30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 17:34

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Curaçao registreert massaal voor vaccinatie

HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Curaçao registreert massaal voor vaccinatie

Vanaf maandag in SDK; binnenkort meer locaties | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Curaçaose bevolking meldt zich massaal voor een vaccinatie. De wachttijden worden teruggebracht door meer prikcentra te openen, verspreid over het eiland.

Maandag opent het prikcentrum in Sentro Deportivo di Kòrsou (SDK) te Brievengat. Daar kunnen dagelijks 1.500 mensen worden gevaccineerd. Ook zal op korte termijn de Marinebasis Parera opengaan voor het publiek. Daar worden nu alleen nog mensen met een vitale functie op afspraak geprikt. Daarnaast zoekt de overheid naar meer geschikte locaties op Bándariba en ook op Bándabou.

Vanaf maandag zijn er voor alle inwoners van 18 jaar en ouder dus in ieder geval drie locaties waar zij een eerste of tweede dosis van het coronavaccin van BioNTech/Pfizer kunnen krijgen: winkelcentrum Sambil, de voormalige poli van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en het SDK. Inclusief de vitale functies op afspraak op de Marinebasis kunnen dan dagelijks 4.600 mensen worden gevaccineerd.

Maar dat is niet genoeg. De vaccinatietrein moet harder rijden, want het streven is om dagelijks 10.000 prikken te zetten, zodat voor eind april iedereen die dat wil een eerste dosis van het vaccin is toegediend. Na een eerste prik is iemand al voor zeker 80 procent beschermd tegen het coronavirus.

,,Curaçao heeft ongeveer 125.000 inwoners van 18 jaar en ouder”, zei directeur communicatie Maharo Isenia gisteren in een Relato di Dia. ,,Dus moeten we 106.000 mensen vaccineren, dat is 85 procent, om groepsimmuniteit te bereiken.”

Tot gisterochtend 10.00 uur stonden bijna 44.000 mensen geregistreerd bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN); 23.500 hebben een eerste dosis van het vaccin gekregen en 8.833 ook de tweede prik. ,,Goed nieuws”, vindt huisarts Jerry Semper, medisch coördinator in de vaccinatiecampagne. ,,De boodschap is overgekomen.”

Semper vergelijkt het vaccin met een veiligheidsgordel in de auto. ,,Je kunt nog altijd een ongeluk krijgen, maar bent daar beter tegen bestand.” Zo beschermd het vaccin tegen een coronabesmetting en voorkomt dat iemand ernstig ziek wordt en met Covid-19 in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

De belangstelling is groot, zegt Isenia. Eerder kwamen alleen zestigplussers, zorgverleners en mensen met een medisch risico in aanmerking om een afspraak te maken. Maar sinds deze week staan de registratiekanalen open voor iedereen van 18 jaar en ouder. ,,Sinds maandag registreren zich gemiddeld 7.000 tot 9.000 mensen per dag”, zegt Isenia.

De enorme belangstelling leidde ertoe dat zowel de helpdesk als de website vastliepen en moeilijk bereikbaar waren. Die problemen zijn nu opgelost. Het aantal telefoonlijnen op heldesknummer 9345 is verdubbeld van 60 naar 120. En technici hebben de verwerkingssnelheid van de website verbeterd.

Vervroeg je afspraak!

Vanwege de enorme belangstelling voor een vaccinatie zijn er mensen die pas in mei of juni een afspraak hebben voor een eerste prik. Zij kunnen die afspraak vanaf vandaag vervroegen. Dat kan online via de website www.bakuna.cw. De bestaande afspraak moet eerst worden gecanceld. Vervolgens kan een keuze worden gemaakt voor een nieuwe datum en tijd in april en de locatie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties