ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Rechtszaken op St Maarten uitgesteld

HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Rechtszaken op St Maarten uitgesteld

Prior to this decision, penal lawyers expressed their concerns about the continuation of appeal cases to be adjudicated in April by judges flying in from Curaçao.

Philipsburg – Verschillende belangrijke rechtszaken kunnen deze maand niet doorgaan vanwege de reisbeperkingen van Aruba en Curaçao naar Sint Maarten.

Het gaat onder meer om hoorzittingen tegen voormalige parlementsleden Silvio Matser, Frans Richardson, Theodore Heyliger en Claudius Buncamper. De rechters uit Curaçao moesten hun reis door het vliegverbod annuleren.

Ook waren er zittingen in hoger beroep gepland in een aantal moord- en doodslagzaken, zoals in de zogenaamde ‘Mars’- en ‘Lamantijn’-onderzoeken.

,,Op het moment dat het besluit werd genomen om door te gaan met de hoorzittingen – na afweging van alle op het spel staande belangen en overleg met de lokale gezondheidsautoriteiten op zowel Sint Maarten als Curaçao – was het regeringsbesluit om de grenzen te sluiten nog niet van kracht. Omdat dat nu het geval is en de vluchten zijn geannuleerd, is er geen andere keuze dan de reis te annuleren”, zei waarnemend woordvoerder van de Gemeenschappelijke Rechtbank Desi Dijkhuizen in een verklaring.

,,In individuele gevallen, op basis van de fase waarin elke zaak zich bevindt, zullen de beroepsrechters beslissen of videoconferenties een haalbare optie zijn of dat de hoorzitting in die gevallen moet worden geannuleerd”, voegde Dijkhuizen toe.

Volgens de woordvoerder van de betrokken advocaten, advocaat Cor Merx van de Association for Penal Law Scholars, rechtvaardigt de omvang van een aantal grote zaken geenszins een behandeling via videoverbindingen.

,,De verbindingen tussen de landen zijn slecht. Dit komt het belang van de verdediging niet ten goede. Het voorstel is dan ook kort en krachtig om nieuwe data vast te stellen, maar in goed overleg met ons de voortgang van zaken te bespreken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties