31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 12:20

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Daily Meal Program Curaçao luidt noodklok

Persbureau Curacao | Dick Drayer

Daily Meal Program Curaçao | Manon Hoefman-Picture This

Het Daily Meal Program is plotseling weer terug bij fase 1. Als gevolg van het toenemende aantal coronapatiënten werd Curaçao gedwongen om opnieuw in een lockdown te gaan. Van de ene op de andere dag veranderde de hulpvraag voor het dagelijkse voedselprogramma.

Mensen met de laagste inkomens of zonder vaste baan, zijn degenen die direct weer slachtoffer worden van deze situatie. Dat zijn de mensen die honger lijden, zegt de organisatie.

- Advertentie -

Die wil graag helpen kunnen dat ook, maar hebben momenteel niet de financiële middelen om dit te doen. In een oproep zeggen zij NU donaties nodig te hebben om de draad weer op te pakken en hulp te bieden aan diegenen die honger hebben!

Fases

Tijdens de acute noodsituatie van de Corona Crisis is het Daily Meal Program erin geslaagd om ruim 18.000 warme maaltijden te bereiden en te bezorgen.

Met de ingrediënten van initiatiefnemer DeliNova en de hulp van Restaurant BijBlauw, Avila Beach Hotel en het Baoase Resort zegt het Daily Meal Program erin geslaagd te zijn om de meest kwetsbare inwoners van Curaçao dagelijks te voorzien van een gezonde en voedzame maaltijd.

Daily Meal Program Curaçao | Manon Hoefman-Picture This

In de volgende fases ging het om zelfredzaamheid en verbouw van eigen groenten. Door de lockdown, start de organisatie fase 1 weer op.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

8 reacties

 1. @Tico Martina:

  ” de overheid die er nu zit moet zich kapot schamen”

  Gelijk heb je … ze hebben niet eens kunnen voldoen aan de voorwaarden voor de derde tranche aan financiele steun.

  Nope, salarissen van de regering opkrikken naar hogere schaal en niet eens 1 dubbeltje bijdragen aan de crisis waarmee de bevolking te kampen heeft.

 2. @LaSwitz:

  ” … hoe cru het ook klinkt, wij doen niet mee.”

  Zeer begrijpelijk, uiteindelijk is het een verantwoording die de regering behoord te dragen.

  Aan de andere kant … noem mij blasé maar ik zie Gobierno & Sons B.V. niet inspringen of veranderen omdat het volk honger lijdt.

 3. @Tico: juist om de reden dat de overheid niets doet maak ik niets over. Zo wordt de overheid gedwongen wat te doen (wat ook hun taak is). Doen ze dat niet, dan worden ze hopelijk daarop afgrekend bij de volgende verkiezingen,

 4. @ LaStawitz, uit ervaring weet ik dat de overheid nog liever, zonder met de oogjes te knipperen, de hulpbehoevenden dood laat vallen, dan zelf een ppot uit te steken. Dus als wij niets doneren en niets doen dan gaat dit kabinet met verwarde struisvogel Zita, meelopertje Eugene, fantasie ideetjes Martina en de rest van de rommel die er zit, geen poot uitsteken. Terwijl de mensen dan met rammelende maagjes door het leven moeten gaan, zullen hun alleen hun eigen salaris aandikken. Dus uit dit gedachtenpunt heb ik WEL geld overgemaakt. Hopelijk komt er een gedeelte tenminste op de juiste plek terecht en wordt er door mijn steun tenminste een bordje met warme maaltijd opgeschept

 5. Wij hebben onze bijdrage NIET overgemaakt en zullen dit ook NIET gaand doen. KKC lezers, graag uw steentje NIET bijdragen,

  De reden: als men deze groep blijft steunen zal de overheid nooit de noodzaak inzien om er een overheidsprogramma van te maken. Het volk zal dan ook nooit de overheid verantwoordelijk houden voor de slechte situatie. Het volk zal dan ook op diezelfde overheid blijven stemmen.

  Sorry, maar hoe cru het ook klinkt, wij doen niet mee.

 6. Dag Toeske, heel goed. Ik ga dat ook doen en heb aan mijn kennissen kring gevraagd om het ook te doen en de boodschap te helpen spreiden. We kunnen het op sommige punten oneens zijn, maar hier hebben we elkaar gevonden.

  @ Bolivar, de overheid die er nu zit moet zich kapot schamen. Wel klauwen vol met geld uitgeven aan nietsnutten als een Gilbert Martina die als “professional” niks bijdraagt aan de gezondheidszorg, Oplichter Sluis en andere rare kwasten, maar niks maar dan ook niks besteden aan deze organisatie.

 7. We hebben onze bijdrage overgemaakt. KKC lezers graag uw steentje aan deze organisatie bijdragen, voor zover dat er tot nu toe nog bij in is geschoten. Masha Danki.

 8. “Mensen met de laagste inkomens of zonder vaste baan, zijn degenen die direct weer slachtoffer worden van deze situatie. Dat zijn de mensen die honger lijden, zegt de organisatie.”

  Petje af voor deze organisatie om te doen wat de regering behoord te doen uit eigen middelen. Hoe kan het dat Gobierno & Sons B.V. niet eens een dubbeltje bijdragen aan dit initiatief ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -