27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 09:12

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Rechtszaken op St Maarten uitgesteld

Prior to this decision, penal lawyers expressed their concerns about the continuation of appeal cases to be adjudicated in April by judges flying in from Curaçao.

Philipsburg – Verschillende belangrijke rechtszaken kunnen deze maand niet doorgaan vanwege de reisbeperkingen van Aruba en Curaçao naar Sint Maarten.

Het gaat onder meer om hoorzittingen tegen voormalige parlementsleden Silvio Matser, Frans Richardson, Theodore Heyliger en Claudius Buncamper. De rechters uit Curaçao moesten hun reis door het vliegverbod annuleren.

Ook waren er zittingen in hoger beroep gepland in een aantal moord- en doodslagzaken, zoals in de zogenaamde ‘Mars’- en ‘Lamantijn’-onderzoeken.

- Advertentie -

,,Op het moment dat het besluit werd genomen om door te gaan met de hoorzittingen – na afweging van alle op het spel staande belangen en overleg met de lokale gezondheidsautoriteiten op zowel Sint Maarten als Curaçao – was het regeringsbesluit om de grenzen te sluiten nog niet van kracht. Omdat dat nu het geval is en de vluchten zijn geannuleerd, is er geen andere keuze dan de reis te annuleren”, zei waarnemend woordvoerder van de Gemeenschappelijke Rechtbank Desi Dijkhuizen in een verklaring.

,,In individuele gevallen, op basis van de fase waarin elke zaak zich bevindt, zullen de beroepsrechters beslissen of videoconferenties een haalbare optie zijn of dat de hoorzitting in die gevallen moet worden geannuleerd”, voegde Dijkhuizen toe.

Volgens de woordvoerder van de betrokken advocaten, advocaat Cor Merx van de Association for Penal Law Scholars, rechtvaardigt de omvang van een aantal grote zaken geenszins een behandeling via videoverbindingen.

,,De verbindingen tussen de landen zijn slecht. Dit komt het belang van de verdediging niet ten goede. Het voorstel is dan ook kort en krachtig om nieuwe data vast te stellen, maar in goed overleg met ons de voortgang van zaken te bespreken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -