25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Gepensioneerden gaan weer de straat op

gepensioneerden-2WILLEMSTAD — Ouderen en gepensioneerden zullen zich morgenochtend om negen uur weer op de parkeerplaats bij het Waaigat verzamelen om zo te protesteren tegen de maatregelen die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen. De organisatoren hebben een oproep gedaan voor een aubade krioyo, waarbij ouderen worden opgeroepen om met muziek en zang tegen het regeringsbeleid te protesteren.

De protestbijeenkomst van morgen is de tweede keer dat de gepensioneerden de straat opgaan.
De eerste keer was twee weken terug toen de Staten het wetsvoorstel voor de ob-differentiatie in behandeling namen.
De gepensioneerden begonnen toen ook met een mars op het Waaigat, die uiteindelijk voor de vergaderzaal van de Staten eindigde.
De manifestanten kregen bijstand van veel ouderen, maar ook verschillende vakbondsleiders, die zich solidair met de ouderen hadden verklaard.

In de week na de protestmars kwamen de ouderen nogmaals bijeen.
Tijdens deze vergadering werd besloten dat deze keer een aubada krioyo zal worden gehouden. Hierbij zullen de ouderen vanaf negen uur ‘s ochtends vanaf het Waaigat onder begeleiding van muziek en gezang en het slaan op potten en pannen, de binnenstad binnenlopen om zo hun onvrede met de maatregelen van de regering te tonen.
De commissie, onder leiding van oud-gedeputeerde Jules Eisden, heeft nog niet aangegeven waar de mars na binnenkomst in Punda zal eindigen.
Met hun mars willen de ouderen een duidelijke boodschap aan de regering afgeven, namelijk dat de gepensioneerden geen onrechtvaardigheid en discriminatie meer zullen tolereren en dat zij bereid zijn om hun acties uit te breiden.

In een persbericht waarin de aubade wordt aangekondigd, geeft commissie-woordvoerder Erwin Raphaela aan begrip te hebben voor de moeilijke periode die Curaçao op dit moment doormaakt. Maar hij geeft echter ook aan dat dit niet moet inhouden dat door deze situatie ouderen worden geslachtofferd, ‘door in hun inkomen te snijden, hun pensioen te verlagen en brillen en tandheelkundige zorg uit het basispakket te schrappen, waar ouderen altijd voor hebben betaald’.

De huidige situatie op het eiland is te wijten aan decennialang slecht beleid, gebrek aan visie en domme en onverantwoorde politici en bestuurders, aldus Raphaela.

“Jarenlang geloofde men niet in investeringen in onderwijs, sport en andere activiteiten om de Curaçaose burger te vormen.
Er werden wrede maatregelen genomen waardoor bijna 30.000 burgers in korte tijd naar Nederland zijn vertrokken.
Nu zitten wij met de gevolgen van een gemeenschap, die in een korte tijd drastisch is ingekrompen.
De eenzijdige maatregelen die tot nu toe zijn genomen hebben ons eiland verwoest en onze gezonde ontwikkeling in de weg staan.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -