger lijden, zegt de organisatie.

Die wil graag helpen kunnen dat ook, maar hebben momenteel niet de financiële middelen om dit te doen. In een oproep zeggen zij NU donaties nodig te hebben om de draad weer op te pakken en hulp te bieden aan diegenen die honger hebben!

Fases

Tijdens de acute noodsituatie van de Corona Crisis is het Daily Meal Program erin geslaagd om ruim 18.000 warme maaltijden te bereiden en te bezorgen.

Met de ingrediënten van initiatiefnemer DeliNova en de hulp van Restaurant BijBlauw, Avila Beach Hotel en het Baoase Resort zegt het Daily Meal Program erin geslaagd te zijn om de meest kwetsbare inwoners van Curaçao dagelijks te voorzien van een gezonde en voedzame maaltijd.

Daily Meal Program Curaçao | Manon Hoefman-Picture This

In de volgende fases ging het om zelfredzaamheid en verbouw van eigen groenten. Door de lockdown, start de organisatie fase 1 weer op.

Bron: Persbureau Curacao

8 reacties

 1. @Tico Martina:

  ” de overheid die er nu zit moet zich kapot schamen”

  Gelijk heb je … ze hebben niet eens kunnen voldoen aan de voorwaarden voor de derde tranche aan financiele steun.

  Nope, salarissen van de regering opkrikken naar hogere schaal en niet eens 1 dubbeltje bijdragen aan de crisis waarmee de bevolking te kampen heeft.

 2. @LaSwitz:

  ” … hoe cru het ook klinkt, wij doen niet mee.”

  Zeer begrijpelijk, uiteindelijk is het een verantwoording die de regering behoord te dragen.

  Aan de andere kant … noem mij blasé maar ik zie Gobierno & Sons B.V. niet inspringen of veranderen omdat het volk honger lijdt.

 3. @Tico: juist om de reden dat de overheid niets doet maak ik niets over. Zo wordt de overheid gedwongen wat te doen (wat ook hun taak is). Doen ze dat niet, dan worden ze hopelijk daarop afgrekend bij de volgende verkiezingen,

 4. @ LaStawitz, uit ervaring weet ik dat de overheid nog liever, zonder met de oogjes te knipperen, de hulpbehoevenden dood laat vallen, dan zelf een ppot uit te steken. Dus als wij niets doneren en niets doen dan gaat dit kabinet met verwarde struisvogel Zita, meelopertje Eugene, fantasie ideetjes Martina en de rest van de rommel die er zit, geen poot uitsteken. Terwijl de mensen dan met rammelende maagjes door het leven moeten gaan, zullen hun alleen hun eigen salaris aandikken. Dus uit dit gedachtenpunt heb ik WEL geld overgemaakt. Hopelijk komt er een gedeelte tenminste op de juiste plek terecht en wordt er door mijn steun tenminste een bordje met warme maaltijd opgeschept

 5. Wij hebben onze bijdrage NIET overgemaakt en zullen dit ook NIET gaand doen. KKC lezers, graag uw steentje NIET bijdragen,

  De reden: als men deze groep blijft steunen zal de overheid nooit de noodzaak inzien om er een overheidsprogramma van te maken. Het volk zal dan ook nooit de overheid verantwoordelijk houden voor de slechte situatie. Het volk zal dan ook op diezelfde overheid blijven stemmen.

  Sorry, maar hoe cru het ook klinkt, wij doen niet mee.

 6. Dag Toeske, heel goed. Ik ga dat ook doen en heb aan mijn kennissen kring gevraagd om het ook te doen en de boodschap te helpen spreiden. We kunnen het op sommige punten oneens zijn, maar hier hebben we elkaar gevonden.

  @ Bolivar, de overheid die er nu zit moet zich kapot schamen. Wel klauwen vol met geld uitgeven aan nietsnutten als een Gilbert Martina die als “professional” niks bijdraagt aan de gezondheidszorg, Oplichter Sluis en andere rare kwasten, maar niks maar dan ook niks besteden aan deze organisatie.

 7. We hebben onze bijdrage overgemaakt. KKC lezers graag uw steentje aan deze organisatie bijdragen, voor zover dat er tot nu toe nog bij in is geschoten. Masha Danki.

 8. “Mensen met de laagste inkomens of zonder vaste baan, zijn degenen die direct weer slachtoffer worden van deze situatie. Dat zijn de mensen die honger lijden, zegt de organisatie.”

  Petje af voor deze organisatie om te doen wat de regering behoord te doen uit eigen middelen. Hoe kan het dat Gobierno & Sons B.V. niet eens een dubbeltje bijdragen aan dit initiatief ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties