27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

gepensioneerden teleurgesteld in reparatiewetgeving bvz

HomeMediagepensioneerden teleurgesteld in reparatiewetgeving bvz

gepensioneerdenWILLEMSTAD — De Asosiashon Sosial Penshonadonan di Dòk (ASPD) heeft geen fiducie in het voorstel van de regering om de ziektekostenpremie van gepensioneerden te verlagen naar 6,5 procent.
Volgens ASPD moet de inkomensgrens voor premie verhoogd worden van 12.000 gulden naar 15.000 gulden op jaarbasis. Verder vindt de associatie het niet goed dat de premie op het bruto-inkomen wordt geheven.

Advertentie

ASPD pleit voor een gebalanceerde bijdrage van gepensioneerden aan de basisverzekering ziektekosten (bvz).
Dit kan slechts tot stand komen als de ouderen in onze gemeenschap vertegenwoordigd worden door een officieel orgaan.
Alle zaken die gerelateerd zijn aan gepensioneerden worden dan in dit overlegorgaan besproken, dat een officiële gesprekspartner van de regering en het parlement is.
De persconferentie van minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS) afgelopen donderdag over de reparatiewetgeving voor de bvz heeft hen niet gerustgesteld.

De overheid zegt dat ze al een aantal zaken in de bvz heeft verbeterd, maar wat deze precies inhouden en hoe ze als een verlichting voor de portemonnee en de zorgen van gepensioneerden dienen is tot nu toe niet voldoende uitgelegd.
Daarom moet de overheid ervoor zorgen dat dit serieus en versneld wordt aangepakt.
In tegenstelling tot jongeren of volwassenen, die nog deel uitmaken van de arbeidspopulatie, moeten ouderen met een beperkt inkomen blijven lijden vanwege het gebrek aan middelen om een fatsoenlijk leven te kunnen leiden”, aldus ASPD in een persbericht.

Omayra Leeflang
Omayra Leeflang

Dat onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang opkomt voor de belangen van gepensioneerden wordt door ASPD toegejuicht, desondanks maakt de associatie kanttekeningen bij de rechtszaken die zij heeft aangespannen om de premie voor gepensioneerden te verlagen.
Ten tijde van het ministerschap van Leeflang zou ze er een wet hebben doorgedrukt waarbij zestigplussers onder de SVB zouden vallen voor hun ziektekosten tegen een premie van 10,4 procent.
Tegenwoordig pleit het Statenlid voor een premie van 3 procent voor ouderen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties