31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 15:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Gezaghebber Bonaire wil in juli weer toeristen toelaten | Antilliaans Dagblad

Gezaghebber Rijna

Kralendijk – In juli 2020 wordt het volgens gezaghebber Edison Rijna weer mogelijk om vanuit een aantal Europese landen naar Bonaire te vliegen. Hij heeft hiervoor een verzoek ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W).

Bonaire is volgens het Bestuurscollege (BC) in een andere fase terechtgekomen. In maart, bij het uitbreken van de coronacrisis, werd ervoor gekozen om eerst de volksgezondheid op Bonaire te beschermen. Het luchtruim ging dicht voor bezoekers van buiten. Mensen mochten ook niet meer in grote groepen bij elkaar komen en scholen gingen dicht. Dit had grote gevolgen voor de hele Bonairiaanse gemeenschap.

,,In de nieuwe fase kunnen weer mensen vanuit het buitenland naar Bonaire komen en dit is gunstig voor het toerisme, de belangrijkste pijler van de Bonairiaanse economie”, aldus het BC.

- Advertentie -

De overheid heeft besloten dat er wel een aantal regels van kracht blijft die sinds het uitbreken van het coronavirus gelden. Dit om te voorkomen dat er toch iemand ziek wordt.

,,Het is gebleken dat de kans op besmetting erg klein is als mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden en vaak de handen wassen. Zolang er geen vaccin is, is dit de manier hoe we met elkaar moeten blijven omgaan.”

Sinds april zijn er geen gevallen van besmetting meer gevonden op Bonaire en daardoor is de kans op besmetting volgens de overheid heel klein geworden en kunnen de grenzen weer open.

,,Het is berekend dat er bijvoorbeeld dertig volle vliegtuigen naar Bonaire moeten komen om één geval van Covid-19 op het eiland te krijgen.” De huisartsenzorg, het ziekenhuis en de publieke gezondheidszorg zijn, in tegenstelling tot drie maanden geleden, inmiddels goed voorbereid op een mogelijk geval van Covid-19.

- Advertisement -

,,We hebben veel waardering voor de wijze waarop de bevolking zich al die tijd aan de maatregel heeft gehouden. Ook rekenen we erop dat de mensen de komende tijd de discipline kunnen opbrengen om zich aan de hygiëneregels te blijven houden. Samen zijn we sterk tegen corona”, aldus het BC.

,,Bonaire volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus in de wereld en in de regio op de voet. Het team van de overheid dat zich bezighoudt met de coronamaatregelen weegt bij elke verandering af wat het beste is voor Bonaire. Als het nodig is komen we dan met nieuwe regels.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...
- Advertentie -