Gepensioneerden gaan weer de straat op

gepensioneerden-2WILLEMSTAD — Ouderen en gepensioneerden zullen zich morgenochtend om negen uur weer op de parkeerplaats bij het Waaigat verzamelen om zo te protesteren tegen de maatregelen die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen. De organisatoren hebben een oproep gedaan voor een aubade krioyo, waarbij ouderen worden opgeroepen om met muziek en zang tegen het regeringsbeleid te protesteren.

De protestbijeenkomst van morgen is de tweede keer dat de gepensioneerden de straat opgaan.
De eerste keer was twee weken terug toen de Staten het wetsvoorstel voor de ob-differentiatie in behandeling namen.
De gepensioneerden begonnen toen ook met een mars op het Waaigat, die uiteindelijk voor de vergaderzaal van de Staten eindigde.
De manifestanten kregen bijstand van veel ouderen, maar ook verschillende vakbondsleiders, die zich solidair met de ouderen hadden verklaard.

In de week na de protestmars kwamen de ouderen nogmaals bijeen.
Tijdens deze vergadering werd besloten dat deze keer een aubada krioyo zal worden gehouden. Hierbij zullen de ouderen vanaf negen uur ‘s ochtends vanaf het Waaigat onder begeleiding van muziek en gezang en het slaan op potten en pannen, de binnenstad binnenlopen om zo hun onvrede met de maatregelen van de regering te tonen.
De commissie, onder leiding van oud-gedeputeerde Jules Eisden, heeft nog niet aangegeven waar de mars na binnenkomst in Punda zal eindigen.
Met hun mars willen de ouderen een duidelijke boodschap aan de regering afgeven, namelijk dat de gepensioneerden geen onrechtvaardigheid en discriminatie meer zullen tolereren en dat zij bereid zijn om hun acties uit te breiden.

In een persbericht waarin de aubade wordt aangekondigd, geeft commissie-woordvoerder Erwin Raphaela aan begrip te hebben voor de moeilijke periode die Curaçao op dit moment doormaakt. Maar hij geeft echter ook aan dat dit niet moet inhouden dat door deze situatie ouderen worden geslachtofferd, ‘door in hun inkomen te snijden, hun pensioen te verlagen en brillen en tandheelkundige zorg uit het basispakket te schrappen, waar ouderen altijd voor hebben betaald’.

De huidige situatie op het eiland is te wijten aan decennialang slecht beleid, gebrek aan visie en domme en onverantwoorde politici en bestuurders, aldus Raphaela.

“Jarenlang geloofde men niet in investeringen in onderwijs, sport en andere activiteiten om de Curaçaose burger te vormen.
Er werden wrede maatregelen genomen waardoor bijna 30.000 burgers in korte tijd naar Nederland zijn vertrokken.
Nu zitten wij met de gevolgen van een gemeenschap, die in een korte tijd drastisch is ingekrompen.
De eenzijdige maatregelen die tot nu toe zijn genomen hebben ons eiland verwoest en onze gezonde ontwikkeling in de weg staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *